LISTA: Världens mest värdefulla fotbollsspelare

LISTA- Världens mest värdefulla spelare

Världens mest värdefulla fotbollsspelare 2018

Vem är världens mest värdefulla spelare? Det pratas ofta om vem som är världens dyraste fotbollsspelare eller vilka fotbollsspelare som tjänar mest i världen. Har du någon gång ställt dig frågan om vilken svensk spelare är värd mest? Eller funderat över vem som är världens mest värdefulla fotbollsspelare? Nu behöver du inte tänka på det längre, för vi på Silly Season Sverige har nu tagit fram en lista som avslöjar vilka tio svenska spelare som är värda mest. Statistiken är hämtad från CIES Football Observatory. Samtliga bilder är från Bildbyrån.

LISTA- Världens mest värdefulla spelare

Lista över Världens mest värdefulla spelare 2018

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om de mest värdefulla U21-talangerna i Premier League, världens dyraste startelva och världens dyraste spelare under 18 år. Dessa listor har blivit väldigt uppskattade av våra läsare och vi rekommenderar att ni tar en titt på dem efter att vi har gått igenom vilka som är Världens mest värdefulla spelare, häng med!

16. Philippe Coutinho

Ålder Klubb Position Värde (€)
25 FC Barcelona Mitfältare 123 miljoner

Han må ligga tvåa på listan över världens dyraste fotbollsspelare. Men när det kommer till Coutinhos värde ligger han dock på 16:e plats, detta enligt CIES uträkningar. En av anledningarna kan vara att Liverpool sålde till ett överpris.

15. Marcus Rashford

Ålder Klubb Position Värde (€)
20 Manchester United Anfallare 126,8 miljoner

Marcus Rashford är en av de största talangerna på länge i Manchester United. Han har allt för att bli en superstjärna och vid redan 20 års ålder ligger han på plats 15 på denna lista.

14. Luis Suarez

Ålder Klubb Position Värde (€)
30 FC Barcelona Anfallare 128,7 miljoner

Han är fortfarande en av de bästa anfallarna i världen trots att åldern börjar komma ikapp honom. Suarez gjorde 121 mål på sina tre första säsonger i Barcelona.

LISTA- Världens mest värdefulla spelare

13. Raheem Sterling

Ålder Klubb Position Värde (€)
23 Manchester City Mittfältare 138,2 miljoner

Sterling är inte längre den där unge talangen, han är numera en matchvinnare. Yttern har gjort flertalet avgörande mål i slutminuterna och är en av anledningarna till Citys stora försprång i ligatabellen.

12. Mohamed Salah

Ålder Klubb Position Värde (€)
25 Liverpool Anfallare 140,5 miljoner

Liverpool gjorde en av de bästa affärerna på länge sommaren 2017. Då köpte man nämligen Mohamed Salah för 40 miljoner euro. Nu är han värd nästan fyra gånger så mycket. det har blivit mer än 20 mål under debutsäsongen på Anfield och frågan är hur bra han egentligen kan bli.

11. Leroy Sane

Ålder Klubb Position Värde (€)
21 Manchester City Anfallare 140,6 miljoner

Efter att ha varit en av Europas mest jagade talanger i Schalke 04 blev det spel i Premier League. Många kritiserade tysken men han har axlat det bra och gått från klarhet till klarhet på Etihad Stadium.

Klicka på nästa för att se topp 10!

Sidor: 1 2 3 4 5 6

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply