LISTA: Topp 5 lyxigaste arenorna i världen

LISTA: Topp 5 lyxigaste arenorna i världen

De fem lyxigaste arenorna i världen? Fotbollsvärldens arenor kan se olika ut och vara lokaliserade på de mest otänkbara ställena. De kan ha kapacitet att ta emot långt över 100 000 åskådare, eller i vissa fall bara några hundra.

Vissa arenor ligger på öar, andra i uppförsbackar och en annan på flera tusen meters höjd i de sydamerikanska bergskedjorna. Det de alla har gemensamt är dock att 22 spelare och en boll kommer göra upp om vilka som är skickligast på att spela fotboll. Men en fin arena kan ofta vara till fördel. Därför listar Silly Season Sverige de fem lyxigaste fotbollsarenorna i världen.

Vilka är den fem lyxigaste fotbollsarenorna?

Tidigare har Silly Season Sverige listat Sveriges största fotbollsarenor, Europas största arenor, världens största fotbollsarenor och bästa arenorna i Europa men även största fotbollsarenan i Sverige och den största fotbollsarenan i Europa.

Nu är det dags att ta steget ut i världen och se vilka som är de glamorösa och lyxigaste arenorna på planeten. Arenans kapacitet har i det här fallet inget med placeringen att göra, utan andra faktorer spelar in när vi går igenom fashionabla, exklusiva, eleganta, praktfulla, överdådiga och luxuösa arenor för att hitta den lyxigaste fotbollsarenan i världen.

Fler listor från Silly Season Sverige:

5. Pancho Arena, Ungern

Pancho Arena må vara en av de mindre i världen med sina blott 3800 platser, men den kostade smått otroliga 3,8 miljarder euro, vilket har lett till att Uefa klassat arenan som en ”Elite Stadium”. Värt att notera att det enda laget som spelar här är Puskás Akadémia FC – ett juniorlag grundat 2007.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply