Slovakiens trupp EM 2016 – Slovakiska truppen till fotbolls-EM 2016!

Slovakiens trupp EM 2016 - Slovakiska truppen till fotbolls-EM 2016!

Slovakien spelartrupp Fotbolls-EM 2016

Slovakiens EM-trupp 2016Slovakiens trupp EM 2016? För Slovakien var det gångna EM-kvalet en liten överraskning där man kom tvåa i grupp C som vanns av storfavoriten Spanien som endast förlorade en match i kvalet, detta mot Slovakien. Slovakien hade en resultatrad på 7-1-2 i kvalet och nu är det tid att se om man kan utmana de största lagen i Europa i sommarens EM. För motståndet står England, Ryssland och Wales och det finns relativt goda chanser för laget att ta sig vidare till utslagsfasen av turneringen.

Lagets stora stjärnor är Marek Hamsik som till vardags spelar sin fotboll i Serie A med klubbadress Napoli. Detta tillsammans med Martin Skrtel i Liverpool och de båda utgör ryggraden av laget som ska visa vad Slovakien går för på fotbollsfronten. Här kan du läsa mer om Slovakiens laguppställning inför EM 2016 i Frankrike och vilka spelare i Slovakiens herrlandslag i fotboll som ingår i Slovakiens EM-trupp 2016.

Slovakiens EM-trupp 2016

Ján Kozák är Slovakiens förbundskapten och är den som kommer att leda laget från bänken i lagets matcher i mästerskapet. Det jobb han gjort med laget var det inte många som trodde var möjligt och när man reser till Frankrike gör man det som en underdog. Man kommer troligtvis inte vinna turneringen men laget kan komma att överraska och kan vid en bra insats slå ut något av turneringens guldfavoriter.

Förbundskapten Ján Kozák har nog inte haft några problem med att välja den Slovakiska truppen till fotbolls-EM 2016 i Frankrike. Slovakiens trupp inför fotbolls-EM 2016 är nu fastställd. I Slovakiens EM trupp 2016 hittar vi bara ett fåtal spelare från Slovakiska ligan. Truppen utgörs till stor del av utlandsproffs som utgör grunden i truppen. Dessa spelare blir nog de som i slutändan bildar startelvan.

  • Odds att Slovakien vinner EM (vinnarodds): 151.00
  • Odds att Slovakien går vidare från gruppen: 2.50
  • Odds att Slovakien vinner gruppen: 10.00
  • Odds att Slovakien kommer sist i gruppen: 2.10

Slovakiska EM-truppen i fotboll 2016

EM-grupp: Grupp B
UEFA ranking: 31 på UEFA-rankingen
Förbundskapten: Ján Kozák

Slovakiens herrlandslag i fotboll EM 2016Här är alla spelare som ingår i den slovakiska EM-truppen. Slovakiens EM-trupp består av 24 fotbollsspelare varav 3 målvakter. Det är nedanstående spelare som utgör Slovakiens bästa fotbollsspelare och som ska försöka vinna EM-guldet åt Slovakien:

Målvakter: Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň), Ján Mucha (Slovan Bratislava), Ján Novota (Rapid Wien).

Försvarare: Peter Pekarík (Hertha Berlin), Milan Škriniar (Sampdoria), Martin Škrtel (Liverpool), Norbert Gyömbér (Roma), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Kornel Saláta (Slovan Bratislava), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva), Dušan Švento (Köln).

Mittfältare: Marek Hamšík (Napoli), Juraj Kucka (AC Milan), Miroslav Stoch (Bursaspor), Vladimír Weiss (Al-Gharafa), Róbert Mak (PAOK), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň), Ján Greguš (Jablonec), Viktor Pečovský (Žilina), Stanislav Šesták (Ferencváros), Ondrej Duda (Legia Warszawa).

Anfallare: Michal Ďuriš (Viktoria Plzeň), Adam Nemec (Willem II).

Slovakiens bästa målskytt i EM-kvalet (inklusive kval och Playoff):

Marek Hamšík: 5 mål

Spelarna i Slovakiens EM-trupp som kan avgöra

Marek Hamšík: är Slovakiens bäste fotbollsspelare för tillfället och är den som ska styra och ställa på mittfältet och är även den spelare som har mest förväntningar på sig att prestera, detta då han är lagets stora stjärna. Han är även den spelare som gjorde flest mål för Slovakien i kvalet med sina fem fullträffar.

Slovakiens spelprogram i EM 2016

Slovakiens chanser att ta sig vidare från grupp B som etta eller tvåa är ganska höga sett till oddsen, men för att få ett bra utgångsläge krävs det att man vinner mot Wales i den första matchen för att därefter spela lite mer avslappnat i matcherna mot Ryssland och England.

Slovakiens EM-matcher i Frankrike

När spelar Slovakien sin första match i EM 2016? Slovakiens första EM match är mot Wales lördag den 11 juni 2016 kl 18:00 på Stade de Bordeaux i Bordeaux. Slovakiens nästa match i fotbolls-EM 2016 är onsdag den 15 juni 2016 kl 15:00 mot Ryssland på Stade Pierre Mauroy i Lille.

Vilka lag har Slovakien i sin EM-grupp? Slovakien spelar i EM-gruppen Grupp B. De lag som spelar i Grupp F utöver Slovakien är Wales, Ryssland och England. För datum och speltider för Slovakiens matcher mot Wales, Ryssland och England se Slovakiens spelprogram i gruppspelet. Där får du reda på all  information du behöver veta om Slovakiens matcher i fotbolls-EM 2016!

Här kan du se samtliga Fotbolls-EM 2016 grupper – ett bra sätt att få en överblick över alla grupper i fotbolls-EM 2016. Se även vår EM guide 2016 som är en bra sammanställning över sådant som är viktigt inför EM 2016, såsom spelschema för EM 2016, TV-tider fotbolls-EM 2016 och  vilka kanal som sänder matcherna i EM 2016vart landslagen kommer att bo, Fotbolls-EM 2016 arenor som kommer att användas i Frankrike m.m

Vanliga frågor om Slovakiens EM trupp 2016

Ifall du har några frågor om Slovakiens EM-trupp 2016 så kan du enkelt droppa en kommentar så försöker vi besvara frågorna om den Slovakiska truppen inför EM 2016 så gott det går. Denna artikel kommer även att löpande uppdateras med startelvor, fakta, odds, statistik om spelarna och Slovakiska landslaget inför Slovakiens enskilda EM-matcher. Därutöver kommer vi att försöka besvara av de vanligaste frågorna du kan tänkas ha rörande Slovakiens EM-trupp 2016.

Flera andra länder har släppt sina trupper till sommarens EM-slutspel. Frankrike, Tyskland, SpanienItalien, Island och Sverige har alla gått ut med vilka spelare de kommer ha med sig till turneringen och det förstnämnda laget ses även som favoriter till att vinna turneringen.

Läs mer om EM-trupper och förutsättningarna inför sommarens EM-slutspel

Svenska EM-truppen 2016

Bästa målvakterna i EM 2016

Bästa backarna i EM 2016

Bästa anfallarna i EM 2016

Prispengar fotbolls EM 2016

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply