LISTA: 10 bortglömda Premier Leaguevinnare

LISTA: 10 bortglömda Premier Leaguevinnare

10 spelare som vunnit Premier League och glömts bort

Att vinna den där Premier Leaguebucklan är en stor sak och ingenting som tas på lätt. Men innan Leicester City förra året kom och tog hem den framför näsan på alla, så var det allmänt känt och statistiskt bevisat att enbart ett par stora klubbar, med pengar, gott rykte och ännu mer pengar, tog hem den åtråvärda trofén. De mindre klubbarna har försökt i flera år, att ta sig an de ekonomiskt starkare klubbarna, men i slutändan är det alltid pengarna som har vunnit. Hos de mindre klubbarna blev det därför istället viktigare att försöka ta hem något i cuperna eller i Europa League. Det är dock så, att även att vara en vinnare kan vara tufft, med den press som tillkommer och spelare som inte passar in eller är tillräckligt bra kan allt som oftast förvänta sig att bli visade till utgången. Ett vinnande lag karvas oftast ut av duktiga spelare som etablerar sig och gör ett namn för sig själva Men det finns även de spelare som har varit med och tagit hem troféer, för att sedan enbart glömmas bort.

10 Premier Leaguevinnare som inte koms ihåg

Som vinnare av en turnering och på toppen av världen ena minuten, för att i nästa enbart ha glömts bort igen. För vissa är det självvalt, då de inte vill leva på gamla meriter utan väljer att blicka framåt istället, medans andra bara inte håller måttet. Innan vi går in på just den här listan kan vi på Silly Season Sverige passa på att tipsa om ett par av våra andra populära listor, till exempel fem saker du inte visste om Paul Pogba, åtta anledningar till att Zlatan kommer göra succé i Premier League och sex PL-lag som kan göra en Leicester i år, som en kan kolla på efter 10 bortglömda Premier Leaguevinnare.

10. Alex Manninger, Arsenal

LISTA: 10 bortglömda Premier Leaguevinnare

Alex Manninger fick en medalj, trots att han inte nådde upp till kraven om de 10 stycken nödvändiga matcherna spelade under Arsenals toppensäsong 1997/98, men Manninger fick speciell dispans på grund av sina insatser för laget. Målvakten ersatte David Seaman som åkte på en skada och lyckades med att, i sina sju matcher, hålla nollan i sex av dem i ett viktigt skede i titeljakten. Gick sedan vidare för att spela för Juventus, därefter Bundesligalaget Augsburg och värvades nu under sommaren till Liverpool.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply