Topp 10: Mest värdefulla U21-spelarna i Premier League

Mest värdefulla U21-spelarna i Premier League

10 mest värdefulla U21-spelarna i Premier League

Vilka är egentligen de 10 mest värdefulla talangerna i den engelska ligan? Premier League är en av de ligor som får fram de bästa unga talangerna i världen och vissa av de kommer fram när de är väldigt unga.

När en ny spelare slår sig in i förstalaget i runt 20-årsåldern betyder det att karriären har tagit fart på riktigt och att värdet på spelaren har höjts enormt.

Tidigare har vi bland annat gjort en lista om topp 10 rikaste klubbarna i världen och nu har turen kommit till de talanger som är värda mest och räknas som U21-spelare. Siffrorna är hämtade från Transfermarkt.  SE OCH SPELA PÅ FOTBOLL =>

Mest värdefulla U21-spelarna i Premier League

10. Julio Enciso – Brighton – marknadsvärde: €22 miljoner

Först ut på listan över topp 10 mest värdefulla talangerna i Premier League hittar vi Brightons Julio Enciso, 19, från Paraguay. Den offensive mittfältaren kom till klubben i juli 2022 och spås en lovande framtid.

9. Malo Gusto – Chelsea – marknadsvärde: €25 miljoner

Högerbacken Malo Gusto, 20, är värd omkring €25 miljoner vilket placerar honom på nionde plats över de mest värdefulla Premier League-talangerna under 21 år. Han är en av alla dyra värvningar som Chelsea gjort de senaste åren.

8. Lesley Ugochukwu – Chelsea – marknadsvärde: €25 miljoner

Ytterligare en spelare från Chelsea som är med på listan är Lesley Ugochukwu, 19 år från Frankrike, som håller till på det defensiva mittfältet. Även om han inte får så hemskt mycket speltid är han fortfarande med på listan över mest värdefulla talangerna i Premier League.

7. Alejandro Garnacho – Manchester United – marknadsvärde: €25 miljoner

Tillbaka till de offensiva lirarna och på sjunde plats hittar vi Alejandro Garnacho, 19, i Manchester United. Den 19-årige vänsteryttern från Argentina har tagit en ordinarie plats i laget och United-supportrarna hoppas förstås att Garnacho ska klättra ytterligare på den här listan. SE OCH SPELA PÅ FOTBOLL =>

Mest värdefulla U21-spelarna i Premier League

6. Harvey Elliott – Liverpool – marknadsvärde: €35 miljoner

Harvey Elliott, 20, i Liverpool befinner sig på sjätte plats över topp 10 mest värdefulla Premier League-talanger. Den 20-årige innermittfältaren är in och ut ur Liverpools startelva men det råder inga tvivel om att han går en ljus framtid till mötes.

5. Destiny Udogie – Tottenham – marknadsvärde: €38 miljoner

Den italienske vänsterbacken Destiny Udogie, 20, i Tottenham har varit en frisk fläkt med sin offensiva frejdighet sedan han kom till Premier League sommaren 2023 från Udinese. Spelaren värderas till €38 miljoner vilket gör honom till den femte mest värdefulla U21-talangen i Premier League.

4. Levi Colwill – Chelsea – marknadsvärde: €42 miljoner

Mittbacken Levi Colwill, 20, är ännu en spelare från Chelsea som tar plats på den här listan. Han har direkt gått in och tagit en ordinarie tröja i försvaret, antingen i mitten eller ute till vänster. Levi Colwill värderas till €42 miljoner vilket placerar honom på fjärde plats över topp 10 mest värdefulla Premier League-talanger. SE OCH SPELA PÅ FOTBOLL =>

Mest värdefulla U21-spelarna i Premier League

3. Romeo Lavia – Chelsea – marknadsvärde: €50 miljoner

Fjärde och sista Chelsea-spelaren på listan är 19-årige Romeo Lavia som värderas till över en halv miljard kronor. Nyförvärvet från Southampton har inte spelat under hösten 2023 på grund av en skada. Lavia är en av Premier Leagues mest värdefulla talanger.

2. Rasmus Højlund – Manchester United – marknadsvärde: €65 miljoner

Den danske anfallaren Rasmus Højlund, 20, har gjort bättre ifrån sig i Champions League än i Premier League sedan han kom till Manchester United sommaren 2023. Supportrar till The Red Devils hoppas förstås att talangen börjar hitta nätet även i ligaspelet framöver.

1. Evan Ferguson – Brighton – marknadsvärde: €65 miljoner

Evan Ferguson är mest värdefulla U21-spelarna i Premier League

Något oväntat så hittar vi Evan Ferguson, 19, från Brighton på förstaplatsen på listan över mest värdefulla U21-spelarna i Premier League. Den irländske centerforwarden jagas av flera större engelska klubbar och är en av de mest lovande spelarna i Premier League. Ferguson värderas till över 700 miljoner kronor. SE OCH SPELA PÅ FOTBOLL =>

Fler listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply