bet365

Topp 10: Spelare som aldrig gjort mål i Champions League

10 spelare som aldrig gjort ett Champions League-mål

Spelare som aldrig gjort mål i Champions League? UEFA Champions League är fotbollsvärldens mest glammiga turnering. Här kan de bästa av de bästa få lov att visa upp sig och vad de kan göra, samtidigt som det med jämna mellanrum finns plats för skrällar. Även om turneringen blivit mer och mer styrd av pengar och de rikaste klubbarna ju längre tiden går.

Målen som görs i Champions League har global täckning, överallt i världen följs Champions League-matcherna och det är verkligen ett sätt att sätta sitt namn på den internationella fotbollskartan. Men alla är inte lika effektiva i turneringen och det finns även en del stjärnor som inte lyckas så bra när det gäller målgörandet i turneringen. Se och spela på fotboll live =>

Spelare som aldrig gjort mål i Champions League

10 fotbollsspelare utan ett enda Champions Leaguemål

Tro det eller ej, men de stjärnor som vi på Silly Season Sverige kommer att skriva upp på den här listan har misslyckats med att göra ett enda Champions League-mål – någonsin! Och då rör det sig ändå om spelare som spelar i turneringen på en återkommande basis. Men innan vi dyker ner i den listan vill vi passa på att tipsa om en del andra listor, till exempel 10 spelare som inte lyckades leva upp till familjenamnet, de fem snyggaste Premier League-målen den här säsongen och topp fem lyxigaste arenorna i världen.

10. Santi Cazorla

Cazorla är en mycket uppskattad spelare i Arsenal och en erfaren röst i omklädningsrummet, men den offensive mittfältaren har misslyckats med att producera fram ett enda mål för Gooners i Champions League på sina 42 spelade matcher i turneringen, varav 32 för Arsenal, någonting som han har hamnat under mycket kritik för.

9. Jamie Vardy

Vardy har visserligen inte spelat Champions League innan, men då den målfarlige anfallaren hade en sådan fantastisk säsong förra året med Leicester, med ligavinst och CL-kvalificering, var förväntningarna fortfarande höga på den engelska strikern, men än så länge har han inte lyckats leva upp till förväntningarna. Han slog ett nytt rekord under förra säsongen, där han gjorde mål i 11 raka matcher, men har i den internationella turneringen misslyckats med att leverera.

8. Javier Mascherano

Mascheranos namn är inte det första som man förväntar sig att se på den här listan, men så är fallet. Trots att försvararen spelar i ett av världens bästa lag, FC Barcelona, har han inte lyckats pricka in ett enda mål, men chanserna blir i alla fall många. Men tiden tickar iväg från honom och det gäller att börja leverera på den punkten. Han börjar närma sig 100 CL-matcher, 30 med Liverpool och 63 med Barca, och det hade suttit fint med ett mål innan han nådde 100.

7. Jamie Carragher

Liverpool har vunnit Champions League (eller dess föregångare Europeiska Cupen) hela fem gånger, vilket är fantastiskt, och många duktiga spelare har representerat klubben, däribland Carragher, något av en legendar i klubben. Vad han dock aldrig lyckades med var att göra mål. Men vänta nu – gjorde ’Carra’ inte mål mot FBK Kaunas 2005? Jo, men det var i en andrarundas kvalificeringsmatch, så det räknas inte. Han fick dock vara med och vinna turneringen, den där minnesvärda kvällen i Istanbul.

6. Alessandro Costacurta

Många italienare är riktiga målgörare, oavsett position på planen. En av dem är inte Costacurta. Försvararen var duktig på sitt jobb i försvaret men var inte född för att göra mål. Han gjorde dock 94 matcher i Champions League och vann hela fem stycken Champions League/Europeiska cupen-titlar, vilket innebär att han delar förstaplatsen med legendariske Paolo Maldini om antal vinster uppnådda av en italienare.

Topp 10: Spelare som aldrig gjort mål i Champions League

5. Scott Sinclair

Den före detta Manchester City-yttern kan inte sluta göra mål för Celtic för tillfället, sida vid sida med lagkamrat Moussa Dembele, och han har redan uppnått dubbla siffror under Brendan Rodgers vakande blick. Dessvärre går det inte lika bra i Champions League och en anledning kan vara ett tuffare försvar till exempel.

4. Andrea Barzagli

35-årige Juventus-försvararen Barzagli har representerat Juve i 31 Champions League-matcher hittills men har inte lyckats med att bidraga med något mål. De regerande Serie A-mästarna har varit nära att kamma hem hela turneringen ett par gånger det senaste, men förlorat det i sista sekunden. Inte heller för Palermo i Europa League eller för Azzuri (Italiens landslag) har han lyckats näta en enda gång. Tydligen inte hans grej.

3. Gael Clichy

Den franske vänsterbacken har gjort 80 matcher i Champions League men inte lyckats att göra ett enda mål. Med Arsenal nådde han semifinalen 2008/2009 och numera spelar han under Guardiola i Manchester City. Hela 48 CL-matcher gjorde han i Gunners-tröjan, medans han är på nummer 32 för City. Det återstår att se huruvida han kommer att göra mål eller inte, vid 31-års ålder har han lite tid på sig.

2. Alessandro Nesta

Nesta är en klippa i hjärtat av AC Milans försvar som sprang först på lösa bollar, glidtacklade och höll koll på läget i backlinjen, men dessvärre inte gjorde några mål. Trots att försvararen var mittback är det fortfarande märkligt att han aldrig lyckades bidraga med ett enda mål på sina 101 CL-matcher.

1. Philipp Lahm

Går ibland under smeknamnet ’Mr. Perfect’ och försvararen har möjlighet att lägga en perfekt pass till vilken lagkamrat som helst, vart som helst på planen. Den tyske Bayern München-legendaren har gjort över 100 matcher i Champions League men har aldrig lyckats göra mål, någonting som man kan tycka att han vid det här laget borde ha uppnått. Se och spela på fotboll live =>

Läs mer om Champions League

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply