LISTA: Bästa spelarna som flyttat från Europa till MLS

LISTA: De tio bästa spelarna som flyttat från Europa till MLS

TOPP 10: De bästa spelarna som flyttat från Europa till MLS

I Europa finns många av världens bästa fotbollsklubbar och de bästa fotbollsspelarna, men när de blir äldre finns det många som vill prova på något nytt. Vissa flyttar till Saudiarabien men det finns även de som flyttar till amerikanska Major League Soccer, mer känt som MLS, till exempel Zlatan Ibrahimovic och Lionel Messi. Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista med de tio bästa spelarna som lämnat Europa för spel i MLS. Se och spela på MLS live =>

LISTA: De tio bästa spelarna som flyttat från Europa till MLS

Lista med de tio bästa spelarna som lämnat Europa för spel i USA

Tidigare har vi gjort listor om bland annat Premier Leagues tio bästa anfallspar någonsin och spelarna med högst löner i MLS. Listor som ni gärna får ta en titt på efter att vi gått igenom de tio bästa spelarna som lämnar Europa för spel i USA, häng med!

12) Tim Cahill

Vi inleder listan med att hitta Tim Cahill på tolfte plats. Den australiensiske landslagsmannen flyttade från Premier League till MLS 2012 efter att ha skrivit på för New York Red Bulls. Därmed avslutade han sin åtta åriga sejour i Everton där det blev över 200 ligamatcher för Merseyside-laget. Under sina två år i USA blev det 62 matcher för Cahill som gjorde totalt 14 mål.

11) Frank Lampard

Det behövs ingen större beskrivning om Frank Lampard. Kort men gott kan vi säga att han är en Premier League-legendar som valde att lämna England för spel i MLS och New York City. Det blev dock en mellanlandning i Manchester City dit han var utlånad. Lampard kommer att kommas ihåg för sina 13 år i Chelsea där det blev över 500 matcher i den blåa tröjan.

10) Robbie Keane

På tionde plats hittar vi Robbie Keane. Irländaren var ett av de första stora namnen att lämna Europa för MLS då han skrev på för LA Galaxy 2011. Efter att ha spelat i Leeds United, Tottenham Hotspur och Liverpool valde Keane att lämna Premier League för spel i den amerikanska ligan som då höll på att utvecklas till något stort.

Under sina fyra år i MLS blev det endast 100 matcher för spelaren som stod för 62 mål i Galaxy-tröjan. 2012 återvände han till England för spel i Aston Villa på ett lån som som sträckte sig över en säsong.

9) David Villa

Ännu en otrolig anfallare som finns med på listan över spelare som lämnat Europa för spel i MLS är spanjoren David Villa. Den legendariske anfallaren valde att skriva på för New York City sommaren 2014.

Villa gjorde sig ett namn i den spanska ligan efter att ha spelat i Valencia och FC Barcelona. 2013 lämnade han dock Camp Nou för spel i Atlético Madrid där han var med och vann La Liga för första gången på 18 år för den spanska huvudstadsklubben. Se och spela på MLS live =>

LISTA: De tio bästa spelarna som flyttat från Europa till MLS

8) Andrea Pirlo

På tal om Andrea Pirlo så hittar vi honom på plats nummer åtta på listan. För första gången i spelarens karriär lämnade han italienska Serie A för att inleda sitt äventyr i MLS-klubben New York City FC. Pirlo, som hade framgångsrika perioder både i AC Milan och Juventus, skrev sommaren 2015 på sitt sista stora kontrakt.

7) Kaká

På listan över de bästa spelarna som lämnar Europa för Serie A finns det många mittfältare och nästa är Ricardo Kaká. Från 2014 till 2017 spelade han för Orlando City innan han lade skorna på hyllan.

Den brasilianske playmakern gjorde sig ett namn i Serie A under sin tid i AC Milan innan han flyttade till Real Madrid för en otrolig summa. Tyvärr blev tiden på Santiago Bernabéu inte riktigt som brasilianaren tänkt sig och återvände till San Siro fyra år senare på fri transfer till AC Milan. Efter ytterligare en säsong i Milano valde han att flytta till andra sidan av Atlanten.

6) Alessandro Nesta

En av fotbollshistoriens bästa mittbackar, Alessandro Nesta, hittar vi på plats nummer sex på vår lista. Efter att ha tillbringat tio år i Serie A och AC Milan lämnade Nesta för spel i Montreal Impact. 2012 presenterades han som Montreal-spelare och italienaren spelade en säsong i klubben där det totalt blev 31 matcher.

5) Steven Gerrard

En av de största spelarna i Premier Leagues historia, Steven Gerrard överraskade mer eller mindre hela fotbollsvärlden när han bekräftade att han lämnar Liverpool och Anfield för att ansluta sig till LA Galaxy sommaren 2015. Engelsmannen lämnade Liverpool gratis efter att hans kontrakt gått ut med Merseyside-klubben. Se och spela på MLS live =>

LISTA: De tio bästa spelarna som flyttat från Europa till MLS

4) Thierry Henry

På fjärde plats hittar vi ännu en Premier League-spelare. Thierry Henry anses av många vara Premier Leagues bäste anfallare någonsin då han gjorde över 300 matcher för Arsenal. Efter att ha tillbringat tre säsonger i FC Barcelona flyttade han till New York då han blev en av de första stora spelarna att flytta till MLS.

3) David Beckham

David Beckham var en av de första och största stjärnorna att flytta till MLSManchester United-legendaren hjälpte till att lyfta den amerikanska fotbollsligan då han lämnade La Liga-giganterna Real Madrid för spel i LA Galaxy 2007.

Mittfältaren ägdes av Los Angeles-klubben under fem år men var under sin period i USA även utlånad till AC Milan. Han avslutade sin karriär som fotbollsspelare i Paris Saint-Germain 2013. Numera äger Beckham sin egen MLS-klubb Inter Miami.

2) Zlatan Ibrahimovic

Den svenske superstjärnan Zlatan Ibrahimovic har förstås en plats på vår lista över bästa spelarna som lämnat Europa för MLS. ”Ibra” spelade för LA Galaxy 2018 och 2019 där det blev 52 mål på 56 matcher innan han återvände till AC Milan. Här kan du även läsa mer om Zlatan lön i MLS och LA Galaxy.

1) Lionel Messi

Lionel Messi är tveklöst den bästa spelaren som lämnat Europa för MLS och även bästa spelaren i MLS genom tiderna samt bästa värvningen till MLS. Argentinaren är av många ansedd som världens bästa fotbollsspelare någonsin och kom till Inter Miami under sommaren 2023.

Lionel Messi lön? Messi är förstås den bäst betalda spelaren i MLS med en lön på 54 miljoner dollar per år.

Lista med de tio bästa spelarna som lämnat Europa för spel i USA

Läs mer om löner i MLS och övriga ligor

Detta var alltså listan med de tio bästa fotbollsspelarna som lämnat Europa för spel i MLS. Har du tips på fler listor som du vill se eller har du andra åsikter? Kommentera gärna i fältet nedan eller skriv till oss på Facebook!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply