Erling Braut Haaland lön 2024 – så mycket tjänar han i Manchester City!

Erling Braut Haaland lön

Hur mycket tjänar Erling Haaland i Manchester City?

Erling Haaland lön? Hur mycket tjänar Erling Håland? Hur mycket tjänar Erling Braut Haaland i månaden? Vad tjänar Håland om året är något många vill ha reda på efter norrmannens megasuccé. Detta när det gäller Haalands lön i Manchester City och Dortmund. Efter att ha slagit igenom i Salzburg flyttade han till Borussia Dortmund i januari 2020. Efter att ha skrivit på för Dortmund har många fått upp intresset ytterligare för spelaren. Nu när han åter byt klubb så intresset ännu högre. Många vill nu veta hur hög  Erling Haalands lön i Manchester City är efter att ha skrivit på ett kontrakt med Premier League-klubben. Se och spela på fotboll live =>

Erling Braut Haaland slog igenom i Norge och värvades snabbt av RB Salzburg där det endast blev ett halvår. De otroliga siffrorna som målskytt gjorde att Borussia Dortmund betalade vad som krävdes för spelaren som hade Mino Raiola som agent. I och med flytten till Dortmund tredubblade anfallaren sin lön och fick 85 miljoner i årslön. Under maj 2022 skrev han på för Manchester City. Många undrar därför hur mycket är hans lön i Manchester City och hur mycket tjänar han?

Hela fotbollseuropa har nu riktat blickarna mot anfallaren. Nu är det dags att ta en titt på hur mycket han tjänar i Premier League-klubben Man City.

Erling Braut Haaland lön 2024 - så mycket tjänar han i Manchester City!

Erling Haaland lön i Manchester City & Dortmund

Vid endast 19 års ålder har Erling Braut Haaland växt ut till en av de farligaste anfallarna i Europa. Målmaskinen gör mål i nästan varje match och det dröjer nog inte länge innan han skriver på för ännu en större klubb. Redan nu sägs Manchester United, Real Madrid, Barcelona och Paris Saint-Germain vilja betala otroliga summor för att knyta till sig anfallaren. Det blev dock spel i Dortmund under några år och där han utvecklades ytterligare. Numera spelar han i Manchester City där han fortsätter att ösa in mål.

Vi bryter ner siffrorna och ger dig all information som finns om norrmannens kontrakt med Manchester City. Hans lön må vara ganska hög för att vara en norsk fotbollsspelare. Jämför vi dock honom med fotbollsspelare som tjänar mest i världen ligger Haaland hästlängder efter. Han må spela för Dortmund men då han fortfarande är väldigt ung kan ta det ta några år innan han kan be om en löneförhöjning.

Hur mycket tjänar Erling Braut Haaland

Erling Haalands årslön – vad tjänar han om året?

Vi på Silly Season Sverige älskar fotboll och tar därför fram all information som finns om lag och spelare. Haaland anslöt sig först till Dortmund och låg ganska högt upp på Borussia Dortmunds lönelista. Det var ingen jättelön som anfallaren fick av Dortmund, men i takt med att fortsatta ösa in mål så var Dortmund beredda att erbjuda honom ett ännu mer lukrativt kontrakt. I Dortmund hade Erling Haaland en lön på drygt 85 miljoner kronor per säsong, exklusive bonusar och andra tillägg. När han skrev på för Manchester City så höjdes lönen rejält.

Erling Haaland dealen uppges ha kostat Manchester City omkring 2,6 miljarder kronor. Övergångssumman, som är baserad på en utköpsklausul i 21-åringens kontrakt med Borussia Dortmund, ska enligt uppgift ha legat på runt 640 miljoner kronor. Därtill kommer lönekostnader, sign on bonus och agentarvode.

Haaland ansluter till Manchester City 1 juli 2022, och ett avtal som sträcker sig till 2027. Det personliga avtalet är ännu inte klart, men enligt uppgift så ligger Erling Haaland lön i nivå med Kevin De Bruynes, vilket innebär 4,6 miljoner kronor i veckan. Det innebär att han kommer att vara en av de högst betalda i Manchester City. 4,6 miljoner alltså endast i ren lön. Se hur Haaland förhåller sig till världens bäst betalda fotbollsspelare och Allsvenskans bäst betalda spelare.

Nedan hittar ni alla uträkningar kring hur mycket anfallaren tjänar per månad, vecka, dag, timme, minut och sekund. Vi räknar med att spelaren tjänar 223 miljoner svenska kronor per säsong. Det är en rejäl höjning mot hans tidigare årslön om 85 miljoner hos Dortmund. Siffrorna uppdateras självklart om nya uppgifter kommer fram om hans kontrakt med Manchester City, eller någon annan klubb. Han lär dock vara i Man City i alla fall ett par år som det ser ut.

Hur mycket Erling Haaland lön innebär i landslaget är oklart. Spelarna får oftast ersättning per match och samling som de kallas till. Det brukar inte vara några större summor, i alla fall inte om man jämför med lönen han har i Manchester City. Se och spela på fotboll live =>

Erling Haalands månadslön

Här har vi räknat ut vad Erling Haalands inkomst per månad utifrån hans nuvarande lön. Baserat på en årslön om 223 miljoner kronor så blir hans lön per månad ca 18,6 miljoner kronor – 223 000 000 /12 = 18 583 333 kr per månad.

Erling Haalands veckolön

Här har vi räknat ut vad Erling Haalands inkomst per vecka utifrån hans nuvarande lön. Baserat på en årslön om 223 miljoner kronor så blir hans lön per vecka ca 4 300 000 kronor – 223 000 000 /52 = 4 288 462 kr per vecka. 

Erling Haalands dagslön

Här har vi räknat ut vad Erling Haalands inkomst per dag utifrån hans nuvarande lön. Baserat på en årslön om 223 miljoner kronor så blir hans lön per dag ca 611 000 kronor – 223 000 000 /365 = 610 959 kr per dag.

Erling Haaland lön

Erling Haalands timlön

Här har vi räknat ut vad Erling Haalands inkomst per timme utifrån hans nuvarande lön. Baserat på en årslön om 223 miljoner kronor så blir hans lön per timme ca 25 437 kronor per timme – (223 000 000/365)/24 = 25 437 kr per timme.

Erling Haalands lön per minut

Här har vi räknat ut vad Erling Haalands inkomst per minut utifrån hans nuvarande lön. Baserat på en årslön om 223 miljoner kronor så blir hans lön per minut ca 424 kronor per minut– 25 437/60 = 163 kr per minut.

Erling Haalands lön per sekund

Här har vi räknat ut vad Erling Haalands inkomst per sekund utifrån hans nuvarande lön. Baserat på en årslön om 223 miljoner kronor blir hans lön per sekund ca 7 kronor i sekunden – 424/60 = 7 kr per sekund.

Reklamuppdrag för Erling Haaland

Erling Braut Haaland har snabbt blivit en superstjärna i fotbollsvärlden. Det har gjort att många fans har fått upp ögonen på honom. En del företag har också riktat blickarna mot honom och i hemlandet Norge har det blivit ett antal reklamuppdrag hos olika företag. Det kommer med största sannolikhet bli ännu fler uppdrag och mer intäkter i takt med framgångarna. I denna artikel har vi endast räknat på ren lön från Dortmund. Vi har inte tagit med bonusar eller andra betalning som gör att lönen ökar.

Vi är säkra på att Haaland kommer att få in ännu mer pengar via olika uppdrag under sin karriär. Anfallaren är ett av de nya stora namnen i den europeiska fotbollen och lockar redan nu blickarna mot sig från många i vårt avlånga land.

Erling Braut Haaland lön 2024 - så mycket tjänar Haaland i Manchester City!

Andra fotbollsspelares löner, inkomster och förmögenhet

Nedan hittar ni löneartiklar om andra storspelare samt svenska utlandsproffs så som Zlatan Ibrahimovic, Victor Nilsson Lindelöf och John Guidetti. Se och spela på fotboll live =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply