Officiellt: Philippe Coutinho klar för Barcelona

Officiellt: Stjärnan klar för Barcelona

Barcelona bekräftar – Coutinho klar för klubben

Efter fyra säsonger i Liverpool så återvänder nu Philippe Coutinho till staden där hans karriär tog fart. Nu uppges FC Barcelona på sitt Twitter-konto att den 25-årige mittfältaren är helt klart för klubben.

Det har varit på gång länge nu, men så var det också bekräftat. Philippe Coutinho kommer att lämna Liverpool för spel i Barcelona, och presentationen kommer troligtvis ske redan imorgon, söndag, då Barca möter Levante i ligan.

SE ÄVEN: Världens mest värdefulla fotbollsspelare

Coutinho till Barcelona

Kan inte spela CL

Övergångssumman är ännu inte bekräftad, men väntas sluta på minst 1,5 miljarder kronor. Troligtvis lär den, med alla klausuler, hamna på totalt 1,6 miljarder kr istället. Då Coutinho har representerat Liverpool i Champions League den här säsongen så kommer han inte att få spela med Barca i den turneringen förrän tidigast nästa säsong. Dock kommer det att gå bra att spela i La Liga samt cupen med sin nya klubb, vilket alltså är FC Barcelona.

Coutinho blir i och med övergången en av de bäst betalda spelarna i Barcelona. Affären gör honom även till en av världens dyraste fotbollsspelare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply