Topp 10: Offensiva mittfältarna med världens högsta marknadspris

De dyraste offensiva mittfältarna utifrån marknadspris

Vilka är de dyraste offensiva mittfältarna på transfermarknaden? Vem är världens högst värderade offensiva mittfältare? Vem är dyrast att köpa i världen om man vill förstärka positionen? Vem kostar mest?
 Ja, ni vet ju vid det här laget hur viktigt det är med pengar inom fotbollen. Spelare köps, säljs och efterfrågar en lön på ett högre belopp.

Tidigare idag presenterade vi på Silly Season Sverige listan med de centrala mittfältarna med världens högsta marknadspris. Under gårdagen kunde ni ta dela av listan med de defensiva mittfältarna med världens högsta marknadspris samt vänsterbackarna med världens högsta marknadspris. Dagen innan dess var det dags det högerbackarna med världens högsta marknadspris och tidigare har vi även gett er listan med de mittbackarna med världens högsta marknadspris samt listan med målvakterna med världens högsta marknadspris.

Den här gången tänkte vi ta oss vidare och presentera de tio offensiva mittfältare som idag, den 22 juni 2015, sitter på de allra högsta prislapparna i världen.

Offensiva mittfältarna med högst marknadspris

Efter att vi nu tagit oss igenom målvakterna, högerbackarna, mittbackarna, vänsterbackarna så har vi nu också avverkat den defensiva mittfältspositionen samt den centrala. Totalt ska fem olika områden på mittfältet listas utefter deras värde ekonomiskt sett på marknaden. Här finner vi allt från defensiva aktörer i central position, starka bollmagiker på kanterna och utmärkta passningsspelare placerade centralt i laget. Och med tanke på att det finns så otroligt många olika positionsbenämningar för mittfältarna så avgränsar vi oss nu till dessa fem roller: defensiv mittfältare, central mittfältare, offensiv mittfältare, vänstermittfältare, högermittfältare, där de två sistnämnda går in under benämningen vänster/högerytter. Vi började under gårdagen med den förstnämnda rollen och avverkade tidigare idag centralt mittfält. Nu går vi på offensiven.

Och visst har vi en hel del legendarer som bemästrat grenen på mittfältet i historien. Här kommer en lång lista med flera legendarer som bemästrat sporten på allra bästa sätt i sin roll som mittfältare, oavsett om det nu varit som defensiv-, offensiv-, central- eller yttermittfältare: Sir Bobby Charlton, Roy Keane, Zinedine Zidane, Patrick Vieira, Paul Gascoigne, Michael Laudrup, George Best, Lothar Matthaus, Zico, Garrincha, Michel Platini, Diego Maradona, Johan Cruyff, Frank Rijkaard, Ryan Giggs, Alfredo Di Stéfano, David Beckham, Ruud GullitPavel Nedvěd… Ja, ni förstår. Det finns gott om legendarer som briljerat i sin roll som mittfältare.

Och vi har ju även våra nutida profiler som kan det där med att spela som mittfältare. Steven Gerrard som nu lämnat Liverpool efter lång och trogen tjänst, Xavi Hernandez som gjort precis samma sak efter en strålande tid i Barcelona, Chelsea-legendaren Frank Lampard som nu förmodligen rundar av karriären i MLS, precis som Milan-hjälten – brasilianaren Kaká. Sen har vi ju kanske tidernas gladaste fotbollsspelare, legendaren Ronaldinho som under sin karriär dansade med bollen på Camp Nou. Eller hur Andrea Pirlo charmat en hel fotbollsvärld hemma i Italien.

Vi på Silly Season Sverige presenterar därför idag listan över de dyraste offensiva mittfältarna på marknaden.  Källan till dessa siffror är precis som tidigare Transfermarkt.de och vissa namn på listan är som vanligt mer väntade än andra.

Tidigare har vi gjort listor som de målfarligaste vänsterfötterna i Premier LeagueEuropas bästa klubbar – juni 2015 och U23-stjärnorna med högst marknadsvärde som vi också vill rekommendera till er läsare. Eller varför inte listan med de dyraste försvararna genom tiderna?

Fotnot: Flera av stjärnorna har samma marknadspris, då har vi utgått från den ordning som stjärnorna presenteras på Transfermarkt.de. Noterbart är också att detta marknadspris inte behöver överensstämma med den prislapp respektive klubb satt på sin spelare.


10. Christian Eriksen, Tottenham – 27 miljoner euro

På tionde plats hittar vi grannlandets mycket skicklige spelare, den offensiva mittfältaren Christian Eriksen. Den danske landslagsstjärnan samt Tottenham-spelaren har visserligen inte lyckats med bedriften att spela sitt London-lag till en Champions League-plats. Klubben hamnade slutligen på en sjätte palts i Premier League och rustar nu upp inför en ny säsong, med sikte mot den anrika turneringen. Då givetvis med Christian Eriksen i laget.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply