Topp 10: Vänsterbackarna med världens högsta marknadspris

Världens dyraste vänsterbackar utifrån marknadspris

Vilka är de dyraste vänsterbackarna på transfermarknaden? Vem är världens dyraste vänsterback? Vem är dyrast att köpa i världen om man vill förstärka den defensiva positionen till vänster? Vem kostar mest? Pengar är ett centralt element inom fotbollen idag och storklubbarna öppnar varje sommar sina bankvalv för att hämta ut miljoner av kronor, pund, dollar, euro eller vilken valör det nu handlar om.

Under gårdagen presenterade vi på Silly Season Sverige listan med de tio högerbackarna med världens högsta marknadspris. Tidigare har vi även gett er listan med de tio mittbackarna med världens högsta marknadspris samt listan med de tio målvakterna med världens högsta marknadspris.

Den här gången tänkte vi ta oss vidare och presentera de tio vänsterbackar som idag, den 21 juni 2015, sitter på de allra högsta prislapparna i världen.

Vänsterbackarna med högst pris på marknaden

Precis som högerbackspositionen så skiner det inte direkt om vänsterbackspositionen när vi pratar om fotbollsspelare. Och precis som dito på den högra sidan så krävs det vanligtvis att man är väldigt snabb, besitter en skicklig inläggsfot och har en rejäl uthållighet. Och ja, bra lungor är något som gynnar vem som helst egentligen. Några exempel på vänsterbackar som stått för lite extra briljans genom tiderna är den brasilianske stjärnan Roberto Carlos som var med och tog hem VM-guldet 2002, den gamle holländaren i BarcelonaFrank De Boer, och den gamle Inter-spelaren från 70-talet, Giacinto FacchettiOch varför inte nämna Tysklands samt Bayern Münchens nutida lagkapten Philipp Lahm

Vi har tagit oss igenom den typiska nummer ett, nummer tre och nummer fyra. Nu är det med andra ord dags att vi faktiskt också löser ekvationen gällande den typiska “tvåan” i startelvan. Vi på Silly Season Sverige presenterar därför idag listan över de dyraste vänsterbackarna på marknaden just nu. Källan till dessa siffror är precis som tidigare Transfermarkt.de och vissa namn på listan är som vanligt mer väntade än andra.

Tidigare har vi gjort listor som de fem målfarligaste vänsterfötterna i Premier LeagueEuropas tio bästa klubbar – juni 2015 och De tio U23-stjärnorna med högst marknadsvärde som vi också vill rekommendera till er läsare. Eller varför inte dagens lista med de fem dyraste försvararna genom tiderna?

Fotnot: Flera av stjärnorna har samma marknadspris, då har vi utgått från den ordning som stjärnorna presenteras på Transfermarkt.de.


 

10. Leighton Baines, Everton – 18 miljoner euro

Leighton Baines, Everton - 18 miljoner euro

På tionde plats över listan med de dyraste vänsterbackarna att köpa för pengar idag, enligt källan Transfermarkt.de, kommer den skicklige Leighton Baines. Den numera 30-årige försvararen spelar både en viktig roll i klubblaget Everton när det vankas Premier League-spel, men också i landslaget när engelsmännen beger sig ut för att försöka besegra de andra nationerna. Den gångna säsongen blev det 37 matcher för The Toffees för spelaren som representerat klubben sedan 2007.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply