Transferfönster kontraktslösa spelare & bosman

Spelare utan kontrakt att värva gratis under transferfönstret

Värva spelare gratis? Spelare utan kontrakt fotboll? Klubblösa spelare 2024? Transferfönstret januari 2024 har stängt och det var inte många från listan med 10 stjärnor som kan byta klubb i januari som valde att flytta på sig. Istället var det andra övergångar som blev utsedda till transferfönstrets 10 hetaste affärer samtidigt som vi fick se flertalet överraskningar. Bland annat när det stod klart att Jackson Martínez lämnar för spel i Guangzhou Evergrande. Colombianen lämnade Atlético Madrid för att ansluta till Chinese Super League och blev därmed den tredje dyraste januariförsäljningen någonsin i spansk fotboll. Jackson var en spelare som jagades av flera storklubbar runt om i Europa och bland annat ska Tottenham Hotspur ha varit intresserade av en inlåning. Det fanns även sju spelare som ingen klubb vill värva, detta på grund av olika orsaker, det kunde handla om bland annat prestationer, ålder, lönekrav eller skadehistorik.

Kontraktslösa spelare 2024

Transferfönstret för de största ligorna i Europa har stängt och vi på Silly Season Sverige tänkte nu ta en titt på 12 spelare som står utan kontrakt 2024. De flesta av spelarna på listan har spelat i en storklubb i Europa och står nu, ganska överraskande, utan kontrakt. Innan vi går igenom listan vill vi först rekommendera några andra listor som vi publicerat här på Silly Season Sverige. Listorna handlar om allt från stjärnor som svek sina klubbar och tio anledningar att älska John Guidetti till tio spelarförsäljningar som ångras och de 10 bästa målfirandena. Nedan finner ni ett axplock av listor som blivit väldigt uppskattade av våra läsare på sidan. Ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom 12 spelare att värva gratis.

12. Timo Hildebrand

​Veteranen Timo Hildebrand som bland annat spelat i Stuttgart, Valencia och Schalke 04 står nu klubblös och med sina 36 år kan han komma att skriva sitt sista proffskontrakt innan han går i pension. Ännu har inget övertygande erbjudande kommit och vi får se var tysken spelar de kommande månaderna.

11. Eboue

Eboue har spelat i Galatasaray sen flytten från Arsenal 2011​. Den senaste säsongen fick han dock spendera i B-laget och nu letar 33-åringen efter en ny klubb.

10. John Arne Riise

Försvararen som skrev historia med Liverpool då han spelade i Champions League-finalen mot AC Milan står nu utan kontrakt efter en tid i Delhi Dynamos.

9. Carlos Diogo

Högerbacken som tidigare spelat i Real ZaragozaReal MadridHuesca och Gent har nu inte haft kontrakt med någon klubb under ett år. Detta efter att ha lämnat Real Zaragoza så att laget från Aragonien kunde värva andra spelare. Fin gest av den uruguayanska försvararen.

8. Jermaine Jones

Jermaine Jones blev känd över hela världen efter att ha gjort bra insatser för USA i VM 2014 men på klubblagsnivå lyckades han inte bra, varken i Besiktas eller New England Revolution i MLS.

7. Cristian Ledesma

Cristian Ledesma har nu hunnit bli 33 år och efter nio säsonger i den italienska huvudstadsklubben i SS Lazio tackade han för sig och flyttade till Santos i Brasilien. Numera står han utan kontrakt och väntar på att en ny klubb ska dyka upp.

6. Julio Baptista

Julio Baptista har spelat i flera storklubbar. Real Madrid, Málaga, Sevilla, Arsenal och Roma står alla på brasilianarens meritlista men för tillfället har han ingen klubbadress. Detta efter att ha lämnat Cruzeiro.

5. Giorgios Samaras

Den grekiske landslagsmannen Giorgios Samaras är nu 30 år och har inte spelat fotboll sen i somras då han rev kontraktet med West Bromwich Albion. Tidigare har han även varit utlånad till Al-Hilal Qatar men numera är han inte alls den spelare som han var i Celtic.

4. Leandro Damiao

Med sina 26 år är han den yngste spelaren på listan. Hans senaste klubbar är Cruzeiro och Santos men har även varit nära att skriva på för Real Betis, som dock tackade nej på grund av spelarens höga lön.

3. Javier Saviola

”Kaninen” som han kallas har varit i flera storlag runt om i Europa. Klubbar som Real MadridFC Barcelona och Monaco står på hans meritlista men spelade senast i sin barndomsklubb River Plate. Vid 34 års ålder lyckades han endast göra ett mål under säsongen och tränarstaben hade inte särskilt mycket förtroende för honom.

2. Ronaldinho

Ronaldinho har varit i klubbar som Paris Saint-GermainFC Barcelona och AC Milan innan det bar av till Brasilien och därefter Mexiko. Nu pekar det mesta mot att det blir en flytt till Chinese Super League där många andra stjärnor flyttat under vintern.

1. Robinho

Man såg redan i finalen i klubblags-vm att Felipe Scolari inte räknade med Robinho då han fick börja på bänken. Nu är hans tid i kinesiska Guangzhou Evergrande över och nu ser det ut som att han flyttar hem till Brasilien för spel i Atlético Mineiro.

Se fler listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply