Sevilla: ”Carlos Bacca vill stanna”

Europa League-mästarna räknar med skyttekungen

Den colombianske anfallaren Carlos Bacca har länkats bort från Sevilla. Nu berättar däremot klubbens sportdirektör Ramón Rodríguez att stjärnan själv vill stanna hos Europa League-mästarna.

Den colombianske stjärnan Carlos Bacca är i dagsläget iväg med det colombianska landslaget för att slåss om titeln i Copa América, som det här året avgörs i Chile. Samtidigt har däremot stjärnan länkats bort från den spanska klubben Sevilla, där stjärnan har varit en stor orsak till att laget lyckades försvara Europa League-titeln genom att slå Dnipro i finalen.

”Det finns intresse från Roma”

En av många klubbar som uppgetts vara ute efter colombianen är den italienska storklubben Roma, vilket också bekräftades nyligen av spelaren agent.
— Jag kan inte förneka att det finns intresse från Roma, det är en stor klubb. Carlos är lycklig i Sevilla, precis som hela hans familj, och det här året väntar även Champions League vilket ger ett extra värde. Däremot, inom fotbollen vet du aldrig och om ett stort erbjudande kommer in, då kommer de att bedömas med stort lugn, sa agenten Sergio Barila till Calciomercato tidigare den här månaden.

”Han vill stanna här”

Nu har däremot Sevillas sportdirektör Ramón Rodríguez kommenterat situationen för anfallaren. I samband med dagens presentation av nyförvärvet Gael Kakuta från Chelsea, berättade han visserligen att det finns inget att göra emot saken om ett bud stort som utköpsklausulen kommer in på stjärnan. Men gällande Carlos Baccas egen vilja råder det ingen tvekan.
— Personligen är jag övertygad om att Bacca inte kommer lämna. Han vill stanna här och vi är inställda på att behålla honom.
— Vi vill inte sälja honom, och genom att prata med honom har det blivit klart att han är lycklig här och så även hans familj.

Carlos Bacca stod den gångna säsongen för totalt 28 mål och tio målgivande passningar på 56 matcher. Av dessa träffade colombianen rätt 0 gånger i ligaspelet, på totalt 37 ligamatcher. 28-åringen har 17 landskamper på meritlistan, med sju gjorda mål får Colombia.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply