Topp 10: Målvakterna med världens högsta marknadspris

Världens dyraste målvakter utifrån marknadsvärde

Vilka är världens dyraste målvakter? Vem är världens dyraste målvakt? Vi har plockat ihop en lista med tio målvakter har den högsta prislappen i världen. Fotboll är en sport som går ut på att göra fler mål än motståndarlaget brukar det heta, men precis lika mycket handlar det om att släppa in färre mål än det andra laget. Och en av de allra viktigaste positionerna är då givetvis den mellan stolparna, målvakten.

Vi har fått se flera målvaktsgiganter genom tiderna, med allt från Sovjetunionens Lev Yashin och Tysklands Oliver Kahn till Nederländernas Edwin van der Saar. Eller varför inte nämna Danmarks gamle hjälte Peter Schmeichel eller engelsmannen Gordon Banks? Med andra ord finns det flera legendarer som vaktat kortlinjen genom tiderna och även idag står starka pjäser mellan stolparna för flera storklubbar. Bland annat den italienske landslagsmålvakten Gianluigi Buffon i Juventus samt den spanske landslagsmålvakten i Real Madrid, Iker Casillas, ska nämnas av dagens målvakter som kommer bli ihågkomna efter deras spelarkarriärer tagit slut.

Topp 10 dyraste fotbollsmålvakterna i världen

Vi på Silly Season Sverige tänkte därför passa på att dra igenom en lista på de tio målvakter som idag har det högsta marknadsvärdet i världen, alltså de dyraste målvakterna att försöka köpa loss. Uppgifterna kommer från den tyska statistiksajten Transfermarkt.de.

Tidigare har vi gjort listor som de fem målfarligaste vänsterfötterna i Premier LeagueEuropas tio bästa klubbar – juni 2015 och De tio U23-stjärnorna med högst marknadsvärde.


10. Bernd Leno, Bayer Leverkusen – 16 miljoner euro

Den målvakten med tionde högst marknadspris i världen är Bayer Leverkusens unga talang Bernd Leno. Den blott 23-årige herren är i dagsläget med i det tyska U21-landslag som under gårdagen spelade 1-1 mot Serbien i den första omgången av U21-EM i Tjeckien. Talangen jagas redan av flera storklubbar och han är noterbart den yngsta spelaren som tagit sin in på listan, med sitt marknadsvärde på 16 miljoner euro. Läs artikeln: LISTA: Bästa spelarna i U21-EM 2015

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply