LISTA: Tio saker du inte visste om Lionel Messi

Tio saker du inte visste om Lionel Messi

Tio Saker du inte visste om Lionel Messi

Saker du inte visste om Lionel Messi? Fakta om Lionel Messi? Alla i fotbollsvärlden vet vem Leo Messi är. Han har vunnit Ballon d’Or fem gånger vilket är mer än någon annan spelare i fotbollshistorien. Något alla känner till är att Messi var den bäst betalde spelaren i La Liga och har varit den bäst betalda spelaren i världen under flera år. Messis lön är en av de högsta i fotbollsvärlden och har gjort honom till en av de rikaste fotbollsspelarna i världen. Argentinaren brukar ofta unna sig nya inköp. Tar vi till exempel en titt bland Messis bilar ser vi att det är flera väldigt dyra och snabba bilar som PSG-stjärnan köpt under sin tid som fotbollsspelare.

Saker du inte visste om Lionel Messi? Det är mycket som avslöjats om Leo Messi och hans fotbollskarriär. Det finns även mycket som inte kommit ut. Fakta som inte många fotbollsfans har en aning om. Därför har vi på Silly Season Sverige nu tagit fram en lista. Detta med tio saker du inte visste om Leo Messi. Vissa av sakerna kanske du har hört om tidigare. Vi kan nästan garantera att det finns punkter som du inte hade en susning om.

Tio fakta om Leo Messi

Saker du inte visste om Lionel Messi? Faktaartiklarna och listorna på Silly Season Sverige läses av flera tusentals personer varje dag. Därför rekommenderar vi att ni tar en titt på några av de som publicerats. Nedan finns ett axplock av de bästa som vi lagt upp. Ta gärna en titt på de, efter att vi gått igenom tio fakta om Léo Messi.

Vem är bäst av Ronaldo eller Messi?
Vem är bäst Barcelona eller Real Madrid?
El Clásicos senaste möten & resultat
Spelare som spelat för både Barcelona och Real Madrid
Mesta målskyttar i El Clásico
Messis bilar!

10. Saker du inte visste om Lionel Messi – Guds hand version 2

21 år efter att Diego Maradona gjorde mål med “guds hand” dök en ny argentinare upp för att göra likadant. I en match mot Espanyol 2007 styrde argentinaren in bollen med handen. Trots vilda protester från motståndarlaget blev målet godkänt.

Det var extra hett då det hela hände i ett derby. Numera finns dock VAR i den spanska ligan och hade detta hänt idag hade målet inte godkänts. Nu blev det dock det och det är ett historiskt mål.

9. Barndomskärlek

LISTA: Tio saker du inte visste om Lionel Messi

Leo Messi har offentligt varit ihop med sin fru Antonella Roccuzzo sen 2009. De två har dock känt varandra sen barnsben. Roccuzzo är kusin till Leo Messis barndomsvän och de båda träffade varandra för första gången vid fem års ålder.

Numera har de två barn tillsammans och lever drömmen i Paris.

8. Nobbade det spanska landslaget

2004 blev Leo Messi erbjuden att spela i det spanska U20-landslaget. Han valde dock istället att spela för Argentinas blå och vita tröja.

Det är väldigt stor press på Messi i Argentina. Man är ett fotbollsgalet land och många tror att Messi kan göra allt när landslaget spelar. Han tog laget till VM 2018 men lyckades inte vinna över Frankrike i åttondelsfinalen av turneringen.

7. Tatueringar

Efter att Leo Messis första son föddes valde han att tatuera in hans namn. Thiago, på vänster vad, detta tillsammans med hans handavtryck. Argentinaren har även sin mammas ansikte intatuerat på den värsta skuldran.

På benet och armen har han även olika tatueringar.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply