bet365

Bekräftar: Crystal Palace värvar Christian Benteke

Bekräftar: Crystal Palace värvar Christian Benteke
bet365

Londonklubben slår på stort

Liverpool och anfallaren Christian Benteke har, efter en längre tid av ryktesgångar som kopplat honom bort från klubben, kommit överrens med Crystal Palace om en transfer för den belgiske anfallaren.

Det har under en längre tid ryktats om att Liverpools anfallare Christian Benteke kan vara på väg bort från klubben med flertalet klubbar intresserade. Den belgiske anfallaren har inte kommit till rätta under Jürgen Klopp och han lyckades inte visa upp samma form som han hade i Aston Villa. Anfallaren har även varit skadad av och till under den gångna säsongen, vilket knappast hjälper i fråga om speltid och matchform, men den konsekventa speltiden uteblev även när han höll sig frisk och resultaten har därmed också blivit ojämna.

The Guardian rapporterar nu om att Liverpool skall ha kommit fram till en överrenskommelse med en av de klubbar som sedan länge varit intresserade av anfallaren, Crystal Palace. Londonklubben skall först ha kommit med ett erbjudande på 23 miljoner pund plus bonusar som avslogs tidigare under veckan och det slutgiltiga priset hamnade nu på 27 miljoner pund plus fem miljoner i bonusar. Detta gör att Liverpool får tillbaka i princip hela den summan som de själva betalade för anfallaren i juli 2015, 32,5 miljoner pund, och det blir en rekordvärvning för Palaces del. Benteke har rest till London för att genomgå den medicinska undersökningen efter att de personliga villkoren koms överrens om. Även klubbens tränare, alan Pardew, har i en presskonferens på Twitter bekräftat att anfallaren är på väg.

Benteke kom till England från belgiska Genk, då han anlände till Aston Villa 2012. Där tillbringade han sedan tre år innan han 2015 värvades av Liverpool.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply