Mamadou Sakho avstängd av UEFA

Mamadou Sakho avstängd av UEFA

Missar resten av säsongen

Liverpools försvarare Mamadou Sakho har blivit avstängd av UEFA i 30 dagar medans den europeiska fotbollsorganisationen utreder Sakhos dopningsöverträdelse och försöker komma fram till vad domen kommer att bli.

Liverpools mittback Mamadou Sakho blev för ett antal dagar sedan anklagad för doping då han hade testade positivt i en dopingkontroll. Följden blev att han tills vidare blev avstängd av klubben medan saken utreddes. Han står inför att bli fälld av UEFA för att ha tagit ett otillåtet preparat klassat som doping. Fransmannen valde att inte ta något B-prov utan accepterade UEFA:s dom och erkände alltså att han hade dopat sig. Sakho står inför en avstängning som kan sträcka sig ända upp till två år men straffet kan också komma att reduceras på grund av preparatets natur. Efter att ha accepterat domen kan det bli troligt att straffet blir en sex månaders avstängning, liknande det som lagkamraten Kolo Toure fick efter att han testades positivt på ett drogtest i sin förra klubb Manchester City.

Sakho har tills nu enbart varit avstängd från spel då Liverpool själva har valt att stänga av spelaren, men den engelska tidningen The Mirror rapporterar nu att UEFA har stängt av Sakho i 30 dagar medans de utreder situationen i fråga och ett beslut tas av organisationen.

Liverpool kommer inte att ställas inför rätta för någonting och kommer ej att bli anklagade för något, vad som än händer i målet med Sakho. Enda gången som en klubb kan komma att dömas är om det skulle komma fram att två spelare blir anklagade för doping under en och samma säsong. Liverpool gästar ikväll Villareal i ett rafflande Europa League möte då det rör sig om den första semifinalmatchen i den europeiska turneringen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply