Islands EM trupp 2024 – Isländska truppen till fotbolls-EM 2024!

Islands EM trupp - Isländska truppen till fotbolls-EM!

Island spelartrupp Fotbolls-EM 2024

Islands EM trupp 2024? I denna artikel kommer du kunna läsa allt om det isländska landslaget inför EM 2024. Det är dock oklart om man kommer vara med i turneringen då man kommer spela playoff mot Israel innan det står klart vilket av de två lagen som tar sig vidare Islands EM trupp har gjort ett riktigt bra jobb då trots att man är ett litet land lyckas med stora framgångar på planen. Framför allt under de senaste upplagorna när man överraskade många. Streama fotbolls-EM live =>

Islands EM trupp - Isländska truppen till fotbolls-EM

Det är fortfarande oklart om Island kommer spela i EM 2024 eller inte då man spelar i playoff.

Nedan ser ni oddsen för hur det ser ut på prestationer för Islands EM trupp beroende på vad de kan komma att lyckas med under den kommande EM-turneringen. Det kanske inte är speciellt realistiskt att man ska gå och vinna hela turneringen men kanske ta en topp två-placering i gruppen. Först ska man dock kvala in via playoff-spel.

Odds Island vinner EM-guld (vinnarodds): 1001.00
Odds Island når final i EM:
Odds Island når semifinal:
Odds Island går vidare från gruppen:

Odds Island vinner gruppen:
Odds att Island kommer sist i gruppen:

Islands EM-trupp 2024

Här kan du läsa mer om Islands laguppställning inför EM 2024 i Tyskland och vilka spelare i Islands herrlandslag i fotboll som ingår i Islands EM-trupp 2024. I gruppen slog man bland annat Holland vid två tillfällen samtidigt som Turkiet även besegrades i en av matcherna.

Något som islänningarna inte riktigt gillar är att Åge Hareide meddelat att han slutar som förbundskapten. Det är fortfarande oklart om svensken kommer lägga fotbollskarriären vid sidan eller om det blir ett annat landslag.

*I de flesta fallen får man pengarna eller insatsen tillbaka i pengar eller bonusspel.

Spelartrupp Island EM 2024

Förbundskapten Åge Hareide har nog inte haft några problem med att välja den Isländska truppen till fotbolls-EM 2024 i Frankrike. Islands trupp inför fotbolls-EM 2024 är nu fastställd. Den Isländska truppen släpptes den 11 maj och innehåller 23 spelare, vissa av de är mer kända än andra, namn som Gylfi Sigurdsson och Eidur Gudjohnsen är de mest kända medan det även finns flertalet allsvenska spelare i truppen. Kári Árnason (Malmö)Birkir Sævarsson (Hammarby) och Haukur Heidar Hauksson (AIK) är några av de från Allsvenskan som kan komma att representera Island i sommarens EM-slutspel.

Islands EM-trupp innehöll några positiva överraskningar. Totalt innehåller Åge Hareides trupp sex spelare från Allsvenskan, en siffra som kan utökas om någon av de spelare som man har på Standby kallas in.

I Islands EM trupp 2024 hittar vi bara ett fåtal spelare från Isländska ligan. Truppen utgörs till stor del av utlandsproffs som utgör grunden i truppen. Dessa spelare blir nog de som i slutändan bildar startelvan.

Isländska EM-truppen i fotboll 2024

EM-grupp: Grupp F
Ranking
: 38 på UEFA-rankingen
Förbundskapten
: Åge Hareide

Islands herrlandslag i fotboll EM 2016Här är alla spelare som ingår i den isländska EM-truppen. Islands EM-trupp består av 20 fotbollsspelare och 3 målvakter. Det är nedanstående spelare som utgör Islands bästa fotbollsspelare och som ska försöka vinna EM-guldet åt Island:

Målvakter: Hannes Halldorsson (Bodo/Glimt), Ogmundur Kristinsson (Hammarby), Ingvar Jonsson (Sandefjord).

Försvarare: Ari Skulason (OB), Hordur Magnusson (Cesena), Hjortur Hermannsson (PSV Eindhoven), Ragnar Sigurdsson (Krasnodar), Kari Arnason (Malmo), Sverrir Ingi Ingason (Lokeren), Birkir Sævarsson (Hammarby), Haukur Heidar Hauksson (AIK).

Mittfältare: Emil Hallfredsson (Udinese), Gylfi Sigurdsson (Swansea), Aron Gunnarsson (Cardiff), Theodor Elmar Bjarnason (AGF), Arnor Ingvi Traustason (Norrkoping), Birkir Bjarnason (Basel), Johann Gudmundsson (Charlton), Eidur Gudjohnsen (Molde), Runar Mar Sigurjonsson (Sundsvall).

Anfallare: Kolbeinn Sigthorsson (Nantes), Alfred Finnbogason (Augsburg), Jon Dadi Bodvarsson (Kaiserslautern).

Islands bästa målskytt i EM-kvalet (inklusive kval och Playoff):

Gylfi Sigurðsson: 6 mål

Spelarna i Islands EM-trupp som kan avgöra

Eidur Gudjohnsen: är Island bäste fotbollsspelare genom tiderna och är den spelare som gjort flest mål i det Isländska landslaget genom tiderna. Ifall Island ska ha en chans att ta sig vidare från ”Dödens Grupp” måste Gylfi Sigurðsson vara leverera under EM.

Gylfi Sigurðsson: Swansea-spelaren är den spelare i laget som stått för flest fullträffar under kvalet, detta med sex mål. Med en vass frisparksfot ska han försöka ta sitt Island vidare till utslagsfasen, något som inte kommer bli lätt.

Kolbeinn Sigþórsson: Till vardags spelar Sigþórsson i franska Ligue 1 där han har Nantes som klubbadress. Ska Island lyckas ta sig vidare från gruppspelet gäller det för honom att vara i fin form för att kunna näta.

Den isländske spelare som spelbolagen tippar har störst chans att vinna EM:s skytteliga och den gyllene skon är Gylfi Sigurdsson (151.00).

Islands spelprogram i EM 2024

Islands chanser att ta sig vidare från grupp F som etta eller tvåa är ganska höga sett till oddsen, men förhoppningarna om att knipa en slutspelsplats är ändå ganska goda då även de 4 bästa treorna i EM tar sig vidare. En seger mot Ungern eller Österrike är troligen helt avgörande för om det skall bli fortsatt spel eller inte för Åge Hareides mannar.

Islands EM-matcher i Frankrike

Var spelar Island sina EM-matcher? När spelar Island sin första match i EM? Islands första EM match är mot Portugal lördag den 21 juni 2024 kl 21:00 på Stade Geoffroy Guichard i Bordeaux. Islands nästa match i fotbolls-EM 2024 är lördag den 18 juni 2024 kl 18:00 mot Ungern på Stade Vélodrome i Marseille.

Vilka lag har Island i sin EM-grupp? Island spelar i EM-gruppen Grupp F. De lag som spelar i Grupp F utöver Island är Österrike, Ungern och Portugal. För datum och speltider för Islands matcher mot Island, Ungern och Portugal se Islands spelprogram i gruppspelet. Där får du reda på all  information du behöver veta om Islands matcher i fotbolls-EM 2024!

Här kan du se samtliga Fotbolls-EM 2024 grupper – ett bra sätt att få en överblick över alla grupper i fotbolls-EM 2024. Se även vår EM guide 2024 som är en bra sammanställning över sådant som är viktigt inför EM 2024, såsom spelschema för EM 2024, TV-tider fotbolls-EM 2024 och vilka kanal som sänder matcherna i EM 2024, Sveriges EM-trupp 2024, odds Sverige vinner EM 2024, vart landslagen kommer att bo, Fotbolls-EM 2024 arenor som kommer att användas i Frankrike m.m

Vanliga frågor om Islands EM trupp 2024

Ifall du har några frågor om Islands EM-trupp 2024 så kan du enkelt droppa en kommentar så försöker vi besvara frågorna om den isländska truppen inför EM 2024 så gott det går. Denna artikel kommer även att löpande uppdateras med startelvor, fakta, odds, statistik om spelarna och isländska landslaget inför Islands enskilda EM-matcher. Därutöver kommer vi att försöka besvara av de vanligaste frågorna du kan tänkas ha rörande Islands EM-trupp 2024.

Flera andra länder har släppt sina trupper till sommarens EM-slutspel. Frankrike, Tyskland, SpanienItalien, Island och Sverige har alla gått ut med vilka spelare de kommer ha med sig till turneringen och det förstnämnda laget ses även som favoriter till att vinna turneringen. Läs mer på UEFAs hemsida.

Läs mer om EM-trupperna och Islands förutsättningar inför sommarens EM-slutspel 2024

Svenska EM-truppen 2024

Bästa målvakterna i EM 2024

Bästa backarna i EM 2024

Bästa anfallarna i EM 2024

Prispengar fotbolls EM 2024

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply