Quique Sanchez Flores kan få sparken från Watford

Quique Sanchez Flores kan få sparken från Watford

Efter en besvikelse till säsong

Watford inledde sin säsong väldigt lovande och vid jul låg klubben på en sjunde plats, men sedan dess har de tappat fart och sjunkit i tabellen, något som kan leda till att tränare Quique Sanchez Flores avskedas.

Watford började sin säsong starkt och plockade många bra resultat, vilket såg de ligga på en sjunde plats i tabellen runt jul. De lyckades få med sig bra resultat, som 3-0 mot Liverpool vilket var deras fjärde vinst i rad, och det såg väldigt lovande ut. Tränare Quique Sanchez Flores fick välförtjänt kritik och allting gick allmänt bra. De lyckades också nå FA cupsemifinalen och de har försäkrat sig om Premier League spel även nästa säsong då de fick 41 poäng förra månaden. Men sedan jul har deras form sjunkit och på deras senaste 16 matcher har de enbart lyckats få med sig 12 poäng.

Formkollapsen har fått varningsklockorna att ringa hos ägare Gino Pozzo och den engelska tidningen The Independent rapporterar nu att ser ut som att Pozzo familjen kan komma att avskeda Sanchez Flores till sommaren och hämta in en ny tränare, vilket skulle göra honom till den sjunde tränaren att komma in under Pozzo familjens styre.

Den före detta Valencia och Atletico Madrid tränaren Sanchez Flores ledde Watford bra i början av säsongen, men sedan året slog över till nytt så har laget enbart vunnit tre ligamatcher – mot Newcastle United, Crystal Palace och West Bromwich Albion vilket har lett till en nedflyttning i tabellen. De gjorde det bra i FA cupen och nådde semifinalen men fick där se sig besegrade av Crystal Palace.

Tidigare i månaden erkände Sanchez Flores att det inte fanns samma gas i laget längre.

– Det handlar inte om Wembley, sade Sanchez Flores.

– Det handlar mer om summan poäng som vi nådde, 37 poäng. Det var en stor, stor ansträngning att få det i februari. Sedan behövde vi vila lite. Men vi har vilat lite för länge, avslutade Sanchez Flores.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply