Avslöjar: Aubameyang flyttar till Kina

Avslöjar: Aubameyang flyttar till Kina

Kina nästa för Aubameyang

Kinesisk press rapporterar om att anfallaren kommer lämna Borussia Dortmund för spel i det asiatiska landet. En flytt kan komma att bli av under vinterfönstret.

Pierre-Emerick Aubameyang är ett namn som det alltid ryktas mycket om när transferfönstret är öppet. Är det inte Real Madrid det handlar om tas även möjligheten om Premier League upp. Serie A har även varit ett alternativ men nu ser det ut att bära av i en helt annan riktning. En flytt till Den Kinesiska Superligan har alltid funnits på tapeten för Dortmund-anfallaren och nu kommer rapporter om att en flytt till Asien för Aubameyang ska vara så gott som klar.

Det är kinesiska Sina Sports som avslöjar att spelaren inom kort kommer att packa väskorna för spel i den nyrika fotbollsligan. Det är Guangzhou Evergrande som ska ha lyckats komma överens med spelaren. Prislappen ska ligga på 72 miljoner euro då Gabon-anfallaren endast har ett och ett halvt år kvar på sitt nuvarande kontrakt.

Avslöjar- Aubameyang flyttar till Kina

Kamp om spelaren i Kina

Det har dock inte alltid varit speciellt självklart att det varit Evergrande som Aubameyang skulle lämna för i Kina. Tidigare har även Beijing Guoan kopplats ihop med spelaren. Detta samtidigt som lagets tränare Fabio Cannavaro bekräftat att man tidigare lagt ett bud på spelaren.

– Vi hörde oss för om en värvning för Wayne Rooney men det vara aldrig något allvarligt. Han passar inte in i vår spelstil..(..).. Vi pratade dock mycket med Aubameyang men Dortmund tackade nej till vårt bud. De sa att man behövde honom i Champions League denna säsong.

Cannavaro har nu även kritiserats av Guoans talesman.

SE ÄVEN: Uppgifter: Arsenal vill värva Aubameyang redan i vinter

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply