Slovakiens trupp EM 2024 – Slovakiska truppen till fotbolls-EM 2024!

Slovakiens trupp EM - Slovakiska truppen till fotbolls-EM

Slovakien spelartrupp Fotbolls-EM 2024

Slovakiens trupp EM 2024? Slovakien tog sig till denna turnering efter att ha slutat tvåa i sin kvalgrupp bakom suveränerna Portugal som vann alla tio matcher. Slovakien har ett spännande lag och under kvalet var det Lukas Haraslin som visade vägen när han blev den spelare som gjorde flest mål för Slovakien. Nu har man hamnat i en grupp som är betydligt svårare än kvalgruppen och det återstår att se hur det går. I denna artikel går vi igenom allt du vill och behöver veta om Slovakiens trupp EM 2024. Streama fotbolls-EM live här =>

Slovakiens trupp EM 2024 - Slovakiska truppen till fotbolls-EM 2024!

Slovakiens trupp EM 2024

Slovakiens trupp EM 2024? Francesco Calzona är Slovakiens förbundskapten och är den som kommer att leda laget från bänken i lagets matcher i mästerskapet. Det jobb han gjort med laget var det inte många som trodde var möjligt och när man reser till Tyskland gör man det som en underdog. Man kommer troligtvis inte vinna turneringen men laget kan komma att överraska och kan vid en bra insats slå ut något av turneringens guldfavoriter.

Förbundskapten Francesco Calzona har nog inte haft några problem med att välja den Slovakiska truppen till fotbolls-EM 2024 i Tyskland. I Slovakiens trupp EM 2024 hittar vi bara ett fåtal spelare från Slovakiska ligan. Truppen utgörs till stor del av utlandsproffs som utgör grunden i truppen. Dessa spelare blir nog de som i slutändan bildar startelvan.

  • Odds att Slovakien vinner EM (vinnarodds): 251.00
  • Odds att Slovakien går vidare från gruppen: 2.50
  • Odds att Slovakien vinner gruppen: 10.00
  • Odds att Slovakien kommer sist i gruppen: 2.10

Slovakiska EM-truppen i fotboll 2024

EM-grupp: Grupp E
UEFA ranking: 31 på UEFA-rankingen
Förbundskapten: Francesco Calzona

Här är alla spelare som ingår i den slovakiska EM-truppen. Slovakiens trupp EM består av 24 fotbollsspelare varav 3 målvakter. Det är nedanstående spelare som utgör Slovakiens bästa fotbollsspelare och som ska försöka vinna EM-guldet åt Slovakien:

Nedanstående trupp är från tidigare mästerskap och uppdateras så fort 2024 års trupp är presenterad.

Målvakter: Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň), Ján Mucha (Slovan Bratislava), Ján Novota (Rapid Wien).

Försvarare: Peter Pekarík (Hertha Berlin), Milan Škriniar (Sampdoria), Martin Škrtel (Liverpool), Norbert Gyömbér (Roma), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Kornel Saláta (Slovan Bratislava), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva), Dušan Švento (Köln).

Mittfältare: Marek Hamšík (Napoli), Juraj Kucka (AC Milan), Miroslav Stoch (Bursaspor), Vladimír Weiss (Al-Gharafa), Róbert Mak (PAOK), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň), Ján Greguš (Jablonec), Viktor Pečovský (Žilina), Stanislav Šesták (Ferencváros), Ondrej Duda (Legia Warszawa).

Anfallare: Michal Ďuriš (Viktoria Plzeň), Adam Nemec (Willem II).

Detta var alltså Slovakiens trupp EM 2024.

Slovakiens trupp EM 2024 - Slovakiska truppen till fotbolls-EM 2024!

Slovakiens bästa målskytt i EM-kvalet (inklusive kval och Playoff):

Lukas Haraslin: 3 mål

Spelarna i Slovakiens trupp EM som kan avgöra

Namnen nedan är från tidigare mästerskap och uppdateras så fort Slovakiens trupp EM 2024 är presenterad.

Marek Hamšík: är Slovakiens bäste fotbollsspelare för tillfället och är den som ska styra och ställa på mittfältet och är även den spelare som har mest förväntningar på sig att prestera, detta då han är lagets stora stjärna. Han är även den spelare som gjorde flest mål för Slovakien i kvalet med sina fem fullträffar.

Slovakiens spelprogram i EM 2024

Slovakiens chanser att ta sig vidare från Grupp E som etta eller tvåa är ganska höga sett till oddsen, men för att få ett bra utgångsläge krävs det kriga till sig ett bra resultat i första omgången mot Belgien och därefter göra jobbet i de resterande två matcherna. Man har absolut spelarmaterialet till en bra insats då Slovakiens trupp EM 2024 innehåller flera stjärnor.

Slovakiens EM-matcher i Tyskland

När spelar Slovakien sin första match i EM 2024? Slovakiens första EM match är mot Belgien den 17 juni 2024 kl 18:00. Slovakiens nästa match i fotbolls-EM 2024 är den 21 juni 2024 kl 15:00 mot en playoff-vinnare och därefter avslutar man gruppspelet den 26 juni mot Rumänien.

Vilka lag har Slovakien i sin EM-grupp? Slovakien spelar i EM-gruppen Grupp E. De lag som spelar i Grupp F utöver Slovakien är Belgien, Rumänien och en playoff-vinnare. För datum och speltider för Slovakiens matcher mot Slovakien är Belgien, Rumänien och en playoff-vinnare se Slovakiens spelprogram i gruppspelet. Där får du reda på all  information du behöver veta om Slovakiens matcher i fotbolls-EM 2024!

Här kan du se samtliga Fotbolls-EM 2024 grupper – ett bra sätt att få en överblick över alla grupper i fotbolls-EM 2024. Se även vår EM guide 2024 som är en bra sammanställning över sådant som är viktigt inför EM 2024, såsom spelschema för EM 2024, TV-tider fotbolls-EM 2024 och  vilka kanal som sänder matcherna i EM 2024vart landslagen kommer att bo, Fotbolls-EM 2024 arenor som kommer att användas i Frankrike m.m

Vanliga frågor om Slovakiens EM trupp 2024

Ifall du har några frågor om Slovakiens trupp EM 2024 så kan du enkelt droppa en kommentar så försöker vi besvara frågorna om den Slovakiska truppen inför EM 2024 så gott det går. Denna artikel kommer även att löpande uppdateras med startelvor, fakta, odds, statistik om spelarna och Slovakiska landslaget inför Slovakiens enskilda EM-matcher. Därutöver kommer vi att försöka besvara av de vanligaste frågorna du kan tänkas ha rörande Slovakiens trupp EM 2024.

Flera andra länder har släppt sina trupper till sommarens EM-slutspel. Frankrike, Tyskland, SpanienItalien, Island och Sverige har alla gått ut med vilka spelare de kommer ha med sig till turneringen och det förstnämnda laget ses även som favoriter till att vinna turneringen. Läs mer om mästerskapet på EMs officiella hemsida.

Läs mer om EM-trupper och förutsättningarna inför sommarens EM-slutspel

Svenska EM-truppen 2024

Bästa målvakterna i EM 2024

Bästa backarna i EM 2024

Bästa anfallarna i EM 2024

Prispengar fotbolls EM 2024

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply