Topp 10: Centrala mittfältarna med världens högsta marknadspris

De dyraste centrala mittfältarna utifrån marknadspris

Vilka är de dyraste centrala mittfältarna på transfermarknaden? Vem är världens högst värderade centrala mittfältare? Vem är dyrast att köpa i världen om man vill förstärka positionen? Vem kostar mest? Ja, ni vet ju vid det här laget hur viktigt det är med pengar inom fotbollen. Spelare köps, säljs och efterfrågar en lön på ett högre belopp.

Under gårdagen presenterade vi på Silly Season Sverige listan med de centrala mittfältarna med världens högsta marknadspris. Under gårdagen kunde ni ta dela av listan med de defensiva mittfältarna med världens högsta marknadspris samt vänsterbackarna med världens högsta marknadspris. Dagen innan dess var det dags det högerbackarna med världens högsta marknadspris och tidigare har vi även gett er listan med de mittbackarna med världens högsta marknadspris samt listan med målvakterna med världens högsta marknadspris.

Den här gången tänkte vi ta oss vidare och presentera de tio centrala mittfältare som idag, den 22 juni 2015, sitter på de allra högsta prislapparna i världen.

Centrala mittfältarna med högst marknadspris i världen

Efter att vi nu tagit oss igenom målvakterna, högerbackarna, mittbackarna, vänsterbackarna så tog vi under gårdagen oss an den första av fem olika områden på mittfältet som ska listas utefter deras värde ekonomiskt sett på marknaden. Här finner vi allt från defensiva aktörer i central position, starka bollmagiker på kanterna och utmärkta passningsspelare placerade centralt i laget. Och med tanke på att det finns så otroligt många olika positionsbenämningar för mittfältarna så avgränsar vi oss nu till dessa fem roller: defensiv mittfältare, central mittfältare, offensiv mittfältare, vänstermittfältare, högermittfältare. Vi började under gårdagen med den förstnämnda rollen, den defensiva mittfältaren, och fortsätter idag till den efterföljande – centralt mittfält.

Och visst har vi en hel del legendarer som bemästrat grenen på mittfältet i historien. Här kommer en lång lista med flera legendarer som bemästrat sporten på allra bästa sätt i sin roll som mittfältare, oavsett om det nu varit som defensiv-, offensiv-, central- eller yttermittfältare: Sir Bobby Charlton, Roy Keane, Zinedine Zidane, Patrick Vieira, Paul Gascoigne, Michael Laudrup, George Best, Lothar Matthaus, Zico, Garrincha, Michel Platini, Diego Maradona, Johan Cruyff, Frank Rijkaard, Ryan Giggs, Alfredo Di Stéfano, David Beckham, Ruud GullitPavel Nedvěd… Ja, ni förstår. Det finns gott om legendarer som briljerat i sin roll som mittfältare.

Och vi har ju även våra nutida profiler som kan det där med att spela som mittfältare. Steven Gerrard som nu lämnat Liverpool efter lång och trogen tjänst, Xavi Hernandez som gjort precis samma sak efter en strålande tid i Barcelona, Chelsea-legendaren Frank Lampard som nu förmodligen rundar av karriären i MLS, precis som Milan-hjälten – brasilianaren Kaká. Sen har vi ju kanske tidernas gladaste fotbollsspelare, legendaren Ronaldinho som under sin karriär dansade med bollen på Camp Nou.

Vi på Silly Season Sverige presenterar därför idag listan över de dyraste centrala mittfältarna på marknaden.  Källan till dessa siffror är precis som tidigare Transfermarkt.de och vissa namn på listan är som vanligt mer väntade än andra.

Några andra listor är bland som måste ses är bland annat de målfarligaste vänsterfötterna i Premier LeagueEuropas bästa klubbar – juni 2015 och U23-stjärnorna med högst marknadsvärde som vi också vill rekommendera till er läsare. Eller varför inte listan med de dyraste försvararna genom tiderna?

Fotnot: Flera av stjärnorna har samma marknadspris, då har vi utgått från den ordning som stjärnorna presenteras på Transfermarkt.de. Noterbart är också att detta marknadspris inte behöver överensstämma med den prislapp respektive klubb satt på sin spelare.


10. Fernandinho, Manchester City – 28 miljoner euro

På tionde plats hittar vi den brasilianske centrale mittfältaren Fernandinho. I Manchester City blev det den senaste säsongen 43 spelade matcher, varav 33 var i Premier League. Mittfältaren som värvades in sommaren 2013 från Shakhtar Donetsk har sedan landslagsdebuten 2006 stått för totalt 18 spelade matcher med den brasilianska matchtröjan på sig, med två gjorda mål för sin nation. Kanske inte det mest imponerande någon åstadkommit men visst har den 30-årige spelaren rutin. Och han är ju enligt denna källa den tionde högst värderade på marknaden.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply