Topp 10: Defensiva mittfältarna med världens högsta marknadspris

Uppgifter: Kroos kan lämna - när Paul Pogba ansluter

De dyraste defensiva mittfältarna utifrån marknadspris

Vilka är de dyraste defensiva mittfältarna på transfermarknaden? Vem är världens högst värderade defensiva mittfältare? Vem är dyrast att köpa i världen om man vill förstärka positionen? Vem kostar mest? Ja, pengar är ju ett centralt element inom fotbollen idag och storklubbarna öppnar varje sommar sina bankvalv för att hämta ut miljoner av kronor, pund, dollar, euro eller vilken valör det nu handlar om. Se & Spela på fotboll =>

Tidigare idag presenterade vi på Silly Season Sverige listan med de tio vänsterbackarna med världens högsta marknadspris och igår bjöd vi även på den med de tio högerbackarna med världens högsta marknadspris. Tidigare har vi även gett er listan med de tio mittbackarna med världens högsta marknadspris samt listan med de tio målvakterna med världens högsta marknadspris.

Den här gången tänkte vi ta oss vidare och presentera de tio defensiva mittfältare som sitter på de allra högsta prislapparna i världen. Se & Spela på fotboll =>

Topp 10: Defensiva mittfältarna med världens högsta marknadspris

Defensiva mittfältarna med högst marknadspris i världen

Efter att vi nu tagit oss igenom målvakterna, högerbackarna, mittbackarna och senaste i raden, vänsterbackarna, tar vi nu klivet uppåt i banan, till den kreativa delen av banan – mittfältet. Här finner vi allt från defensiva aktörer i central position, starka bollmagiker på kanterna och utmärkta passningsspelare placerade centralt i laget. Och med tanke på att det finns så otroligt många olika positionsbenämningar för mittfältarna så avgränsar vi oss nu till dessa fem roller: defensiv mittfältare, central mittfältare, offensiv mittfältare, vänstermittfältare, högermittfältare. Vi börjar idag med den förstnämnda rollen, den defensiva mittfältaren. Se & Spela på fotboll =>

Och visst har vi en hel del legendarer som bemästrat grenen på mittfältet i historien. Här kommer en lång lista med flera legendarer som bemästrat sporten på allra bästa sätt i sin roll som mittfältare, oavsett om det nu varit som defensiv-, offensiv-, central- eller yttermittfältare: Sir Bobby Charlton, Roy Keane, Zinedine Zidane, Patrick Vieira, Paul Gascoigne, Michael Laudrup, George Best, Lothar Matthaus, Zico, Garrincha, Michel Platini, Diego Maradona, Johan Cruyff, Frank Rijkaard, Ryan Giggs, Alfredo Di Stéfano, David Beckham, Ruud GullitPavel Nedvěd… Ja, ni förstår. Det finns gott om legendarer som briljerat i sin roll som mittfältare.

Och vi har ju även våra nutida profiler som kan det där med att spela som mittfältare. Steven Gerrard som nu lämnat Liverpool efter lång och trogen tjänst, Xavi Hernandez som gjort precis samma sak efter en strålande tid i Barcelona, Chelsea-legendaren Frank Lampard som nu förmodligen rundar av karriären i MLS, precis som Milan-hjälten – brasilianaren Kaká. Sen har vi ju kanske tidernas gladaste fotbollsspelare, legendaren Ronaldinho som under sin karriär dansade med bollen på Camp Nou.

Vi på Silly Season Sverige presenterar därför idag listan över de dyraste defensiva mittfältarna på marknaden just nu. Källan till dessa siffror är precis som tidigare Transfermarkt.de och vissa namn på listan är som vanligt mer väntade än andra.

Fotnot: Flera av stjärnorna har samma marknadspris, då har vi utgått från den ordning som stjärnorna presenteras på Transfermarkt.de. Noterbart är också att detta marknadspris inte behöver överensstämma med den prislapp respektive klubb satt på sin spelare.

De dyraste defensiva mittfältarna utifrån marknadspris

10. Geoffrey Kondogbia, Monaco – 16 miljoner euro

På tionde plats hittar vi veckans mest omtalade spelare, Geoffrey Kondogbia. Den länge fransmannen har den gångna säsongen briljerat för Champions League-klubben Monaco och laget som slutade på en tredje plats i Ligue 1 kommer nu tappa stjärnan till den italienska storklubben Inter. Hans marknadsvärde är enligt Transfermarkt.de på 16 miljoner euro, men hur mycket betalar egentligen Nerazzurri för stjärna? Jo, det senaste är att prislappen landar på 40 miljoner euro plus prestationsbaserade bonusar. Det ni!

9. Sami Khedira, Real Madrid (Juventus) – 20 miljoner euro

Den tyske landslagsmannen Sami Khedira har den senaste säsongen befunnit sig i den kallaste frysboxen som den spanska huvudstaden har att erbjuda. Det var redan på gång förra sommaren att han skulle lämna Real Madrid, men det dröjde till den här sommaren innan han äntligen fick byta klubbadress. Och detta på grund av att kontraktet löpte ut med Los Blancos. Men nu börjar ett nytt äventyr och Juventus ser gärna stora framgångar för sin nye stjärna på mittfältet, som också är den nionde högst värderade mittfältaren i världen. Se & Spela på fotboll =>

8. Luiz Gustavo, Wolfsburg – 22 miljoner euro

På åttonde plats hittar vi Wolfsburgs defensiva mittfältare Luiz Gustavo, som tidigare spelat för de tyska giganten Bayern München. Den brasilianske landslagsmannen har den gångna säsongen varit med och tagit Wolfsburg dels till den tyska cuptiteln, men kanske främst en fin andraplats i Bundesliga, vilket i sin tur betyder spel i Champions League nästa säsong. Den rutinerade herren, idag 27 år gammal, är en viktig pjäs i den storsatsande klubben och står under kontrakt till sommaren 2018.

7. Lars Bender, Bayer Leverkusen – 22 miljoner euro

Den sjunde högst värderade defensiva mittfältaren är Lars Bender, tysk landslagsman och mycket viktig pjäs i Bayer Leverkusen. Den tyska storklubben tog på nytt en plats till nästa säsongs Champions League-spel, även om det först krävs ett kvalspel för att ta sig in i gruppspelet. Den 26-årige stjärnan har länkats till Premier League vid flertalet tillfällen, bland annat till Arsenal, men står idag under kontrakt till sommaren 2019. Se & Spela på fotboll =>

6. William Carvalho, Sporting Lissabon – 22 miljoner euro

Vi hittar faktiskt den U21-aktuella portugisen William Carvalho på den sjätte platsen i listan över de defensiva mittfältsstjärnorna med högst marknadspris. Stjärnan som även är den som värderas högst av samtliga spelare i högaktuella U21-EM, har den gångna säsongen på nytt stått för fina insatser med sitt Sporting Lissabon. Nu återstår det att se om en av U21-EM:s absolut hetaste spelare kommer att slutligen lämna sitt hemland för att testa på proffslivet på största allvar.

Defensiva mittfältarna med högst marknadspris i världen

5. Morgan Schneiderlin, Southampton – 25 miljoner euro

Nu tar vi klivet in på listans andra halva, den med de fem främsta defensiva mittfältarna idag gällande marknadspris. Och på femte plats finner vi ingen mindre än den franske landslagsstjärnan Morgan Schneiderlin. En mycket viktig spelare för Premier League-sjuan Southampton som däremot ryktas vara aktuell för en flytt till bland annat Premier League-fyran Manchester United. Den 25-årige stjärnan står under kontrakt till sommaren 2017 och är onekligen en mycket spännande spelare att följa framöver.

4. Philipp Lahm, Bayern München – 28 miljoner euro

På fjärde palts hittar vi faktiskt en spelare som vi nämnde som legendar till listan gällande de tio vänsterbackarna med världens högsta marknadspris, nämligen Philipp Lahm. en legendar för Tyskland på positionen längst ute till vänster i backlinjen, men numera en tung pjäs i Pep Guardiolas defensiv som defensiv mittfältare. Rutinerad, framgångsrik och älskad. Den 31-årige tysken står under kontrakt med Bayern München till sommaren 2018 och har onekligen en framgångsrik karriär i bagaget.

3. Nemanja Matic, Chelsea – 34 miljoner euro

Då var det dags för bronsmedaljören på denna listan. På tredje plats hittar vi Premier League-mästarnas enastående defensiva mittfältare som stått för en lysande säsong i den blåa matchtröjan. Nemanja Matic har tagit stora kliv den senaste tiden och spelar nu en mycket viktig roll i Chelseas lag. Den blott 26-årige serben som sitter på ett rejält marknadsvärde, kommer förmodligen även nästa säsong ge den portugisiske managern José Mourinho fina insatser på mittfältet.

2. Sergio Busquets, Barcelona – 35 miljoner euro

Den spelare som var så nära att bli främste defensive mittfältaren gällande marknadsvärde, men ändå så långt borta, är Barcelonas spanske mittfältsgeneral Sergio Busquets. Den ack så viktige defensivt skicklige herren har den gångna säsongen tagit hem både La Liga, Copa del Rey och även säsongens stora mål – Champions League med sin katalanska storklubb. Den blott 26-årige spelaren står under kontrakt till sommaren 2019 och värderas enligt Transfermarkt.de till hissnande 35 miljoner euro. Det gör däremot inte honom till världens högst värderade defensive mittfältare.

1. Toni Kroos, Real Madrid – 50 miljoner euro

För den titeln går till en tysk landslagsman som förra sommaren skrev på för den dåvarande Champions League-mästarklubben, den spanska giganten Real Madrid. Toni Kroos är världens högst värderade defensiva mittfältare idag med sina hissnande 50 miljoner euro som marknadspris, enligt Transfermarkt.de. Det blev visserligen ingen titel för Los Blancos med spelaren den gångna säsongen men att det finns talang i den kroppen, det råder det ingen tvekan om. 25-åringen som var med och tog VM-guld förra sommaren i Brasilien, står under kontrakt med Madrid-klubben till sommaren 2020.

De dyraste defensiva mittfältarna utifrån marknadspris

Här har du fler listor

Tidigare har vi gjort listor som de fem målfarligaste vänsterfötterna i Premier LeagueEuropas tio bästa klubbar – juni 2015 och De tio U23-stjärnorna med högst marknadsvärde som vi också vill rekommendera till er läsare. Eller varför inte listan med Landslagens högst värderade spelare i U21-EM eller de fem dyraste försvararna genom tiderna? Se & Spela på fotboll =>

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply