Islands trupp EM 2016 – Isländska truppen till fotbolls-EM 2016!

Islands trupp EM 2016 - Isländska truppen till fotbolls-EM 2016!

Island spelartrupp Fotbolls-EM 2016

Islands EM-trupp 2016Islands trupp EM 2016? Att Island nu skulle komma att stå inför en kvartsfinal var det nog ingen som trodde innan turneringens början. Islands EM-trupp har gjort ett riktigt bra jobb, där de i gruppen spelade lika mot Portugal och Ungern och avslutade med en vinst mot Österrike vilket försäkrade dem om en andraplats i gruppen samt avancemang. 1000 kr i bonusspel hos Ladbrokes => I åttondelsfinalen mötte Island England och det var en match som många på förhand redan trodde var klar. Alla trodde att förhandsfavoriterna England skulle vinna men Island var starkare och tog hem en klar 2-1 seger. 200 kr på matchen +200% hos Unibet =>

En av Islands största stjärnor Gylfi Sigurðsson lyckades näta sex gånger på tio matcher under kvalet vilket bidrog till att Island lyckades ta sig vidare till gruppspelet i Frankrike. Detta tillsammans med Kolbeinn Sigthórsson som stod för tre mål. I övrigt hade det isländska laget ett väldigt utspritt målskytt där flertalet spelare stod för en eller två fullträffar, något som gjorde att man lyckades vinna matcher även om någon av lagets anfallare var skadade. 2000 kr i bonus hos betfair =>

Odds Island vinner EM-guld (vinnarodds): 41.00
Odds Island når final i EM: 5.25
Odds Island når semifinal: 5.25
Odds Island går vidare från gruppen: 1.61

Odds Island vinner gruppen: 5.50
Odds att Island kommer sist i gruppen: 3.30

Island trupp EM 2016 - Island truppen till fotbolls-EM 2016!

Islands EM-trupp 2016

Här kan du läsa mer om Islands laguppställning inför EM 2016 i Frankrike och vilka spelare i Islands herrlandslag i fotboll som ingår i Islands EM-trupp 2016. Lars Lagerbäck sejour på Island har varit något utöver det vanliga. Svensken som tränade det svenska landslaget under nio år (2000-2009) har gjort succé under sin tid på tränarbänken på Island och har till och med fått en öl uppkallad efter sig. I gruppen slog man bland annat Holland vid två tillfällen samtidigt som Turkiet även besegrades i en av matcherna.

Något som islänningarna inte riktigt gillar är att Lars Lagerbäck meddelat att han slutar som förbundskapten. Det är fortfarande oklart om svensken kommer lägga fotbollskarriären vid sidan eller om det blir ett annat landslag.

Inför Islands matcher* Till erbjudandet
– 200% i bonus hos Unibet Till Unibet =>
– 2000 kr i bonus hos betfair Till betfair =>
1000 kr riskfritt hos expekt Till expekt =>
200 kr kontant hos paf Till paf =>
200 kr riskfritt hos Betsson + 1000 kr i bonus Till Betsson =>
1000 kr i bonusspel hos Ladbrokes Till Ladbrokes =>
1500 kr i bonus hos Cherry Till Cherry =>

*I de flesta fallen får man pengarna eller insatsen tillbaka i pengar eller bonusspel.

Spelartrupp Island EM 2016

Förbundskapten Lars Lagerbäck har nog inte haft några problem med att välja den Isländska truppen till fotbolls-EM 2016 i Frankrike. Islands trupp inför fotbolls-EM 2016 är nu fastställd. Den Isländska truppen släpptes den 11 maj och innehåller 23 spelare, vissa av de är mer kända än andra, namn som Gylfi Sigurdsson och Eidur Gudjohnsen är de mest kända medan det även finns flertalet allsvenska spelare i truppen. Kári Árnason (Malmö)Birkir Sævarsson (Hammarby) och Haukur Heidar Hauksson (AIK) är några av de från Allsvenskan som kan komma att representera Island i sommarens EM-slutspel.

Islands EM-trupp innehöll några positiva överraskningar. Totalt innehåller Lars Lagerbäcks trupp sex spelare från Allsvenskan, en siffra som kan utökas om någon av de spelare som man har på Standby kallas in.

I Islands EM trupp 2016 hittar vi bara ett fåtal spelare från Isländska ligan. Truppen utgörs till stor del av utlandsproffs som utgör grunden i truppen. Dessa spelare blir nog de som i slutändan bildar startelvan.

Isländska EM-truppen i fotboll 2016

EM-grupp: Grupp F
Ranking
: 38 på UEFA-rankingen
Förbundskapten
: Lars Lagerbäck

Islands herrlandslag i fotboll EM 2016Här är alla spelare som ingår i den isländska EM-truppen. Islands EM-trupp består av 20 fotbollsspelare och 3 målvakter. Det är nedanstående spelare som utgör Islands bästa fotbollsspelare och som ska försöka vinna EM-guldet åt Island:

Målvakter: Hannes Halldorsson (Bodo/Glimt), Ogmundur Kristinsson (Hammarby), Ingvar Jonsson (Sandefjord).

Försvarare: Ari Skulason (OB), Hordur Magnusson (Cesena), Hjortur Hermannsson (PSV Eindhoven), Ragnar Sigurdsson (Krasnodar), Kari Arnason (Malmo), Sverrir Ingi Ingason (Lokeren), Birkir Sævarsson (Hammarby), Haukur Heidar Hauksson (AIK).

Mittfältare: Emil Hallfredsson (Udinese), Gylfi Sigurdsson (Swansea), Aron Gunnarsson (Cardiff), Theodor Elmar Bjarnason (AGF), Arnor Ingvi Traustason (Norrkoping), Birkir Bjarnason (Basel), Johann Gudmundsson (Charlton), Eidur Gudjohnsen (Molde), Runar Mar Sigurjonsson (Sundsvall).

Anfallare: Kolbeinn Sigthorsson (Nantes), Alfred Finnbogason (Augsburg), Jon Dadi Bodvarsson (Kaiserslautern).

Islands bästa målskytt i EM-kvalet (inklusive kval och Playoff):

Gylfi Sigurðsson: 6 mål

Spelarna i Islands EM-trupp som kan avgöra

Eidur Gudjohnsen: är Island bäste fotbollsspelare genom tiderna och är den spelare som gjort flest mål i det Isländska landslaget genom tiderna. Ifall Island ska ha en chans att ta sig vidare från ”Dödens Grupp” måste Gylfi Sigurðsson vara leverera under EM.

Gylfi Sigurðsson: Swansea-spelaren är den spelare i laget som stått för flest fullträffar under kvalet, detta med sex mål. Med en vass frisparksfot ska han försöka ta sitt Island vidare till utslagsfasen, något som inte kommer bli lätt.

Kolbeinn Sigþórsson: Till vardags spelar Sigþórsson i franska Ligue 1 där han har Nantes som klubbadress. Ska Island lyckas ta sig vidare från gruppspelet gäller det för honom att vara i fin form för att kunna näta.

Den isländske spelare som spelbolagen tippar har störst chans att vinna EM:s skytteliga och den gyllene skon är Gylfi Sigurdsson (151.00).

Islands spelprogram i EM 2016

Islands chanser att ta sig vidare från grupp F som etta eller tvåa är ganska höga sett till oddsen, men förhoppningarna om att knipa en slutspelsplats är ändå ganska goda då även de 4 bästa treorna i EM tar sig vidare. En seger mot Ungern eller Österrike är troligen helt avgörande för om det skall bli fortsatt spel eller inte för Lars Lagerbäcks mannar.

Islands EM-matcher i Frankrike

Var spelar Island sina EM-matcher? När spelar Island sin första match i EM? Islands första EM match är mot Portugal lördag den 21 juni 2016 kl 21:00 på Stade Geoffroy Guichard i Bordeaux. Islands nästa match i fotbolls-EM 2016 är lördag den 18 juni 2016 kl 18:00 mot Ungern på Stade Vélodrome i Marseille.

Vilka lag har Island i sin EM-grupp? Island spelar i EM-gruppen Grupp F. De lag som spelar i Grupp F utöver Island är Österrike, Ungern och Portugal. För datum och speltider för Islands matcher mot Island, Ungern och Portugal se Islands spelprogram i gruppspelet. Där får du reda på all  information du behöver veta om Islands matcher i fotbolls-EM 2016!

Här kan du se samtliga Fotbolls-EM 2016 grupper – ett bra sätt att få en överblick över alla grupper i fotbolls-EM 2016. Se även vår EM guide 2016 som är en bra sammanställning över sådant som är viktigt inför EM 2016, såsom spelschema för EM 2016, TV-tider fotbolls-EM 2016 och vilka kanal som sänder matcherna i EM 2016, Sveriges EM-trupp 2016, odds Sverige vinner EM 2016, vart landslagen kommer att bo, Fotbolls-EM 2016 arenor som kommer att användas i Frankrike m.m

Vanliga frågor om Islands EM trupp 2016

Ifall du har några frågor om Islands EM-trupp 2016 så kan du enkelt droppa en kommentar så försöker vi besvara frågorna om den isländska truppen inför EM 2016 så gott det går. Denna artikel kommer även att löpande uppdateras med startelvor, fakta, odds, statistik om spelarna och isländska landslaget inför Islands enskilda EM-matcher. Därutöver kommer vi att försöka besvara av de vanligaste frågorna du kan tänkas ha rörande Islands EM-trupp 2016.

Flera andra länder har släppt sina trupper till sommarens EM-slutspel. Frankrike, Tyskland, SpanienItalien, Island och Sverige har alla gått ut med vilka spelare de kommer ha med sig till turneringen och det förstnämnda laget ses även som favoriter till att vinna turneringen.

Läs mer om EM-trupperna och Islands förutsättningar inför sommarens EM-slutspel 2016

Svenska EM-truppen 2016

Bästa målvakterna i EM 2016

Bästa backarna i EM 2016

Bästa anfallarna i EM 2016

Prispengar fotbolls EM 2016

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply