Lista: Åtta anledningar att älska Allsvenskan

Allsvenskan berör

Den allsvenska toppstriden har gått in i sitt absoluta slutskede. Idag kan mycket avgöras när tvåan AIK tar emot trean IFK Göteborg på Friends Arena i Stockholm. Vinst för något av lagen och de tar upp kampen med Norrköping om guldet inför den sista omgången. Oavgjort och mycket talar för Peking som då har ett poängmässigt försprång på två poäng gentemot AIK. Men allsvenskan handlar om så mycket än bara tabellplaceringar. 2015 var exempelvis året då nykomlingarna Hammarby slog Örgrytes 56 år gamla publikrekord. Men även säsongen då några av våra talanger fick sina absoluta genombrott. Med anledning av detta har Silly Season Sverige satt ihop en lista med åtta anledningar att älska vår inhemska serie.

Därför älskar vi Allsvenskan

Ta er gärna en titt på några av våra andra listor gällande AllsvenskanAllsvenskans mest värdefulla spelareAllsvenskans tio bästa spelare och Allsvenskans bäst betalda spelare är några av våra populäraste. Men först måste ni ju så klart ta reda på vad det är som gör Allsvenskan till världens bästa serie. Trevlig läsning!

8) Tränarprofilerna

BB150315PF044

De allsvenska klubbarna har de senaste åren fått en del kritik för att det i mångt och mycket är samma tränare som rör sig mellan lagen. Kritiken är befogad, de flesta av dagens tränare har tränat en annan klubb i Allsvenskan, alternativt återvänt till sin gamla klubb efter en tid utomlands. Men det gör inte att vi tycker om dem mindre. Hur skulle vi klara oss utan Nanne Bergstrands bitterhet, Party-Jannes utbrott eller Åge Hareides norska dialekt? Inte bra alls, Allsvenskan behöver sina tränarprofiler.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply