LISTA: Transferfönstrets 10 hetaste affärer

De hetaste affärerna som ägde rum under vinterns transferfönster

Mellan den 1:a januari och 1:a februari var transferfönstret öppet för de flesta klubbar i Europa. ”Januarifönstret” har bjudit på flera uppmärksammade affärer tidigare år som Luis Suarez, Andriy Arshavin o.s.v. Därför var alla spända på vilken transferbomb det skulle bjudas på i fotbollsvärlden detta året.

Fönstret levde dock aldrig riktigt upp till de höga förväntningarna och de stora affärerna uteblev. Även om Premier League slog rekord i spenderade pengar under januari så fick vi inte se någon riktig transferbomb som alla hoppades på. Men vi på Silly Season Sverige ska ändå presentera de 10 hetaste affärerna som transferfönstret innehöll.

Vinterns 10 största affärer och köp

Tidigare har vi tagit en titt på de galnaste tatueringarna inom fotbollen, Europas tio största arenor, tio anledningar att älska John Guidetti, flest matcher i det svenska landslaget och stjärnor som svek sina klubbar del 2. Nu ska vi istället sammanfatta transferfönstret genom att lista de tio hetaste affärerna som ägde rum.

Listan är baserad på redaktionens åsikter och den får innehålla både tränare och spelare. Vi har dock begränsat listan till affärer som är permanenta köp, dvs låneaffärer utesluts från denna listan. Nu sätter vi igång listan över vinterns 10 hetaste köp.

 

10. Charlie Austin – QPR->Southampton

Charlie Austin

Den 16:e januari bekräftade Southampton köpet av den jagade skyttekungen Charlie Austin från Queens Park Rangers. Den 26-åriga anfallaren kostade cirka 50 miljoner kronor och han började betala tillbaka direkt. Han gjorde nämligen mål i debuten mot Manchester United.

 

9. Mario Suarez – Fiorentina->Watford

Mario Suarez

Den 30:e januari avslöjade Watford att man har gjort klart med Mario Suarez från Fiorentina. Den defensiva mittfältaren hade svårt att ta en ordinarie plats och skrev istället på ett fyraårskontrakt med Watford som imponerar i Premier League.

 

8. Jonjo Shelvey – Swansea->Newcastle

Jonjo Shelvey

Jonjo Shelvey var en av fönstrets stora överraskningar i England när han gick från Swansea till konkurrenten Newcastle för cirka 150 miljoner kronor. Debuten gick rätt bra då han spelade fram till båda Newcastles mål i 2-1-segern mot West Ham.

 

7. Gervinho – Roma->Hebei China Fortune

Gervinho

En av de mest oväntade affärerna i Italien var Gervinho. Ivorianen gjorde det bra i Roma men beslutade sig ändå för en flytt till Kina och klubben Hebei China Fortune. Man måste undra hur mycket den 28-åriga yttern får i lön där borta i öst.

 

6. Oumar Niasse – Lokomotiv Moskva->Everton

Oumar Niasse

En av Deadline Days stora affärer var Oumar Niasse. Senegalesen gick från Lokomotiv Moskva till Everton för cirka 160 miljoner kronor och den vindsnabbde anfallaren har fått mycket beröm för sitt spel i Ryssland. Klarar 25-åringen av omställningen till Premier Leauge?

 

5. Kevin-Prince Boateng – Schalke->Milan

KP Boateng

Kevin-Prince Boateng bröt sitt kontrakt med Schalke 04 i december och skrev på gratis för Milan bara veckan efter. Han gjorde mål i sin andra match tillbaka i Milan när han gjorde mål mot Fiorentina. Boateng trivs i Milan, det märktes direkt.

 

4. Mohamed Elneny – Basel->Arsenal

Mohamed Elneny 1

Arsenals första egyptier någonsin blev Mohamed Elneny. Innermittfältaren lämnade Basel och han uppgavs kosta Arsenal cirka 90 miljoner kronor. Debuten skedde mot Burnley och den såg lovande ut. Arsené Wenger talar bara gott om sin nya spelare och tror stenhårt på honom.

 

3. Ramires – Chelsea->Jiangsu Suning

Ramires

Chelseas trotjänare Ramires tackade för sig efter fem och ett halvt år i klubben. Innermittfältaren blev ock en bra affär då nyrika Jiangsu Suning pungade upp nästan 300 miljoner för brassen. En helt sjuk affär för den kinesiska ligan som satsar extremt hårt.

 

2. Giannelli Imbula – Porto->Stoke

Giannelli Imbula

Deadline Days stora bomb blev Giannelli Imbula som lämnade Porto för spel i Stoke. Den genombrottsskicklige innermittfältaren anses vara en väldigt stor talang i Frankrike och 23-åringen lär passa ypperligt i England med sin fysiska dominans. Drygt 220 miljoner fick Stoke betala för Imbula.

 

1. Pep Guardiola – Bayern München->Manchester City

Carlo Ancelotti ersätter Pep Guardiola i Bayern München?

Transferfönstrets största affär handlar inte om en spelare utan om tränaren Pep Guardiola. Under Deadline Day presenterades han som ny tränare för Manchester City inför säsongen 2016/2017 och han kommer få en helt sinnessjuk lön.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply