bet365

Rysslands EM trupp 2024 – Ryska truppen till fotbolls-EM 2024!

Rysslands trupp EM 2024 - Ryska truppen till fotbolls-EM 2024!

Ryssland spelartrupp Fotbolls-EM 2024

Rysslands trupp EM 2024? Ryssland är en stor idrottsnation och då man är ett stort land med många invånare är man bra på väldigt många sporter. Fotboll är en av sporterna där landslaget håller en bra nivå och när man kvalar till de olika mästerskapen brukar man göra det framgångsrikt. Man må inte ha några superstjärnor men många av spelarna är på en bra nivå och skapar tillsammans ett svårslaget lag.

Förbundskaptenen Leonid Slutskij har full koll på sitt lag och oavsett vem man möter brukar man ställa till det för motståndarna. Inte minst i EM 2016 då man slog ut bland annat Spanien samtidigt som VM 2018 på hemmaplan även blev lyckat.

Rysslands EM trupp - Ryska truppen till fotbolls-EM

Artikeln är inaktuell då Ryssland inte fått kvala in till mästerskapet på grund av avstängning.

Rysslands trupp EM 2024

Rysslands trupp EM? Hur bra är Ryssland i fotboll? Artem Dzyuba var spelaren som skulle avgöra EM för Ryssland. I kvalet blev det åtta fullträffar för Dzyuba och om Zenit-anfallaren hade varit i form under huvudturneringen så skulle det bli en rolig sommar för de ryska fansen. Dessvärre har Alan Dzagoev blivit skadad och kommer inte att ha någon möjlighet att åka med till sommarens EM 2024 i Tyskland.

Leonid Slutskij, Rysslands förbundskapten, har fått ta sig en ordentlig funderare kring hur han skall lägga upp sin EM-trupp då lagets stjärna inte längre är med. Detta är väldigt tråkiga nyheter för ryssarna då mycket av deras spel cirkulerade kring mittfältaren.

Annars är det inga direkta överraskningar i den preliminära ryska EM-truppen som Slutskij har uppgett och som kommer att spela i Tyskland. Rysslands EM trupp består främst av fotbollsspelare som spelar för den inhemska ligan och den innehåller inte särskild många utlandsproffs. Detta är dock inte nödvändigtvis något negativt då ryska ligan håller bra standard.

  • Odds att Ryssland vinner EM (vinnarodds): 501.00
  • Odds att Ryssland går vidare från gruppen: 2.75
  • Odds att Ryssland vinner gruppen: 26.00
  • Odds att Ryssland kommer sist i gruppen: 1.62

Ryska EM-truppen i fotboll 2024

EM-grupp: ?
UEFA-ranking: 27 på UEFA-rankingen
FIFA-ranking: 29 på FIFA-rankingen
Förbundskapten: Leonid Slutskij

Detta är de spelare som är en del av den ryska EM-truppen. Rysslands trupp EM är uppbyggt av 20 fotbollsspelare och tre stycken målvakter. Det är dessa spelare nedan som utgör Rysslands bästa fotbollsspelare och skall representera landet i EM 2024 i Tyskland:

Rysslands EM trupp kommer inte att presenteras då man inte kvalificerat sig för mästerskapet.

Målvakter: Igor Akinfeev (CSKA Moscow), Guilherme (Lokomotiv Moscow), Yuri Lodygin (Zenit)

Försvarare: Alexei Berezutski (CSKA Moscow), Vasili Berezutski (CSKA Moscow), Sergei Ignashevich (CSKA Moscow), Dimitri Kombarov (Spartak Moscow), Roman Neustadter (Schalke), Georgi Schennikov (CSKA Moscow), Roman Shishkin (Lokomotiv Moscow), Igor Smolnikov (Zenit)

Mittfältare: Igor Denisov (Dynamo Moscow), Denis Glushakov (Spartak Moscow), Alexander Golovin (CSKA Moscow), Oleg Ivanov (Terek Grozny), Pavel Mamaev (Krasnodar), Alexander Samedov (Lokomotiv Moscow), Oleg Shatov (Zenit), Roman Shirokov (CSKA Moscow)

Anfallare: Artem Dzyuba (Zenit), Alexander Kokorin (Zenit), Fedor Smolov (Krasnodar), Dimitri Torbinski (Krasnodar)

Detta var alltså Rysslands EM trupp 2024.

Rysslands bästa målskytt i EM-kvalet (inklusive kval och Playoff):

Artem Dzyuba: 8 mål

Spelaren i Rysslands trupp EM som kan avgöra

Namnet ser vi Rysslands trupp EM senast de var med. De är inte med 2024 på grund av avstängning.

Artem Dzyuba: är landslagets stora stjärna och anfallaren rycker oftast in när laget behöver honom som mest. Till vardags spelar Dzyuba i Zenit Sankt Petersburg där han tillsammans med Hulk utgör ett av det ryska ligans vassaste anfallspar. Dessvärre så får inte se honom under EM då han är skadad. Dmitri Torbinski blev hans ersättare som till vardags spelar i det ryska laget FK Krasnodar. Han är den hetaste i Rysslands EM trupp.

Rysslands spelprogram i EM 2024

Rysslands chanser att avancera från sin grupp ser på pappret inte särdeles goda ut. Med England, Wales och Slovakien i samma grupp ser ett avancemang som en av de bästa treorna ut som den troligaste vägen att gå. Med ett England och Wales i toppform och ett Ryssland utan sin stjärnspelare kommer de att behöva göra allt i sin makt för att fixa ett avancemang, men ingenting är omöjligt. En bra start i premiärmatchen mot England är nästan ett måste för att kunna gå vidare i turneringen.

Rysslands EM-matcher i Tyskland

Rysslands EM trupp? När spelar Ryssland sin första match i EM 2024? Rysslands första EM match är mot England söndag den 11 juni 2024 kl 21:00 på Stade Vélodrome i Marseille. Rysslands nästa match i fotbolls-EM 2024 är onsdag den 15 juni 2024 kl 18:00 mot Slovakien på Stadium de Toulouse i Toulouse.

Vilka lag har Ryssland i sin EM-grupp? Ryssland spelar i EM-gruppen Grupp B. De lag som spelar i Grupp B utöver Ryssland är England, Slovakien och Wales. För datum och speltider för Rysslands matcher mot England, Slovakien och Wales se Rysslands spelprogram i gruppspelet. Där får du reda på all  information du behöver veta om Rysslands matcher i fotbolls-EM 2024!

Här kan du se samtliga Fotbolls-EM 2024 grupper – ett bra sätt att få en överblick över alla grupper i fotbolls-EM 2024. Se även vår EM guide 2024 som är en bra sammanställning över sådant som är viktigt inför EM 2024, såsom spelschema för EM 2024, TV-tider fotbolls-EM 2024 och  vilka kanal som sänder matcherna i EM 2024, vart landslagen kommer att bo, Fotbolls-EM 2024 arenor som kommer att användas i Tyskland m.m

Vanliga frågor om Rysslands EM trupp 2024

Ifall du har några frågor om Rysslands EM trupp 2024 så kan du enkelt droppa en kommentar så försöker vi besvara frågorna om den Ryska truppen inför EM 2024 så gott det går. Denna artikel kommer även att löpande uppdateras med startelvor, fakta, odds, statistik om spelarna och Ryska landslaget inför Rysslands enskilda EM-matcher. Därutöver kommer vi att försöka besvara av de vanligaste frågorna du kan tänkas ha rörande Rysslands EM trupp 2024.

Flera andra länder har släppt sina trupper till sommarens EM-slutspel. Frankrike, Tyskland, SpanienItalien, Island och Sverige har alla gått ut med vilka spelare de kommer ha med sig till turneringen och det förstnämnda laget ses även som favoriter till att vinna turneringen. Läs mer på UEFAs hemsida.

Läs mer om EM-trupperna och Rysslands förutsättningar inför sommarens EM-slutspel 2024

Svenska EM-truppen 2024

Bästa målvakterna i EM 2024

Bästa backarna i EM 2024

Bästa anfallarna i EM 2024

Prispengar fotbolls EM 2024

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply