bet365

Topp 5: Yngsta startelvorna i Europa

De yngsta startelvorna i Europa

Fotbollen är en sport som handlar om fysik och utveckling. Det handlar om att utnyttja din kropp på bästa möjliga sätt för att få de resultat du vill ha. Som ung har man naturligtvis större möjligheter att göra intryck på kroppen och få den att utvecklas i rätt riktning. Inte för att fördöma en högre ålder på något sätt, med ålder kommer erfarenhet och visdom, men ett lag med unga spelare har många fördelar gentemot äldre spelare.

De är kvickare, snabbare och börjar man i rätt tid har de även många gånger redan mycket erfarenhet och en bättre chans att ta vara på sin talang. En ung spelare kan många gånger vara mer mottaglig för en tränares filosofi och spelsätt och kan ställa om vilket, om det görs rätt, gynnar resultaten i längden. Det finns många unga fotbollsspelare där ute, och några av dem är riktigt bra, så bra så att några av de bästa kan komma att dyka upp i startelvorna nedan. För att hålla koll på unga talanger kan man även spela Football Manager 2022 eller bli bäst på Fifa 2022 för att få en bra överblick över alla spelare. Unga talanger med chans att slå igenom stort finns över hela världen, såväl i Allsvenskan i Sverige som i världen generellt.

Europas fem yngsta startelvor

Europas fem yngsta startelvor

Att kunna ställa upp med så unga startelvor och fortfarande vara topplag som är med och kämpar om troféer och Champions League-platser är riktigt imponerande. Det handlar om tränare med filosofier som passar till truppen men även om de unga talangerna som faktiskt tar in vad tränaren säger och som i slutändan gör ett riktigt bra jobb, trots sin ringa ålder. Ända nerifrån de unga målvakterna, genom backlinjen och mittfältet upp till anfallarna så handlar det o spelare med disciplin och tydliga mål vilket är väldigt imponerande.

Utöver den följande listan så har vi på Silly Season Sverige ett antal andra listor att kolla på, till exempel Europas tio bäst betalda fotbollsspelare 2022, Allsvenskans mest olojala spelare någonsin och tio högklassiga arenor som aldrig stått värd för en Champions League final som man kan ta sig igenom efter att vi har sett på de yngsta startelvorna i Europa.

5. Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur har under den gångna säsongen ställt upp med Premier Leagues yngsta trupp i en liga som är känd för att vara extremt tuff och konkurrenskraftig. Ändå har laget från norra London lyckats med att jobba sig upp till en andraplats i ligan med tre matcher att spela, vilket måste ses som väldigt imponerande med tanke på vilka lag de har ställts emot. Mauricio Pochettino har gjort ett väldigt bra jobb med att föra samman sitt lag till en enhet och det bär frukt. Laget har en snittålder på 24 år och 311 dagar.

4. Nice

Det här väldigt unga laget är nära på att kunna knipa åt sig en Champions League plats med sin unga trupp. Laget har varit en revolution under säsongens gång och ligger bara två poäng från tredjeplatsen, som skulle innebära inträde i Europas finaste turnering. Laget har en snittålder på 24 år och 253 dagar.

3. Hoffenheim

Just vid det här exemplet så skulle lite erfarenhet kunna göra en stor skillnad. Laget har inte gjort en dålig säsong, men inte heller så bra som de två föregående. Men, deras supportrar kan fortfarande vara stolta över vad deras lag har åstadkommit och kan förvänta sig riktigt spännande saker från laget i framtiden. Laget har en snittålder på 24 år och 188 dagar.

2. Bayer Leverkusen

Ett av de mest lovande lagen i Europa för tillfället. Detta tyska laget har en stark kärna och en förmåga att värva in unga spelare som faktiskt gör skillnad ute på planen. Framstående spelare som Julian Brandt, Hakan Calhanoglu och Leno. De har även etablerat sig i Champions League och ligger för tillfället bakom de båda stora ledarna Bayern München och Borussia Dortmund i tabellen. Laget har en snittålder på 24 år och 140 dagar.

1. Toulouse

Tyvärr så ser det inte ut som att det laget som har den yngsta elvan i Europa kommer att klara sig kvar i Ligue 1, Frankrikes högstaliga. Toulouse har många bra unga spelare, som till exempel Youri Tielemans, men det ser ut som att det inte kommer att vara nog för att hålla laget uppe. laget har en snittålder på 24 år och 87 dagar.

De yngsta startelvorna i Europa

Se fler listor på Silly Season Sverige

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply