LISTA: Rikaste fotbollsagenterna i världen

Rikaste fotbollsagenterna i världen

5 rikaste fotbollsagenterna i världen

Vilka fotbollsagenter är de 5 rikaste fotbollsagenterna? Fotbollen har blivit en sport där det mer och mer handlar om att tjäna pengar på olika sätt. Det är inte bara spelare och klubbar som tjänar stora pengar, utan det är även agenter och annat folk runt om. De rikaste fotbollsspelarna representeras nästan alltid av agenter gentemot klubbarna. Agenternas pengajakt är en sak som många tränare och klubbägare tycker har blivit smutsig eftersom agenter ofta är ute efter pengar.

Givetvis finns det därför agenter som har tjänat multum på spelarförsäljningar. Det är vanligt att en agent får bonusar på flera miljoner euro för varje flytt när en spelare av världsklass flyttar på sig. Därför tänkte vi lista de fem rikaste fotbollsagenterna i världen . Se och spela på fotboll live =>

Fotbollens fem rikaste agenter

Det är Transfermarkt som har tagit fram statistik på hur värdefulla agenternas alla spelare är sammanlagt. De fem rikaste fotbollsagenterna i världen är alltså baserat på marknadsvärdet på spelarna. Nu tar vi en titt på fotbollsvärldens fem rikaste agenter. Kan du gissa vilka namn som finns med? Se och spela på fotboll live =>

Rikaste fotbollsagenterna i världen

5. ROOF – €744 miljoner

Vi inleder listan med rikaste fotbollsagenterna i Tyskland där vi hittar agenturen ROOF med spelare som Kai Havertz, Serge Gnabry och Virgil van Dijk.

Ibrahim Said: "Jag var absolut bättre än Van Dijk"

4. Unique Sports Group – €904 miljoner

På fjärde plats på listan över rikaste fotbollsagenterna finns Unique Sports Group som är en sammanslagning mellan Unique Sports Management och International Sports Management. Här finns spelare som Reece James, Brennan Johnson och Anthony Gordon.

3. Jorge Mendes/Gestifute – €1.34 miljarder

En av de rikaste fotbollsagenterna och kanske världens mest kända fotbollsagent heter Jorge Mendes som äger Gestifute. Mendes förfogar över spelare som Ruben Dias, Bernardo Silva och Darwin Nunez.

2. Wasserman – €1.65 miljarder

På andra plats bland rikaste fotbollsagenterna eller agenturerna hittar vi Wasserman från USA med klienter som Federico Valverde, Nathan Aké och John Stones.

1. Jonathan Barnett/CAA Stellar – €1.89 miljarder

På första plats över listan på rikaste fotbollsagenterna hittar vi CAA Stellar som ägs av Jonathan Barnett. I det här stallet finns spelare som Eduardo Camavinga, Jack Grealish och Luke Shaw. Se och spela på fotboll live =>

Rikaste fotbollsagenterna i världen

SE ÄVEN: Topp 10: Rikaste fotbollsspelarna i världen

SE ÄVEN: Topp 10: Rikaste fotbollsklubbarna i världen

SE ÄVEN: Topp 5: Rikaste klubbarna i Premier League

SE ÄVEN: Lista: Rikaste fotbollsklubbarna i Sverige

SE ÄVEN: Topp 10: Afrikas rikaste fotbollsspelare

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply