Tjeckiens EM trupp 2024 – tjeckiska fotbolls EM-truppen 2024!

Tjeckiens EM trupp - tjeckiska fotbolls EM-truppen

Tjeckien spelartrupp Fotbolls-EM 2024

Tjeckiens EM trupp 2024? Tjeckien tog sig till huvudturneringen efter att ha kommit på andra plats i sin kvalgrupp på 15 poäng. Man har ett spännande lag med en bra mix av spelare och flera talanger som är på uppgång med flera talanger. Det var inte så att man gjorde succé i kvalet men man tog sig vidare från en ganska svag grupp där Albanien slutade först. Tjeckien har dock tagit sig till detta europamästerskap och det blir stort för nationen att få möta under sommarens tillställning i Tyskland.

Det tjeckiska landslaget har mycket att tacka Tomas Souček för när det kommer till kvalificeringen till denna turneringen. Mittfältaren har under kvalet stått för tre fullträffar och är landets bäste målskytt. Nu återstår det att se vad Tjeckien kan få till under turneringen i Tyskland och i denna artikel går vi igenom Tjeckiens EM trupp. Här kan du läsa mer om Tjeckiens laguppställning inför EM 2024 i Tyskland och vilka spelare i Tjeckiens herrlandslag i fotboll som ingår i Tjeckiens EM trupp 2024.

Tjeckiens EM trupp - tjeckiska fotbolls EM-truppen

Tjeckiens EM trupp 2024

Förbundskapten Ivan Hasek har nog inte haft några problem med att välja den tjeckiska truppen till fotbolls-EM 2024 i Tyskland. Tjeckiens trupp inför fotbolls-EM 2024 är nu fastställd. I Tjeckiens EM trupp 2024 hittar vi bara ett fåtal spelare från Tjeckiska ligan. Den tjeckiska EM-truppen utgörs till stor del av utlandsproffs som utgör grunden i truppen. Dessa spelare blir nog de som i slutändan bildar startelvan.

  • Odds att Tjeckien vinner EM (vinnarodds): 151.00
  • Odds att Tjeckien går vidare från gruppen: 2.45
  • Odds att Tjeckien vinner gruppen: 9.00
  • Odds att Tjeckien kommer sist i gruppen:

Tjeckiska EM-truppen i fotboll 2024

EM-grupp: grupp F
Ranking: 13 på UEFA-rankingen.
Förbundskapten: Ivan Hasek

Här är alla spelare som ingår i den Tjeckiska EM-truppen. Tjeckiens EM trupp består av 25 fotbollsspelare och 3 målvakter. Det är nedanstående spelare som utgör Tjeckiens bästa fotbollsspelare och som ska försöka vinna EM-guldet åt Tjeckien:

Truppen nedan är från tidigare mästerskap och uppdateras så fort 2024 års trupp är presenterad.

Målvakter: Petr Čech (Arsenal), Tomáš Koubek (Slovan Liberec) and Tomáš Vaclík (Basel)

Försvarare: Theodor Gebre Selassie (Werder Bremen), Roman Hubnik (Viktoria Plzen), Pavel Kaderabek (Hoffenheim), Michal Kadlec (Fenerbahce), David Limbersky (Viktoria Plzen), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday), Tomas Sivok (Bursaspor), Marek Suchy (Basel)

Mittfältare: Vladimir Darida (Hertha Berlin), Borek Dockal (Sparta Prague), Daniel Kolar (Viktoria Plzen), Ladislav Krejci (Sparta Prague), David Pavelka (Kasimpasa), Jaroslav Plasil (Girondins Bordeaux), Tomas Rosicky (Arsenal), Jiri Skalak (Brighton and Hove Albion), Josef Sural (Sparta Prague)

Anfallare: David Lafata (Sparta Prague), Tomas Necid (Bursaspor), Milan Skoda (Slavia Prague)

Tjeckiens bästa målskytt i EM-kvalet (inklusive kval och Playoff):

Tomas Souček: 3 mål

Spelarna i Tjeckiens EM-trupp som kan avgöra

Namnen nedan är från tidigare mästerskap och uppdateras så fort 2024 års trupp är presenterad.

Bořek Dočkal: Stod för fyra av lagets mål i kvalet och ska vara den som ska avgöra för Tjeckien mot storlagen. Det blir dock ingen lätt uppgift då man bland annat har Spanien och Kroatien i truppen.

Tomáš RosickýMittfältaren har haft en skadefylld säsong i Arsenal 

Petr Čech: Lagets största stjärna är utan tvekan Petr Čech. Arsenals målvakt anses vara en av de bästa i Europa och mycket kommer för Tjeckiens del att avgöras om 33-åringen gör en bra turnering eller inte.

Tjeckiens EM trupp - tjeckiska fotbolls EM-truppen

Tjeckiens spelprogram i EM 2024

Tjeckiens chanser att ta sig vidare från grupp D som etta eller tvåa är ganska höga sett till oddsen, men förhoppningarna om att knipa en slutspelsplats är ändå ganska goda då även de 4 bästa treorna i EM tar sig vidare. En seger i premiären mot Tjeckien är troligen helt avgörande för om det skall bli fortsatt spel eller inte för Haseks mannar.

Tjeckiens EM-matcher i Tyskland

När spelar Tjeckien sin första match i EM 2024? Tjeckiens första EM match är mot Portual den 18 juni 2024 kl 21:00. Tjeckiens nästa match i fotbolls-EM 2024 är den 22 juni 2024 kl 15:00 mot en playoffvinnare och därefter avslutar man mot Turkiet.

Vilka lag har Tjeckien i sin EM-grupp? Tjeckien spelar i EM-gruppen Grupp D. De lag som spelar i Grupp D utöver Tjeckien är Portugal, Turkiet och en playoff-vinnare. För datum och speltider för Tjeckiens matcher mot Portugal, Turkiet och en playoff-vinnare se Tjeckiens spelprogram i gruppspelet. Där får du reda på all  information du behöver veta om Tjeckiens matcher i fotbolls-EM 2024!

Här kan du se samtliga Fotbolls-EM 2024 grupper – ett bra sätt att få en överblick över alla grupper i fotbolls-EM 2024. Se även vår EM guide 2024 som är en bra sammanställning över sådant som är viktigt inför EM 2024, såsom spelschema för EM 2024, TV-tider fotbolls-EM 2024 och  vilka kanal som sänder matcherna i EM 2024, vart landslagen kommer att bo, Fotbolls-EM 2024 arenor som kommer att användas m.m

Vanliga frågor om Tjeckiens EM trupp 2024

Ifall du har några frågor om Tjeckiens EM trupp 2024 så kan du enkelt droppa en kommentar så försöker vi besvara frågorna om den Tjeckiska truppen inför EM 2024 så gott det går. Denna artikel kommer även att löpande uppdateras med startelvor, fakta, odds, statistik om spelarna och Tjeckiska landslaget inför Tjeckiens enskilda EM-matcher. Därutöver kommer vi att försöka besvara av de vanligaste frågorna du kan tänkas ha rörande Tjeckiens EM trupp 2024.

Flera andra länder har släppt sina trupper till sommarens EM-slutspel. Frankrike, Tyskland, Spanien, England, Italien, Island och Sverige har alla gått ut med vilka spelare de kommer ha med sig till turneringen och det förstnämnda laget ses även som favoriter till att vinna turneringen. Här kan du läsa mer om de Svenska, Italienska, Spanska, Engelska, Franska och Tyska EM-trupperna som är de mest intressanta för oss i Sverige. Du kan även läsa mer om turneringen på UEFAs hemsida.

Läs mer om EM-trupperna och Tjeckiens förutsättningar inför sommarens EM-slutspel 2024

Svenska EM-truppen 2024

Bästa målvakterna i EM 2024

Bästa backarna i EM 2024

Bästa anfallarna i EM 2024

Prispengar fotbolls EM 2024

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply