bet365

Elmander vill inte till IFK Göteborg

Landslagsanfallaren inte aktuell för flytt till Blåvitt

Efter försäljningen av Lasse Vibe är IFK Göteborg på jakt efter en ersättare. Under måndagen dök det upp rykten om landslagsanfallaren Johan Elmander, 34, men hans agent har nu gett beskedet att en övergång inte är aktuell.

Johan Elmander, 34, har representerat det svenska A-landslaget vid 85 tillfällen sedan debuten 2002. Under karriären har han också representerat en hel del olika klubbar ute i Europa – bland andra Feyenoord, Toulouse, Bolton, Galatasaray och Norwich. Sedan juli 2014 spelar den svenske anfallaren i danska Bröndby, något han också gjorde mellan 2004 och 2006.

Enligt uppgifter till Sportbladet – som tidningen avslöjade under måndagskvällen – så har det dykt upp en möjlighet för de allsvenska serieledarna IFK Göteborg att värva 34-åringen för att fylla luckan efter dansken Lasse Vibe, 28, som flyttat till Brentford i den engelska andraligan The Championship. Elmanders skadehistorik ska dock ha fått göteborgarna att tveka kring en eventuell värvning.

Läs artikeln: Blåvitt erbjuds värva Elmander

”Inte intresserad av IFK Göteborg”

Men nu går SportExpressen och Göteborgs-Tidningen ut och dementerar uppgifterna. Enligt deras uppgifter är en övergång till Blåvitt högst osannolik för Elmander i nuläget. Agenten Anders Wallsten har också bekräftat GT:s uppgifter.

– Han är inte intresserad av IFK Göteborg och jag tror inte att IFK Göteborg är intresserad av honom, berättade Wallsten för GT.

Tre mål på fem starter

Andra anfallare som länkats ihop med IFK är Daniel Larsson, Emir Kujovic och Kermit Erasmus. Sportbladet rapporterar dock att samtliga tre alternativ lär bli för dyra att lösa.

Johan Elmander har startat fem matcher den här säsongen, samtliga i Europa League-kvalet, medan han fått hoppa in i tre ligamatcher i Superligaen. Han har noterats för tre mål.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply