Sveriges EM trupp 2024 – svenska truppen till fotbolls EM 2024!

Sveriges EM trupp 2024 - svenska truppen till fotbolls EM 2024!

Sverige spelartrupp EM 2024

Sveriges EM trupp 2024? Det svenska landslaget har många duktiga namn som till vardags spelar i stora klubbar i Europa. Namn som Kulusevski, Isak, Hugo Larsson, Gyökeres och Nilsson Lindelöf är endast några av de som återfinns i det svenska landslaget och bär den gula tröjan när det är dags för match. Sverige har en lång fotbollshistoria när det kommer till mästerskap oavsett om det gäller i EM eller VM. Se och spela på fotboll =>

Sveriges EM trupp - svenska truppen till fotbolls EM

Odds Sverige fotbolls EM Odds
Sverige vinner mot Spanien 8,40
Spanien vinner mot Sverige 1,30
Sverige vidare till semifinal –––
Odds Sverige vinner EM 101,00
Odds Sverige två bästa i EM –––
Odds Sverige fyra bästa i EM –––

Sveriges EM trupp 2024 svenska fotbolls EM-truppen 2024!

Artikeln är inaktuell då Sverige inte lyckades ta sig till EM 2024.

Till skillnad från VM 2018 har Sverige tappat flera viktiga landslagsspelare. Blågult har dock gjort det bra under kvalet. Då det är samma spelare som kommer att spela i gruppspelet ser det bra ut. I alla fall med svenska ögon. Det återstår dock att se vilka spelare som motståndarna tar med sig. Vilka kommer med och vilka måste lämna återbud på grund av skada? I denna artiklar hittar du vilka spelare som kommer representera Sverige i turneringen. Se och spela på fotboll =>

Hur ser Sveriges spelschema ut?

Sveriges spelschema i EM 2024 inleds med tre matcher i gruppspelet. Sverige är klara för huvudturneringen och oavsett hur det går kommer man spela minst tre matcher. Den första matchen spelas mot Spanien. Därefter möter man ett playoff-lag och avslutar med match mot Polen.

Turneringen närmar sig med stormsteg och det ska bli väldigt kul att se hur Blågult klarar sig. I truppen har man en bra blandning mellan äldre och yngre spelare och det återstår att se vem Janne Andersson kommer starta med i Ryssland under sommarens mästerskap. Se matcherna live =>

Sveriges EM-trupp 2024

Kan Sverige vinna EM? Självklart kan man det. Chansen är dock väldigt liten. Ser vi på vilka andra lag som är med i turneringen ser det svårt ut. Frankrike, Tyskland och Spanien är bara tre av de lag som har störst chans att plocka hem titeln. Från svenskt håll har man dock som mål att ta en topp 4 plats. Detta efter de fina insatserna i VM drygt två år tidigare.

Här har vi samlat oddsen för hur Sverige presterar i turneringen. Ta en titt och och lägg ditt förslag!

    • Odds att Sverige vinner EM (vinnarodds): 101.00
    • Odds att Sverige går vidare från gruppen: 2.25
    • Odds att Sverige vinner gruppen: 8.00
    • Odds att Sverige kommer sist i gruppen: 2.65

Sveriges EM trupp 2024 - svenska truppen till fotbolls EM 2024!

Hur går Sverige vidare i EM gruppen?

Det är en fråga som vi alla frågar oss. Kan Sverige ta sig vidare från gruppen och hur långt kan man ta sig i turneringen. När det kommer till vilka lag som går vidare är det väldigt svårt att lista ut. Tar vi oss en titt på Sveriges grupp är det mer eller mindre klart att Spanien går vidare. Det mesta tyder på att Sverige och Polen gör upp om andraplatsen. Sverige brukar höja sig i mästerskap och det återstår att se om man gör det här. Se och spela på fotboll =>

Hur gick EM för Sverige?

EM har inte ens börjat. Här uppdaterar vi med Blågults framgångar när turneringen dragit igång den 12 juni. Vi håller dock tummarna för att Sverige ska gå långt i turneringen.

Svenska EM-truppen 2024 fotboll

EM-grupp: Grupp E
Ranking: 17 på UEFAs ranking
Förbundskapten: Janne Andersson

Här är alla spelare som ingår i den svenska EM-truppen. Sveriges EM-trupp består av 20 fotbollsspelare och 3 målvakter. Sveriges trupp till EM utgörs av nedanstående spelare som är Sveriges bästa fotbollsspelare. Det är dessa spelare som ska försöka vinna EM-guldet åt Sverige:

Sveriges EM trupp 2024

Här kommer ni kunna läsa om Sveriges EM trupp 2024. Då truppen inte är uttagen än har vi lagt in spelarna som var med i sista kvalmatchen. Mer om truppen och annat går att läsa om Svenska Fotbollsförbundet.

Målvakter

Robin Olsen, Everton
Kristoffer Nordfeldt, Gençlerbirligi
Karl-Johan Johansson, FC Köpenhamn

Backar

Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United
Pontus Jansson, Brentford
Marcus Danielson, Dalian
Andreas Granqvist, Helsingborgs IF
Martin Olsson, BK Häcken
Filip Helander, Rangers
Mikael Lustig, AIK
Emil Krafth, Newcastle
Ludwig Augustinsson, Werder Bremen

Mittfältare

Albin Ekdal, Sampdoria
Sebastian Larsson, AIK
Kristoffer Olsson, Krasnodar
Viktor Claesson, Krasnodar
Dejan Kulusevski, Juventus
Emil Forsberg, RB Leipzig
Mattias Svanberg, Bologna
Ken Sema, Watford
Jens Cajuste, Midtjylland
Gustav Svensson, Guangzhou

Anfallare

Alexander Isak, Real Sociedad
Robin Quaison, Mainz
Marcus Berg, Krasnodar
Jordan Larsson, Spartak Moskva

Sveriges bästa målskytt i EM-kvalet (inkl Playoff):

Robin Quaison: 5 mål på 9 matcher.

Sveriges viktigaste spelare – som kan avgöra EM 2024!

Robin Quaison: Anfallaren var den svenske spelare som gjorde flest mål under kvalet. Totalt blev det fem mål på nio matcher. Nu ska han vara den spelare som gör mål för Sverige i huvudturneringen. Frågan är om Quaison kan axla det blågula laget.

Emil Forsberg: Forsberg är i detta nu Sveriges största stjärna. Med sina insatser i RB Leipzig har han blivit en jagad spelare på transfermarknaden. Sommarens EM-slutspel kommer bli en bra skyltfönster för den före detta Malmö FF-spelaren. Som vi tidigare nämnt gället det att mittfältaren tillsammans med Quaison i anfallet är på spelhumör för att Sverige ska kunna åstadkomma något i turneringen.

Alexander Isak: Anfallaren jar gjort det väldigt bra i Real sociedad. Isak skrev på i somras för den spanska klubben och har sakta men säkert buxit i La Liga. Anfallaren är på god väg att växa ut till den anfallare många hoppats på. Nu återstår det att se om han kan ta Sverige långt i turneringen som blir hans första EM. Med sin snabbhet kan Isak tillsammans med Quaison bli ett farligt anfallspar för Sverige.

Sveriges spelprogram i EM 2024

Sveriges spelprogram i EM är ganska lätt att komma ihåg. Debuten är den 15 juni mot Spanien. Den 19 spelar man mot laget som ansluter från playoff och den 24 ställs man mot Polen. Lottningen av fotbolls-EM 2024 kunde varit lättare. Samtidigt bör vi inte klaga på lottningen som är fullt gångbar för Janne Andersson och hans spelare. Sveriges matcher i EM kommer att spelas på två olika arenor. I alla fall när det kommer till gruppspelet. Debuten mot Spanien spelar man i Spanien på La Cartuja i Sevilla. De andra två matcherna går av stapeln i Sant Petersburg (Ryssland). Skulle Blågult gå vidare som grupptvåa är det Parken i Köpenhamn som är nästa spelplats. Totalt har man valt att lägga ut matcherna i 13 olika städer där majoriteten av arenorna kommer att användas i befintligt skick.

I London kommer flest matcher att spelas. Framför allt semifinalerna och den stora finalen den 12 juli. Se och spela på fotboll =>

Sveriges trupp EM 2024 - svenska truppen till fotbolls EM 2024!

Sveriges EM-trupp och matcher fotbolls EM 2024!

När spelar Sverige sin första match i EM 2024? Sverige går in i gruppspelet den 15 juni och spelar totalt tre matcher inom loppet av nio dagar. Det är Spanien som man spelar först mot och avslutar mot Polen. Matchen mot Spanien är den viktigaste men även den svåraste. Skulle Sverige vinna denna har man ett bra utgångsläge för att ta sig vidare.

Sveriges nästa match i EM 2024 är mot en playoffvinnare som spelas den 19 juni på Sant Petersburg Arena i Sant Petersburg, Ryssland. Därefter är det Polen som väntar i en match som kan bli otroligt het. Det mesta tyder på att vinnaren här också kniper andraplatsen. För datum och speltider för Sveriges matcher mot Spanien, Polen och playoff-vinnaren, se Sveriges spelprogram i gruppspelet. Där får du reda på all information du behöver veta om Sveriges matcher i fotbolls-EM 2024!

Sveriges EM trupp 2024Vilka lag har Sverige i sin EM-grupp? Sverige spelar i EM-gruppen Grupp E. Förutom Sverige är även Spanien, Polen samt ett fjärde lag i gruppen. Här kan du se samtliga Fotbolls-EM 2024 grupper – ett bra sätt att få en överblick över alla grupper i fotbolls-EM 2024.

Se även vår EM guide 2024 som är en bra sammanställning över sådant som är viktigt inför EM 2024, såsom spelschema för fotbolls-EM 2024, TV-tider fotbolls-EM 2024 och vilka kanaler som sänder matcherna i EM 2024, vart landslagen kommer att bo, Fotbolls-EM 2024 arenorna som kommer att användas i de olika städerna m.m. Se och spela på fotboll =>

Vanliga frågor om Sveriges EM trupp 2024

Har du några frågor kring Sverige trupp i EM 2024 är det bara att slänga iväg en kommentar så svarar vi på din fråga så snabbt som möjligt. Artikeln med Sveriges trupp kommer självklart att uppdateras löpande med allt från truppen, fakta, odds och statistik om Sverige och spelarna i det svenska landslaget. Därutöver kommer vi att försöka besvara av de vanligaste frågorna du kan tänkas ha rörande Sveriges EM-trupp 2024.

Sveriges EM trupp 2024

Odds EM 2024 är släppta och det går att se vilka som är favoriter till att vinna det hela. Det går självklart att spela på att Sverige vinner Fotbolls-EM 2024.

Silly Season har tagit fram allt inför Fotbolls EM 2024, och inte bara Spanien trupp EM 2024. Du hittar allt från spelschema alla matcher i EM 2024 och Sveriges matcher i EM till tv-tider och tv-kanaler för Fotbolls EM hos oss. Vi har även tagit fram alla odds på EM 2024 och bäst odds på fotbolls EM.

Letar du info om endast Sveriges matcher i EM 2024? Vi har även tagit fram TV-kanaler för Sveriges matcher och TV-tider för de matcher Sverige kommer att spela.

Vem som har rättigheter till Fotbolls EM 2024 är även det klart. Då det kostar är det två bolag som gått ihop och köpt loss sändningsrättigheterna för EM 2024.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365