LISTA: Sommarens fem hittills dyraste backar

Dyraste Backarna som kostat mest innan augusti

Vem har den dyraste backen i fotboll varit hittills under detta transferfönster? Med drygt en månad kvar av sommarens stora transfercirkus kan vi nu titta bakåt på två händelserika månader på transfermarknaden. Rykten har florerat om allt från Zlatan Ibrahimovic till Gareth Bale och både väntade och mer oväntade övergångar har inträffat sedan transferfönstret slog upp sina portar.

Vi på Silly Season Sverige tänkte nu ta en titt på vad som hänt defensivt, med inriktning på kostnad, genom att visa vilka fem spelare som kostat allra mest att köpa till backlinjen. Vi hittar spelare som skrivit på för klubbar i både Premier League och La Liga på denna listan, som lämnat klubbar som italienska Fiorentina och portugisiska Porto, för att nu försöka hävda sig på den riktigt stora scenen.

Innan transferfönstret drog igång upprättade vi några listor med världens backar och backarna med högst marknadspris. Se bland annat Mittbackarna med världens högsta marknadspris, Högerbackarna med världens högsta marknadspris och Vänsterbackarna med världens högsta marknadspris. Ta gärna en titt på listorna för att se ifall någon av dessa backar blivit värvade och ifall priset blev i paritet med det förutspådda marknadsvärdet.

Samtliga siffror är tagna från den ansedda statistiska sidan Transfermarkt.de och övergångssummorna anges i valutan pund.


5. Aleix Vidal, Barcelona(från Sevilla) – 11,9 miljoner pund

Sommarens femte dyraste försvarare att byta klubb i sommar är den spanske 25-åringen Aleix Vidal som i början av transferfönstret skrev på för Barcelona, efter en fin tid bakom sig i Sevilla. Backen som nu visserligen får vänta tills årsskiftet på att få debutera i storklubben, kostade katalanerna 11,9 miljoner pund. Han står dock under kontrakt till sommaren 2020 så visst har högerbacken tid på sig att visa vad han går för på Camp Nou.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply