Topp 10: Mittbackarna med världens högsta marknadspris

De dyraste mittbackarna i världen utifrån marknadsvärde

Vilka är de dyraste mittbackarna i världen på transfermarknaden? Vem är världens dyraste mittback? Vem är dyrast att köpa till mittbackslåset i världen? Vem kostar mest? Pengar är ett centralt element inom fotbollen idag och storklubbarna öppnar varje sommar sina bankvalv för att hämta ut miljoner av kronor, pund, dollar, euro eller liknande.

Under gårdagen presenterade vi på Silly Season Sverige listan med de tio målvakterna med världens högsta marknadspris, alltså målvakterna som värderas högst på marknaden. Och idag tänkte vi ta oss vidare och presentera de tio mittbackarna som har den högsta prislappen i fotbollens värld.

Mittbackar med högst pris på marknaden i världen

Är världens dyraste mittbackar även världens bästa mittbackar? Om ja, vem är världens bästa mittback i fotboll i så fall? För visst finns det historiskt sett flera mittbacksgiganter på den stora fotbollsscenen. Paolo Maldini, Franco Baresi och Fabio Cannavaro från Italien, Tysklands egna Franz Beckenbauer eller varför inte nämna Spaniens Carles Puyol? Eller för den delen Laurent Blanc som numera huserar i Paris Saint-Germain som manager? Och landsmannen Marcel Desailly? Ja, det finns gott om mittbackar som genom åren har charmat en hel fotbollsvärld med sina rensningar, sin styrka i luftutrymmet och inte minst genom sina delikata brytningar mot de målhungriga anfallarna.

Vad skulle egentligen ett lag vara utan ett riktigt starkt mittbackslås? Vi på Silly Season Sverige tar åtminstone positionen på största allvar och presenterar idag listan över de dyraste mittbackarna på marknaden just nu. Källan till dessa siffror är precis som tidigare Transfermarkt.de och vissa namn på listan är som vanligt mer väntade än andra.

Tidigare har vi gjort listor som de fem målfarligaste vänsterfötterna i Premier LeagueEuropas tio bästa klubbar – juni 2015 och De tio U23-stjärnorna med högst marknadsvärde som vi också vill rekommendera till er läsare. Eller varför inte dagens lista med de fem dyraste försvararna genom tiderna?

Fotnot: Flera av stjärnorna har samma marknadspris, då har vi utgått från den ordning som stjärnorna presenteras på Transfermarkt.de.


 

10. David Luiz, Paris Saint-Germain – 28 miljoner euro

På tionde plats av de dyraste mittbackarna i världen sett till deras nuvarande marknadspris, hittar vi också mittbacken som stått för den dyraste övergången genom tiderna. David Luiz, 28, som den senaste säsongen(hans första) fick fira titelframgångar fyra gånger om med Paris Saint-Germain. Den gamle Chelsea-spelaren som visserligen också kan spela i en defensiv position på mittfältet, är tillsammans med Thiago Silva och Marquinhos ett bollskickligt mittbackslås till managern Laurent Blancs förfogande.

Läs artikeln: De fem dyraste försvararna genom tiderna

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply