Uppgifter: Alexis Sánchez har skrivit på för Manchester City

Uppgifter: Alexis Sánchez har skrivit på för Manchester City

Uppgifter: Alexis Sánchez har kommit överens med Manchester City

Alexis Sánchez har kommit överens om ett avtal med Manchester City, uppger Gianluca Di Marzio.

Alexis Sánchez framtid i Arsenal har varit osäker under en lång tid. Nu verkar det som att chilenaren kommer att lämna Londonlaget. Sánchez har kommit överens om ett avtal med Manchester City, rapporterar Gianluca Di Marzio.

Avtalet ger 29-åringen en årslön på cirka 13 miljoner pund.

Nu återstår det att se när övergången blir av. City kommer erbjuda Arsenal 20 miljoner för att värva spelaren i januari. Om så blir fallet kommer Sánchez få en sign on-bonus på 15 miljoner pund. Om Arsenal inte går med på att släppa spelaren i vinter kommer chilenaren att ansluta till City i sommar. Då får han en sign on-bonus på 30 miljoner pund.

Sedan 2014

Efter cirka tre och ett halvt år i Arsenal ser det nu som att Sánchez tid i föreningen är på väg mot ett slut. Under sina år på Emirates Stadium har sydamerikanen vunnit FA-cupen två gånger.

Luiz och Rakitic på väg in?

Samtidigt sägs det att Arsenal jagar både Ivan Rakitić och David Luiz.

Rakitić riskerar att tappa sin plats i klubbens startelva i och med Philippe Coutinhos ankomst. Om så blir fallet är det möjligt att kroaten vill flytta till en annan klubb. Den situationen vill Arsenal utnyttja. Den engelska storklubben vill värva 29-åringen.

The Gunners” vill utnyttja den situation som Luiz och Chelsea befinner sig i. Brasilianaren har hamnat i bråk med Antonio ConteChelseas tränare, och tros inte ha någon framtid i klubben. Klubbledningen på Emirates Stadium är beredd att erbjuda 30 miljoner pund för mittbacken. Det återstår att se om det är tillräckligt för att få Chelsea att släppa spelaren till lokalrivalen.

Andra heta transferrykten

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply