Schweiz EM trupp 2024 – schweiziska truppen till fotbolls-EM 2024!

Schweiz trupp EM - schweiziska truppen till fotbolls-EM!

Schweiz EM trupp 2024 – Fotbolls EM truppen

Schweiz EM trupp 2024? Schweiz är ett lag som brukar vara med på stora scenen och har många bra spelare, även om man inte ligger på högsta nivå. I landslaget finns stjärnor främst från tyska Bundesliga men även från Premier League. En bra blandning med spelare som blandas ihop med spelare från den inhemska ligan som står sig relativt starkt på det internationella planet. Spela på fotbolls-EM här!

Schweiz trupp EM - schweiziska truppen till fotbolls-EM!

Schweiz EM trupp

Zeki Amdouni, Josip Drmic och Xherdan Shaqiri är lagets två stora stjärnor i Schweiz EM-trupp 2024 och bara några av namnen som kan bli avgörande för laget i gruppspelet där man ställs mot Ungern, Skottland och Tyskland.

Här kan du läsa mer om Schweiz laguppställning inför EM 2024 i Tyskland och vilka spelare i Schweiz herrlandslag i fotboll som ingår i Schweiz EM-trupp 2024.

Schweiz EM trupp 2024

Schweiz förbundskapten Murat Yakin är den som lett landslaget genom EM-kvalet och har till sommarens EM-slutspel tagit ut en EM-trupp med spelare som han tror kommer göra bäst ifrån sig i sommarens turnering. Vissa av namnen är mer självklara än andra men tillslut lyckades landslagstränaren Yakin ta ut en trupp med spelare som han vill ha med sig till turneringen.

Odds att Schweiz vinner EM-guld (vinnarodds): 67.00
Odds att Schweiz bland två bästa: 24.00
Odds att Schweiz når semifinal:
Odds att Schweiz når kvartsfinal:
Odds att Schweiz åker ut i åttondelsfinal:
Odds att Schweiz går vidare från gruppen: 2.25
Odds att Schweiz vinner gruppen: 6.50
Odds att Schweiz kommer sist i gruppen: 8.00

Förbundskapten Murat Yakin har nog inte haft några större problem med att välja den schweiziska EM-truppen till fotbolls-EM 2024 i Tyskland. Schweiz EM-trupp inför fotbolls-EM 2024 har nu blivit fastställd och är slutlig.

Den Schweiziska EM-truppen innehöll några positiva överraskningar. I Schweiz EM-trupp 2024 hittar vi bara ett fåtal spelare från den schweiziska ligan. Schweiz EM-trupp utgör annars till stor del av utlandsproffs från Tyskland och andra länder som utgör grunden i truppen. Dessa spelare i Schweiz EM-trupp 2024 blir nog de som i slutändan bildar startelvan.

Schweiz trupp EM 2024

Schweiz EM trupp 2024

EM-grupp: Grupp A
UEFA-ranking: 12 på UEFA-rankingen
FIFA-ranking: 15 på FIFA-rankingen
Förbundskapten: Murat Yakin

Här är alla spelare som ingår i Schweiz EM trupp 2024. Schweiz EM-trupp består av 20 utespelare och 3 målvakter. Det är nedanstående spelare ingår i Schweiz slutliga EM-trupp. Dessa utgör Schweiz bästa fotbollsspelare och är de som ska försöka vinna EM-guldet åt Schweiz i Tyskland:

Truppen nedan är från tidigare mästerskap och uppdateras så fort truppen för 2024 är presenterad.

Målvakter: Roman Burki (Borussia Dortmund), Marwin Hitz (Augsburg), Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach).

Försvarare: Johan Djourou (Hamburg SV), Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach), Michael Lang (FC Basel), Stephan Lichtsteiner (Juventus), Francois Moubandje (Toulouse), Ricardo Rodriguez (VfL Wolfsburg), Fabian Schaer (Hoffenheim), Steve Von Bergen (Young Boys)

Mittfältare: Valon Behrami (Watford), Blerim Dzemaili (Genoa), Gelson Fernandes (Rennes), Fabian Frei (Mainz 05), Xherdan Shaqiri (Stoke City), Granit Xhaka (Borussia Mönchengladbach), Denis Zakaria (Young Boys)

Anfallare: Eren Derdiyok (Kasımpaşa), Breel Embolo (FC Basel), Admir Mehmedi (Bayer Leverkusen), Haris Seferovic (Eintracht Frankfurt), Shani Tarashaj (Grasshopper)

Detta var Schweiz EM trupp för denna gång. Det finns flera väldigt duktiga spelare i truppen som kan komma att bli avgörande. Schweiz EM trupp är full med spelare som spelar på en bra nivå.

Schweiz bästa målskytt i EM-kvalet (inklusive kval och Playoff):

Zeki Amdouni: 6 mål

Schweiz spelprogram i EM 2024

Schweiz chanser att ta sig vidare från grupp A som etta eller tvåa är ganska höga sett till oddsen, men förhoppningarna om att knipa en slutspelsplats är ändå ganska goda då även de 4 bästa treorna i EM tar sig vidare. En seger i premiären mot Albanien är troligen helt avgörande för om det skall bli fortsatt spel eller inte för Murat Yakins mannar.

Schweiz EM-matcher i Tyskland

När spelar Schweiz sin första match i EM 2024? Schweiz första EM match är mot Ungern lördag den 15 juni 2024 kl 15:00. Schweiz nästa match i fotbolls-EM 2024 är den 19 juni 2024 kl 21:00 mot Skottland. Den tredje matchen spelas mot Tyskland den 23 juni klockan 21:00.

Vilka lag har Schweiz i sin EM-grupp? Schweiz spelar i EM-gruppen Grupp A. De lag som spelar i Grupp A utöver Schweiz är Tyskland, Ungern och Skottland. För datum och speltider för Schweiz matcher mot Tyskland, Ungern och Skottland se Schweiz spelprogram i gruppspelet. Där får du reda på all  information du behöver veta om Schweiz matcher i fotbolls-EM 2024!

Här kan du se samtliga Fotbolls-EM 2024 grupper – ett bra sätt att få en överblick över alla grupper i fotbolls-EM 2024. Se även vår EM guide 2024 som är en bra sammanställning över sådant som är viktigt inför EM 2024, såsom spelschema för EM 2024, TV-tider fotbolls-EM 2024 och  vilka kanal som sänder matcherna i EM 2024, vart landslagen kommer att bo, Fotbolls-EM 2024 arenor som kommer att användas m.m

Vanliga frågor om Schweiz EM trupp 2024

Schweiz EM trupp 2024? Ifall du har några frågor om Schweiz EM-trupp 2024 så kan du enkelt droppa en kommentar så försöker vi besvara frågorna om den Schweiziska truppen inför EM 2024 så gott det går. Denna artikel kommer även att löpande uppdateras med startelvor, fakta, odds, statistik om spelarna och Schweiziska landslaget inför Schweiz enskilda EM-matcher. Därutöver kommer vi att försöka besvara av de vanligaste frågorna du kan tänkas ha rörande Schweiz EM-trupp 2024.

Flera andra länder har släppt sina trupper till sommarens EM-slutspel. Frankrike, Tyskland, SpanienItalien och Island och Sverige har alla gått ut med vilka spelare de kommer ha med sig till turneringen och det förstnämnda laget ses även som favoriter till att vinna turneringen. Läs mer om Euro 2024 på UEFAs hemsida.

Läs mer om EM-trupperna och Schweiz förutsättningar inför sommarens EM-slutspel 2024

Svenska EM-truppen 2024

Bästa målvakterna i EM 2024

Bästa backarna i EM 2024

Bästa anfallarna i EM 2024

Prispengar fotbolls EM 2024

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply