Sveriges trupp EM 2016 – svenska truppen till fotbolls-EM 2016!

Sveriges trupp EM 2016 - svenska truppen till fotbolls-EM 2016!

Sverige spelartrupp Fotbolls-EM 2016

Sveriges EM-trupp 2016Sveriges trupp EM 2016? Sveriges väg till EM har varit lite bråkig, då flera svaga insatser ledde till att de blågula herrarna med Zlatan Ibrahimovic i spetsen befann sig i en minst sagt svår sits. Avancemang såg tungt ut, speciellt då det svenska landslaget sågs som underdogs mot Danmark i playoffen. Mycket av Sveriges framgångar under kvalet stavades Zlatan tände en gnutta hopp och lyckades briljera i de sista EM-kvalmatcherna mot Danmark.  Sverige lyckades komma trea i gruppspelet och lyckades ta sig vidare i Playoff efter den sammanlagda 4-3-segern mot Danmark. Erik Hamrén blev pressad in i det sista, men lyckades ta det svenska landslaget till sitt sista stora mästerskap. Det var många som ville se honom avgå när det gick dåligt för Sverige, och nu får kritikerna också sin önskan uppfylld då Erik Hamrén meddelat att han kommer att sluta efter EM 2016. Det blir IFK Norrköpings guldtränare Janne Andersson som tar över i höst.

Inför Sverige mot Italien* Till erbjudandet
200 kr hos Unibet + 200% i bonus Till Unibet =>
100 kr hos betfair + 2000 kr i bonus Till betfair =>
1000 kr hos expekt Till expekt =>
200 kr hos paf Till paf =>
200 kr hos Betsson + 1000 kr i bonus Till Betsson =>
1000 kr hos Ladbrokes Till Ladbrokes =>
1500 kr hos Cherry Sport Till Cherry =>

*I de flesta fallen får man pengarna eller insatsen tillbaka i pengar eller bonusspel.

Sveriges EM-trupp 2016

Här kan du läsa mer om Sveriges laguppställning inför EM 2016 i Frankrike och vilka spelare i Sveriges herrlandslag i fotboll som ingår i Sveriges EM-trupp 2016. Förbundskapten Erik Hamrén har nog inte haft några problem med att välja den svenska truppen till fotbolls-EM 2016 i Frankrike. Sveriges trupp till fotbolls-EM 2016 är nu fastställd och har inte förändrats sedan den svenska truppen släpptes onsdagen den 11 maj 2016. Sveriges EM-trupp innehåller ett par stora överraskningar, bland annat Erkan Zengin, Patrik Carlgren och Oscar Lewicki, utöver det har Hamrén  tagit ut truppen enligt förväntningarna. I den svenska truppen så ingår endast ett fåtal spelare från Allsvenskan såsom 2015 års skyttekung Emir Kujovic, Patrik Carlgren och Oscar Lewicki. Resten av EM-truppen utgörs av de svenska utlandsproffs som finns i Europa. Några av guldhjältarna från U21-EM i fjol finns med, som till exempel John Guidetti.

  • Odds att Sverige vinner EM (vinnarodds): 101.00
  • Odds att Sverige går vidare från gruppen: 1.67
  • Odds att Sverige vinner gruppen: 7.00
  • Odds att Sverige kommer sist i gruppen: 2.65

Svenska EM-truppen 2016 fotboll

EM-grupp: Grupp E
Ranking: 21 i UEFA-ranking.
Förbundskapten: Erik Hamrén

Sveriges herrlandslag i fotboll EM 2016Här är alla spelare som ingår i den svenska EM-truppen. Sveriges EM-trupp består av 20 fotbollsspelare och 3 målvakter. Sveriges trupp till EM utgörs av nedanstående spelare som är Sveriges bästa fotbollsspelare. Det är dessa spelare som ska försöka vinna EM-guldet åt Sverige:

Målvakter: Andreas Isaksson (Kasimpasa), Robin Olsen (FC Köpenhamn), Patrik Carlgren (AIK).

Försvarare: Ludwig Augustinsson (FC Köpenhamn), Erik Johansson (FC Köpenhamn), Pontus Jansson (Torino), Victor Lindelof (Benfica) Andreas Granqvist (Krasnodar), Mikael Lustig (Celtic), Martin Olsson (Norwich).

Mittfältare: Jimmy Durmaz (Olympiakos), Albin Ekdal (Hamburg), Oscar Hiljemark (Palermo), Sebastian Larsson (Sunderland), Pontus Wernbloom (CSKA Moscow), Erkan Zengin (Trabzonspor), Oscar Lewicki (Malmö FF), Emil Forsberg (Leipzig), Kim Kallstrom (Grasshoppers).

Anfallare: Marcus Berg (Panathinaikos), John Guidetti (Celta Vigo), Zlatan Ibrahimovic (Paris), Emir Kujovic (IFK Norrköping).

Sveriges bästa målskytt i EM-kvalet (inkl Playoff):

Zlatan Ibrahimovic: 11 mål

Sveriges fotbolls-EM 2016 trupp: spelarna i Sveriges EM-trupp som kan avgöra EM 2016

Zlatan Ibrahimovic: är Sverige bäste fotbollsspelare genom tiderna och är den spelare som gjort flest mål i det svenska landslaget någonsin. Om Sverige ska ha en chans att ta sig vidare från sin på förhand väldigt svåra grupp måste Zlatan fortsätta leverera under EM.

John Guidetti: Celta Vigo-anfallaren har blivit lite av en publikfavorit hemma i Sverige tack vare sitt fantastiska driv på planen, som var en stor anledning till att Sverige förmodligen skrällde sig till guld i U21-EM.

Emir Kujovic: Blev allsvenskans skyttekung 2015 genom att göra 21 mål.

Andreas Isaksson: Den svenska backbesättningen är inget som de andra lagen lär få skrämselhicka av. Och den som lär få en central i det svenska försvaret är Andreas “Granen” Granqvist, som fått utstå en hel del kritik. Därför lär Andres Isaksson testas rejält, och måste visa upp ett par riktigt fina insatser om Sverige ska gå vidare.

Sveriges spelprogram i EM 2016

Här kan du läsa 10 roliga fakta om den blivande förbundskaptenen. Sveriges chanser att ta sig vidare från grupp E som etta eller tvåa är ganska små sett till oddsen, men förhoppningarna om att knipa en slutspelsplats är ändå ganska goda då även de 4 bästa treorna i EM tar sig vidare. En seger i premiären mot Irland är troligen helt avgörande för om det skall bli fortsatt spel eller inte för Hamréns mannar.

Sveriges EM-matcher i Frankrike

När spelar Sverige sin första match i EM 2016? Sveriges första EM match är mot Irland den 13 juni kl 18:00 på Stade de France i Saint-Denis. Sveriges nästa match i fotbolls-EM 2016 är den 17 juni kl. 15:00 mot Italien på Stadium Municipal i Toulouse. För datum och speltider för Sveriges matcher mot Belgien, Irland och Italien se Sveriges spelprogram i gruppspelet. Där får du reda på all  information du behöver veta om Sveriges matcher i fotbolls-EM 2016!

Vilka lag har Sverige i sin EM-grupp? Sverige spelar i EM-gruppen Grupp E. De lag som spelar i Grupp E utöver Sverige är Belgien, Irland och Italien. Här kan du se samtliga Fotbolls-EM 2016 grupper – ett bra sätt att få en överblick över alla grupper i fotbolls-EM 2016

Se även vår EM guide 2016 som är en bra sammanställning över sådant som är viktigt inför EM 2016, såsom spelschema för fotbolls-EM 2016, TV-tider fotbolls-EM 2016 och  vilka kanaler som sänder matcherna i EM 2016vart landslagen kommer att bo, Fotbolls-EM 2016 arenorna som kommer att användas i Frankrike m.m

Vanliga frågor om Sveriges EM trupp 2016

Ifall du har några frågor om Sveriges EM-trupp 2016 så kan du enkelt droppa en kommentar så försöker vi besvara frågorna om den svenska truppen inför EM 2016 så gott det går. Denna artikel kommer även att löpande uppdateras med startelvor, fakta, odds, statistik om spelarna och svenska landslaget inför Sveriges enskilda EM-matcher. Därutöver kommer vi att försöka besvara av de vanligaste frågorna du kan tänkas ha rörande Sveriges EM-trupp 2016.

Flera andra länder har släppt sina trupper till sommarens EM-slutspel. Frankrike, Tyskland, SpanienItalien, Island och Sverige har alla gått ut med vilka spelare de kommer ha med sig till turneringen och det förstnämnda laget ses även som favoriter till att vinna turneringen.

Läs mer om EM-trupperna och Sveriges förutsättningar inför sommarens EM-slutspel 2016

Svenska EM-truppen 2016

Bästa målvakterna i EM 2016

Bästa backarna i EM 2016

Bästa anfallarna i EM 2016

Prispengar fotbolls EM 2016

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply