Lista: Allsvenskans mest illojala spelare någonsin

bet365

Flest allsvenska klubbar – vilken spelare har representerat flest klubbar i Allsvenskan?

Allsvenskan må inte vara i närheten av att vara världens bästa liga eller ha något av världens bästa lag i ligan. Man har heller inte någon av världens bästa spelare eller Europas största arenor till sitt förfogande men något som verkligen finns är supporterkultur och känslor. Många anser att den svenska läktarkulturen är bland de bästa i Europa och stämningen på några av Allsvenskans största arenor är högklassig. Se och spela på fotboll live =>

Ett supporterskap innebär ofta starka känslor som till viss del inte går att kontrollera. Det går inte att påverka om ens lag förlorar en match mot värsta rivalen, åker ut en turnering eller tappar någon av sina bästa spelare i truppen. Något av det värsta som finns är när en spelare lämnar klubben för en av de största konkurrenterna.

En av de mest uppmärksammade övergångarna är Peter Ijeh som lämnade Malmö FF för spel i IFK men det gick inte alls som spelaren tänk sig. Det finns många spelare som representerat olika klubbar i den svenska högstaligan och vissa har varit mer gillade än andra i klubbarna som de lämnat.

De spelare som varit i flest klubbar under sin allsvenska karriär har haft hela fem olika klubbadresser. Vi kommer ni ta en titt på de nio spelare som har spelat i flest lag i Allsvenskan, några av de är mer kända än andra men en sak har de gemensamt, de har alla bytt klubb ganska ofta under sin tid i Fotbollssverige.

Allsvenskans mest illojala spelare någonsin

Flest klubbadresser i Allsvenskan?

Tidigare har vi på Silly Season Sverige publicerat listor som lästs av flera tiotusentals personer varje dag. De har handlat om allt från de tio bästa unga spelarna i Allsvenskan och åtta anledningar att älska Allsvenskan till tio möjliga genombrott i Allsvenskan och de snyggaste matchtröjorna i Allsvenskan. Ta gärna en titt på våra bästa listor efter att vi gått igenom spelarna med flest klubbadresser i Allsvenskan. Se och spela på fotboll live =>

Gunnar Södergren (41/42-52/53)

Klubbar: AIK, Kalmar FF, Helsingborgs IF, Råå IF och Jönköping Södra IF

Gunnar Södergren gjorde tolv säsonger i Allsvenskan och han med att representera fem olika klubbar. AIK, Kalmar FF, Helsingborgs IF, Råå IF och Jönköping Södra IF var hans klubbadresser.

Niklas Karlström (1985-1994)

Klubbar: Kalmar FF, GIF Sundsvall, Djurgårdens IF, GAIS och BK Häcken

Niklas Karlström spenderade nio säsonger i den svenska högstaligan och spelade i klubbar som Kalmar FFDjurgårdens IF och GIF Sundsvall.

Hans Bergh (1994- 2005)

Klubbar: Hammarby IF, Degerfors IF, Helsingborgs IF, AIK och GIF Sundsvall

Hans Bergh representerade flera storklubbar i AllsvenskanHammarbyHelsingborgs IF och AIK.

Jonny Rödlund (1989-2003)

Klubbar: IFK Norrköping, BK Häcken, Degerfors IF, Västerås SK och Enköpings SK

Han spelade bland annat i Manchester Uniteds ungdomslag och tillbringade två säsonger i Braga i Portugal men majoriteten av karriären var i Allsvenskan.

Andreas Hermansson (1995-2005)

Klubbar: Trelleborgs FF, IFK Göteborg, Hammarby IF, Enköpings SK, GIF Sundsvall

Andreas Hermansson är en gammal räv som spelade i flera allsvenska klubbar. Hans tid i den svenska högstaligan kändes som en evighet innan han la skorna på hyllan 2005.

Håkan Svensson (1990-2006)

Klubbar: Halmstads BK, AIK, IF Elfsborg, BK Häcken, Malmö FF

Det blev hela 16 säsonger i Allsvenskan för Håkan Svensson som spelade som målvakt. Totalt blev det över 250 ligamatcher för spelaren innan det blev några kortare sejourer i de övriga lagen.

Teddy Lucic (1993-2010)

Klubbar: Västra Frölunda IF, IFK Göteborg, AIK, BK Häcken, IF Elfsborg

En spelare som alla känner till är Teddy Lucic som spelade flera år i det svenska A-landslaget. Förutom spel i Allsvenskan spelade han även en sejour i Leeds United och en i Bayer Leverkusen.

Jeffrey Aubynn (1998-2012)

Klubbar: Halmstads BK, Örgryte, Hammarby, Malmö FF, GAIS

14 säsonger, sen fick det räcka för Jeffrey Aubynn. På meritlistan har den offensive spelare bland annat två SM-guld, ett med Halmstads BK och ett med Malmö FF.

Pär Ericsson (2009-2015)

Klubbar: GAIS, IFK Göteborg, Mjällby AIF, Kalmar FF och Örebro SK

Pär Ericsson la skorna på hyllan förra året efter att ha senast ha spelat i Örebro SK. Han är den senaste spelaren att ha representerat fem klubbar i Allsvenskan, frågan är vem som blir nästa?

Allsvenskans mest illojala spelare någonsin

Se fler listor på Silly Season Sverige

Kolla gärna in några av våra andra listor. De har handlat om allt från de tio bästa unga spelarna i Allsvenskan och åtta anledningar att älska Allsvenskan till tio möjliga genombrott i Allsvenskan och de snyggaste matchtröjorna i Allsvenskan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply