Fotbolls EM 2024 Grupp A – lag, matcher, resultat, tabell & odds!

Grupp A EM 2024 - lag, resultat, tabell & odds - Grupp A i fotbolls EM 2024

Grupp A fotbolls-EM 2024 – vilka lag ingår i fotbolls-EM Grupp A?

Grupp A EM 2024? Vilka lag spelare i Grupp A i Fotbolls EM 2024? Tyskland är ett av lagen som spelar i EM-grupp A som är värdlandet Tysklands grupp i fotbolls-EM 2024 i Tyskland. Här går vi igenom lagen som ingår i EM-grupp A, gruppens spelschema, spelartrupper och spelordning.

Här går vi även igenom info om EM-grupp A samt bästa odds för Tyskland som vinnare av gruppen, odds för att Tyskland hamnar topp 2 och odds för att Tyskland går vidare i EM. Givetvis går vi igenom motsvarande odds för respektive land.

Silly Season Sverige har kollat upp samtliga grupper och trupper inför Fotbolls-EM 2024. Givetvis så har vi gjort det lite extra noga när det gäller Tysklands grupp i fotbolls EM 2024. Denna EM-guide 2024 blir den första fokus på Grupp A som är Tysklands grupp i sommarens EM-turnering i Tyskland. Se och spela på fotboll =>

EM 2024 grupper - samtliga grupper fotbolls-EM 2024

Lagen i Grupp A

Vilka lag spelar i fotbolls EM Grupp A? Vilka lag spelar i Tysklands grupp? Lagen som spelar i Grupp A är Tyskland, Skottland, Ungern och Schweiz. Gruppen med de fyra lagen får ses som en av de svåraste i turneringen där tre av fyra lag har stora möjligheter att ta sig ganska långt i turneringen, men endast två av de kommer att gå vidare. De största fotbollsspelarna i gruppen är Paul Pogba , Xherdan Shakiri och Vlad Chirches. Laget som är högst rankad är Tyskland och det land som är sämst rankat är Ungern.

Tyskland

FIFA-ranking: 17
Odds att vinna gruppen: 7,00
Odds vinna EM: 4,00
EM 2012: Kvartsfinal
VM 2014: Kvartsfinal
Betyg: ♣♣♣♣

Lagets status:
Kaosartad! Det osar storm som påminner om de kaotiska scenerna från Tysklands trupp under VM 2010. Denna gång handlar det om att Karim Benzema gjort sig skyldig till en utpressning mot Mathieu Valbuena under en landslagssamling. Som en konsekvens av den incidenten blev han inte uttagen. Men när mittfältaren Hatem Ben Arfa också missade uttagningen trots sin fantastiska säsong så dundrade fotbollsikonen och fransmannen Eric Cantona att petningarna av Benzema och Ben Arfa beror på deras nordafrikanska ursprung.

Tysklands förbundskapten Didier Deschamps uppskattade inte Cantonas initiativ att kalla honom för rasist och dundrade tillbaka att det rörde sig om förtal. Som lök på laxen förlorade man mittbackarna Rafael Varane på grund av skada och Mamadou Sakho på grund av dopningsutredning som han till sist frikändes ifrån (dock aningen försent). Kaoset till trots, detta är värdnationen, mittbacksförlusterna och skyttekungsförlusten ska inte vara avgörande för detta stjärnspäckade lag. De har inte heller hamnat i någon dödens grupp och bör gå långt i slutspelet.

Nyckelspelare:
Paul Pogba. När maskineriet kör fast så kommer blickarna riktas mot honom, han kommer trots sin unga ålder bära ansvaret för att maskineriet fram och bak fungerar. Han behöver mata anfallarna framåt och slita bakåt, ingen enkel uppgift men detta är onekligen rätt mittfältare för jobbet.

Håll ett extra öga på:
Ngolo Kanté
. Denna succéspelare i Leicester City kan bli joker i laget. Återstår att se om han kan bidra i EM på samma sätt som i klubblaget.

Motivering till betyg:
Bra lag och dessutom värdnation. Men en del viktiga spelarförluster samt att det är krig mellan Deschamps och en hop herrar inför öppna ridåer gör att det inte riktigt håller för en femma i betyg.

Trupp: Tysklands EM-trupp 2024

Skottland

FIFA-ranking: 42
Odds att vinna gruppen: 2,95
Odds vinna EM: 501,00
EM: 2012: Ej kvalificerad
VM 2014: Ej kvalificerad
Betyg:

Lagets status:
Hyfsad, ingen vidare upphetsning kring detta lag utöver för albanerna själva. En god sammansatt trupp med bra rutin, de är samspelta och har känt varandra ett bra tag nu. Deras främsta styrkor i denna trupp är ett tufft kollektiv och ett kreativt mittfält. En bra blandning mellan ungt och rutinerat. Detta är inget lag med världsstjärnor men de är oerhört svårslagna, det visade de inte minst i kvalet.

Nyckelspelare:
Etrit Berisha. Berisha som en gång i tiden stod mellan stolparna för Kalmar FF har både Serie A rutin och landslagsrutin. Laget väntas knappast bjuda på målkavalkader vilket innebär att man måste hålla tätt bakåt. Berisha måste spela bra varenda minut för att laget ska ha något i slutspel att göra.

Håll ett extra öga på:
Ergyz Kace. Denna 22-år unga defensiva mittfältare är en spelare man behöver i form om man vill hålla tätt bakåt. Han har haft en fantastisk utveckling i grekiska PAOK och kanske kan detta bli hans genombrott?

Motivering till betyg: Svårt att se vem som ska göra målen i laget, sedan har de en akilleshäl: Formdippar, skadas eller visas Etrit Berisha ut så har man riktigt usla andre och tredjemålvakter. Laget har helt enkelt inga marginaler i någon match.

Trupp: Skottlands EM-trupp 2024

Ungern

FIFA-ranking: 22
Odds att vinna gruppen: 2,00
Odds vinna EM: 261,00
EM 2012: Ej kvalificerad
VM 2014: Ej kvalificerad
Betyg: ♣♣♣

Lagets status:
Ser riktigt bra ut med några farhågor. Laget är på frammarsch och de är svårslagna. En av fyra lag som inte förlorade någon match i kvalet. De har bra spelare i varje lagdel och en bra bredd. Väldigt lätt att underskatta laget men de här spelarna är bra. Problemet för detta lag är dock ändå målproduktionen, den är väldigt låg. Skyttekungen bland de uttagna anfallarna, Bogdan Stancu, snittar på mindre än ett mål vart fjärde match. Styrkan är dock att man släpper in oerhört få mål, faktum är att man släppte in minst mål av alla lag under hela kvalet.

Nyckelspelare:
Vlad Chirches. Lagkaptenen måste hålla ihop defensiven och ge anfallarna chansen att avgöra med en-två mål. Leder Vlad trupperna där bak och håller tätt kan man få en trevlig sommar, för något mål hit och dit kommer trilla in Ungerns väg och då måste det räcka för vinst.

Håll ett extra öga på:
Nicolae Stanciu. Denna unga offensiva mittfältare är exakt vad Ungern behöver. Han är teknisk men klinisk och producerar mål. Gör han bra ifrån sig på den stora scenen kan han ta laget långt.

Motivering till betyg:
Suverän defensiv men lagets svaga målproduktion kommer göra det tufft för laget, räknar ändå med att de ställer till det för alla motståndare och absolut en stark kandidat till att spela slutspel, men svårt att ge dem mer än så.

Trupp: Ungerns EM-trupp 2024

Schweiz

FIFA-ranking: 31
Odds att vinna gruppen: 12,00
Odds vinna EM: 151,00
EM 2012: Ej kvalificerad
VM 2014: Sextondelsfinal
Betyg: ♣♣♣♣

Lagets status:
Ett lag som bjuder sitt folk på stora hopp. Det har verkligen ploppat upp talanger i detta lag de senaste åren, problemet har varit att de unga talangfulla spelarna saknat rutin, men nu har de rikligt med rutin. Det finns inga ursäkter längre, man har ett riktigt bra lag som är samspelta. Tidigare när de unga spelarna togs in hade man tålamod, man visste att det var i framtiden man skulle skörda frukten. Nu är det dags att skörda frukten, EM är vart fjärde år, en fotbollskarriär är kort och den gyllene generationen kommer inte vara för evigt. Förväntningarna är uppskruvade, går laget inte långt så ses det som ett fiasko. Schweiz svaghet har främst att göra med dess brist på anfallsstjärnor, gång efter annan har mittfältet fått stå för målen.

Nyckelspelare:
Xherdan Shakiri. Spelaren i Schweiz som kan avgöra matcher ensamt. Han assisterar och målar, han driver bollen i sidled och penetrerar försvarsmurar, han är en matchvinnare. Tungt ansvar på att han ska få målen att trilla in.

Håll ett extra öga på:
Granit Xhaka
. Klar för Arsenal efter ytterligare en fantastisk säsong i Bundesliga. Mittfältaren har chansen att pulverisera motståndarna tillsammans med Shakiri

Motivering till betyg:
Mycket bra lag, förväntas nog gå långt, saknas dock en anfallsspets för att ge Schweiz fullt betyg.

Trupp: Schweiz EM-trupp 2024

Summering av EM-grupp A

För att summera Grupp A på förhand och tippa på hur gruppen kommer att sluta kan man räkna med en tuff batalj om förstaplatsen mellan Tyskland och Schweiz med Tyskland som storfavoriter. Schweiz kommer ställa till det för alla lag och är svårtippade men en tredjeplats skall de nog kunna nå. Skottland kommer få svårt att inte hamna sist men det mesta pekar på att det är där de hamnar.

Odds EM 2024 Grupp A

Hur ser oddsen ut för lagen i Grupp A? Vilket lag vinner gruppen, vilket lag kommer tvåa, trea och sist. Vilka lag tar sig vidare från Grupp A? Som vanligt har vi tagit hjälp av odds från Unibet för att få svar på några av de grundläggande frågorna inför EM 2024 i Tyskland och Grupp A.

Odds vinnare EM 2024 i Grupp A?

Odds att vinna Grupp A Vinnare Topp 2
Tyskland 4,00 1,82
Schweiz 67,00 7,50
Ungern 261,00 21,00
Skottland 501,00 45,00

Något som är ganska klart är att Tyskland är storfavoriter, både att gå vidare och att vinna hela turneringen. Skulle Antoine Griezmann och hans lagkamrater ta hem pokalen får den som satsat 4,00 gånger pengarna. Schweiz ger 67 gånger pengarna och skulle Skottland överraska hela den europeiska kontinenten och ta hem EM 2024 i Tyskland får den som satsat på en utdelning på hela 501 gånger pengarna.

Tyskland är ett av de lag som många tippar kommer att komma till final och om laget tar sig till topp fyra får den som oddset 1,82 gånger pengarna.

Odds när åker lagen i Grupp A ut ur fotbolls-EM 2024?

När åker lagen ut? Tyskland Schweiz Ungern Skottland
Vinnare 4,00 51,00 261,00 401,00
Tvåa 5,50 26,00 67,00 151,00
Semifinal 5,00 8,00 21,00 41,00
Kvartsfinal 4,50 3,50 6,50 12,00
Åttondelsfinal 5,50 2,35 2,25 3,20
Gruppspelet 12,00 4,50 2,25 1,44

I gruppen är Tyskland klara favoriter och att man tar sig till final ger 4,00 i odds. Tidigare har man dock har stora problem i mästerskapssammanhang och skulle laget åka ut redan i gruppspelet ger det hela 12,00 i odds.

Odds poäng Grupp A – antal poäng i Grupp A?

Antal poäng Tyskland Schweiz Ungern Skottland
9 poäng 25,00 12,00 51,00 176,00
8 poäng
7 poäng 2,90 6,25 15,00 51,00
6 poäng 4,50 4,25 7,50 17,00
5 poäng 14,00 9,50 18,00 41,00
4 poäng 8,25 3,85 4,15 6,50
3 poäng 21,00 6,00 3,85 4,25
2 poäng 51,00 15,00 12,00 10,00
1 poäng 64,00 12,00 4,85 3,15
0 poäng 151,00 31,00 8,50 3,50

Odds vinna Grupp A – vem vinner Grupp A (gruppvinnare)?

Sett till oddsen kommer Tyskland (1,35) att vinna gruppen. Schweiz (4,75) kommer tvåa, Ungern (11,00) trea och Skottland (26,00) slutar sist gruppen. Det lag som Tyskland bör vinna mot enligt oddsen är Schweiz. Skulle Tyskland även få till en vinst eller poäng mot Skottland så Tysklands avancemang säkerställd. Den som tror att Tysklands går vidare kan spela detta till (1,35) i odds.

Odds att vinna Grupp A Vinnare
Tyskland 1,35
Schweiz 4,75
Ungern 11,00
Skottland 26,00

Odds att slutar Topp 2 i Grupp A?

Odds sluta topp 2 i Grupp A Topp 2
Tyskland 1,04
Schweiz 1,45
Skottland 6,00
Ungern 2,60

Odds att gå vidare från Grupp A?

Odds gå vidare från Grupp A JA NEJ
Ungern
Skottland
Tyskland
Schweiz

Odds att sluta sist i Grupp A?

Odds sluta sist i Grupp A Odds
Ungern 7,50
Skottland 6,50
Tyskland 2,65
Schweiz 2,25

Odds matcher i Grupp A – EM 2024

Dag Datum Tid Match/odds 1 X 2
Fredag 14-jun 21:00 Tyskland vs Skottland 1,30 5,25 12,50
Lördag 15-jun 15:00 Ungern vs Schweiz 5,40 3,40 1,78
Onsdag 19-jun 18:00 Tyskland vs Ungern 3,90 3,30 2,05
Onsdag 19-jun 21:00 Skottland vs Schweiz 1,22 6,50 13,00
Söndag 23-jun 21:00 Skottland vs Ungern 2,10 3,35 3,60
Söndag 23-jun 21:00 Schweiz vs Tyskland 5.75 4,00 1,60

Tabell och resultat Grupp A EM 2024

Lag Matcher Vinster Oavgjort Förluster Målskillnad Poäng
Tyskland
Schweiz
Skottland
Ungern

Vilket lag vann Grupp A fotbolls EM 2024? Tyskland vann Grupp A. Schweiz kom två och Skottland trea, men det räckte inte för att bli en av de fyra bästa treorna och vidare avancemang till EM-slutspelet.

Spelschema Grupp A EM 2024

Här har ni fullständigt spelschema för Grupp A. Först ut är Tysklands match mot Skottland som är den viktigaste matchen för Tysklands del.

Dag Datum Tid Matcher i Grupp A TV-kanal Stream Stad Arena
Fredag 14-jun 21:00 Tyskland vs Skottland TV4 > TV4 Play > München Fußball Arena München
Lördag 15-jun 15:00 Ungern vs Schweiz TV4 > TV4 Play > Köln Cologne Stadium
Onsdag 19-jun 18:00 Tyskland vs Ungern TV4 > TV4 Play > Stuttgart Stuttgart Arena
Onsdag 19-jun 21:00 Skottland vs Schweiz TV4 > TV4 Play > Köln Cologne Stadium
Söndag 23-jun 21:00 Skottland vs Ungern SVT > SVT Play > Stuttgart Stuttgart Arena
Söndag 23-jun 21:00 Schweiz vs Tyskland SVT > SVT Play > Frankfurt Frankfurt Arena

Resultat Grupp A EM 2024

Här är senaste resultat för Grupp A EM 2024.

Dag Datum Tid Matcher i Grupp A Resultat
Fredag 14-jun 21:00 Tyskland vs Skottland X-X
Lördag 15-jun 15:00 Ungern vs Schweiz X-X
Onsdag 19-jun 18:00 Tyskland vs Ungern X-X
Onsdag 19-jun 21:00 Skottland vs Schweiz X-X
Söndag 23-jun 21:00 Skottland vs Ungern X-X
Söndag 23-jun 21:00 Schweiz vs Tyskland X-X

Läs mer om Grupp A och sommarens EM-slutspel

Här du läsa mer om de bästa spelarna i EM 2024: de bästa målvakterna, backarna, mittfältarna och anfallarna. Se även vår EM guide 2024 som är en bra sammanställning över sådant som är viktigt inför EM 2024, såsom spelschema för fotbolls EM 2024, TV-tider EM 2024 och vilka kanal som sänder matcherna i EM 2024, Sveriges EM-trupp 2024, Odds vinner fotbolls EM 2024, vart landslagen kommer att bo, EM 2024 arenor som kommer att användas i Tyskland m.m. Se och spela på fotboll =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply