Tio fakta om Lionel Messi du inte visste

10 Fakta om Lionel Messi du inte kände till

Fakta om Lionel Messi du inte visste om? Fakta om Messis familj, barn, fru, flickvän? Alla i fotbollsvärlden vet vem Leo Messi är. Låt oss börja med ett faktum som du förmodligen snubblat över i dagarna. Vem har vunnit Ballon d’or flest gånger? Hur många Ballon d’or har Messi? Svaret på båda frågorna är Lionel Messi. Messi har vunnit Ballon d’Or åtta gånger vilket är mer än någon annan spelare i fotbollshistorien.

Något alla känner till är att Messi var den bäst betalde spelaren i La Liga och har varit den bäst betalda spelaren i världen under flera år. Messis lön är en av de högsta i fotbollsvärlden och har gjort honom till en av de rikaste fotbollsspelarna i världen. Argentinaren brukar ofta unna sig nya inköp. Tar vi till exempel en titt bland Messis bilar ser vi att det är flera väldigt dyra och snabba bilar som MLS-stjärnan köpt under sin tid som fotbollsspelare. Se och spela på fotboll live =>

Fakta om Lionel Messi du inte visste om? Det är mycket som avslöjats om Leo Messi och hans fotbollskarriär. Det finns även mycket som inte kommit ut. Fakta som inte många fotbollsfans har en aning om. Därför har vi nu tagit fram en lista med tio fakta om Leo Messi du inte visste om. Vissa av sakerna kanske du har hört om tidigare. Vi kan nästan garantera att det finns punkter som du inte hade en susning om.

Tio fakta om Lionel Messi du inte visste

10 fakta om Messi

fakta om Lionel Messi du inte visste om? Faktaartiklarna och listorna på Silly Season Sverige läses av flera tusentals personer varje dag. Därför rekommenderar vi att ni tar en titt på några av de som publicerats. Nedan finns ett axplock av de bästa som vi lagt upp. Ta gärna en titt på de, efter att vi gått igenom tio fakta om Léo Messi.

10. Guds hand version 2

21 år efter att Diego Maradona gjorde mål med “guds hand” dök en ny argentinare upp för att göra likadant. I en match mot Espanyol 2007 styrde argentinaren in bollen med handen. Trots vilda protester från motståndarlaget blev målet godkänt.

Det var extra hett då det hela hände i ett derby. Numera finns dock VAR i den spanska ligan och hade detta hänt idag hade målet inte godkänts. Nu blev det dock det och det är ett historiskt mål.

9. Barndomskärlek

LISTA: Tio saker du inte visste om Lionel Messi

Leo Messi har offentligt varit ihop med sin fru Antonella Roccuzzo sen 2009. De två har dock känt varandra sen barnsben. Roccuzzo är kusin till Leo Messis barndomsvän och de båda träffade varandra för första gången vid fem års ålder.

Numera har de två barn tillsammans och lever drömmen i Paris.

8. Nobbade det spanska landslaget

2004 blev Leo Messi erbjuden att spela i det spanska U20-landslaget. Han valde dock istället att spela för Argentinas blå och vita tröja.

Det är väldigt stor press på Messi i Argentina. Man är ett fotbollsgalet land och många tror att Messi kan göra allt när landslaget spelar. Han tog laget till VM 2018 men lyckades inte vinna över Frankrike i åttondelsfinalen av turneringen. Istället blev det VM-guld 2022 då Messi blev inskriven, ännu en gång, i historieböckerna.

7. Tatueringar

Efter att Leo Messis första son föddes valde han att tatuera in hans namn. Thiago, på vänster vad, detta tillsammans med hans handavtryck. Argentinaren har även sin mammas ansikte intatuerat på den värsta skuldran. På benet och armen har han även olika tatueringar. Se och spela på fotboll =>

6. Leo Messis smeknamn

LISTA: Tio saker du inte visste om Lionel Messi

Smeknamnet “Loppan” fick han efter sin snabbhet, storlek och rörlighet. Han kallas även för Leo eller Lio av många. ”La Pulga” är dock det smeknamn som används mest av folket i Argentina.

5. Mardrömsdebut

Messi må ha en bra landslagskarriär men i sin första landskamp fick han en mardrömsstart. Argentinaren gjorde sin första match i den blåvita tröjan 2005 mot Ungern. Han blev utvisat 47 sekunder efter att han blivit inbytt. Detta efter att ha reagerat fult på en tackling.

4. Pep Guardiola tog bort Coca Cola-automaten på träningsanläggningen

Barcelonas före detta huvudtränare Pep Guardiola tog beslutet att ta bort den läskautomat som fanns på klubbens träningsanläggning. På så sätt skulle Messi inte dricka mycket Coca Cola och förstöra sin strikta diet.

Det hela verkar ha fungerat bra och idag är Messi en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna. Se och spela på Ligue 1  =>

3. Stor skara med fans

Endast 13 länder i världen har fler invånare än vad Leo Messi har gilla-markeringar på Facebook. Över 104 miljoner personer följer superstjärnan vilket är drygt 10 gånger mer än Sveriges befolkning. Siffran växer hela tiden och frågan är hur mycket han slutar på när karriären är över.

2. Skrev kontrakt på en servett

Messis första kontrakt med Barça skrev han på en servett, detta vid endast 13 års ålder. Barcelonas sportchef blev imponerad redan första gången han såg Messi och ville skriva ett kontrakt på momangen. Inget papper fanns tillgängligt och därför fick han skriva på ett kontrakt på en servett.

Snacka om ett speciellt sätt att skriva på för Barcelona.

1. Jongleraren

Messi fick sitt första kontrakt med Barcelona efter att ha trixat med apelsiner och tennisbollar. En agent skickade då en video med Messi när han jonglerade och Barcelona ville se argentinaren så snabbt som möjligt.

Detta var alltså listan med tio fakta om Lionel Messi du inte visste om. Nedan hittar du fler artiklar och listor om den argentinske superstjärnan. Allt från pengar och bilar till statistik är tillgängligt. Se och spela på fotboll  =>

10 fakta om Messi

Läs mer om Leo Messi på Silly Season Sverige

Vem är bäst av Ronaldo eller Messi?
Vem är bäst Barcelona eller Real Madrid?
El Clásicos senaste möten & resultat

El Clásico statistik
Spelare som spelat för både Barcelona och Real Madrid
Mesta målskyttar i El Clásico
Messis bilar!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply