LISTA: Tio dyraste försvararna genom tiderna

David Luiz PSG

De dyraste försvarsspelarna genom tiderna

Vem är den dyraste försvararen genom tiderna? Vem tror du är den dyraste backen fotboll? Det är lätt att hylla de offensiva spelarna på en fotbollsplan, men man får inte glömma bort det jobb som försvarsspelarna lägger ner för att se till att sitt lag inte förlorar.

Dyraste backarna fotboll

Dyraste backarna fotboll? Även om försvararna värderas lägre än anfallarna har vissa trots det gått för sinnessjuka övergångssummor på transfermarknaden. Nu tänkte vi ta en titt på världens dyraste mittbackar, högerbackar, vänsterbackar och central backar tills vi hittat de dyraste försvararna genom tiderna. Här kommer de 5 dyraste försvararna genom tiderna. Många av dessa backar är fortfarande aktiva.

Världen dyraste försvarare

Innan vi går igenom världens dyraste försvarare så tänkte vi tipsa om några av våra andra listor. Tidigare har vi på Silly Season Sverige publicerat flertalet listor som läst av tiotusentals besökare. Ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom vår lista med världens dyraste försvarare.

 10. Dani Alves (Sevilla -> FC Barcelona)

LISTA: Tio dyraste försvararna genom tiderna

Ålder vid flytt: 25
Nationalitet: Brasiliansk
Kostnad: 35,5 miljoner euro

Ytterbacken som representerade FC Barcelona under åtta säsonger mellan 2008 och 2016 är den tionde dyraste försvararen någonsin efter övergången från Sevilla till den katalanska storklubben. Övergången kostade 35,5 miljoner euro och i augusti 2016 lämnade han gratis för Juventus.

9. Luke Shaw (Southampton -> Manchester United)

LISTA: Tio dyraste försvararna genom tiderna

Ålder vid flytt: 19
Nationalitet: Engelsk
Kostnad: 37,5 miljoner euro

Sommaren 2014 lämnade Luke Shaw sin dåvarande klubb Southampton för att skriva på för Manchester United. Det blev dock ingen bra inledning för försvararen som bröt benet.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply