Mamadou Sakho avstängd för doping

bet365

Liverpoolstjärnan fast för doping

Liverpools Mamadou Sakho utreds för doping och är för närvarande avstängd från klubben tills vidare. Enligt sajten RMC Sport rör det sig om ett bantningsmedel som innehåller ett förbjudet preparat.

Det är RMC Sport som skriver att Mamadou Sakho tagit ett bantningsmedel i hopp om att gå ner i vikt och förbränna fett. Men det mittbacken inte ska ha varit medveten om är att bantningsmedlet innehöll ett dopingklassat preparat, något som nu bekräftas av Liverpool. 

Avstängd av Liverpool under utredningen

Nu kommer 26-åringen att stängas av i väntan på att ärendet utreds, skriver klubben på sin officiella hemsida. Han kommer därför inte att tas ut i några matcher. Sakho själv ska ha tagit mycket illa upp när uppgifterna gjort sig kända, och menar att han inte har gjort någonting fel.

Spelaren har blivit tongivande i Jürgen Klopps manskap den här säsongen och nickade dessutom in 2-0 i derbyt mot Everton tidigare i veckan. Men nu kommer han alltså inte vara tillgänglig för spel förrän fallet granskats ytterligare. 2011 blev hans lagkamrat, Kolo Touré, då i Manchester City, avstängd i sex månader efter att ha testats positivt för ett liknande preparat.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365