Dortmund släpper Hummels vid Bayern-bud

Dortmund släpper Hummels vid Bayern-bud

Har delgett klubben sin önskan

Borussia Dortmunds försvarare Mats Hummels har delgett klubben sin önskan om att få lämna för att gå till Bayern München och Dortmund har idag gått ut med ett officiellt besked om att de kommer att släppa försvararen om Bayern kommer med ett attraktivt bud.

Karusellen kring Mats Hummels och hans framtid ser ut att ha kommit mot ett slut. Efter flera veckors fram och tillbaka, där det har ryktats i medier om framförallt om Manchester City så skriver Borussia Dortmund idag på sin hemsida att den tyske försvararen har delgett klubben sin önskan om att få gå till Bayern München.  Vidare skriver Dortmund att de kommer att gå igenom med affären, men att det hänger på att Bayern München kommer med ett tillräckligt attraktivt bud för den väldigt högt värderade spelaren. Hittills har Bayern München inte kommit med något erbjudande skriver Dortmund vidare.

Mats Hummels kontrakt – och inte någon annan spelare i Dortmund heller för den delen – innehåller inte någon utköpsklausul och spelaren står under kontrakt med klubben tills den 30 juni 2017.

Hummels bodde i Bayern under 13 år och började spela fotboll i Bayern München som sjuåring och växte upp i klubbens ungdomsakademi. Han blev sedan startspelare och gick från U19-laget till Regionalliga-laget där han spelade tills han blev upptäckt av dåvarande tränaren Felix Magath. Han tog honom in till seniorlaget och lät honom hoppa in i den tyska cupsemifinalen mot Schalke 04. Han stod under proffskontrakt men efter att inte ha fått spela utan blivit degraderad till U23-laget så blev han utlånad ett halvår till Dortmund för att sedan göra övergången permanent.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply