LISTA: 10 klassiska ögonblick i svensk fotboll

LISTA: 10 klassiska ögonblick i svensk fotboll

Tio klassiska ögonblick i svensk fotboll

Bronset i Fotbolls-vm 94? EM 2004 i Portugal?VM-silver 1958? Det finns många mästerskap som den svenska fotbollspubliken sent kommer att glömma. Det behöver inte alltid vara en titel, det kan även vara en enstaka match eller ett fint mål som gjort att man kommer ihåg just det ögonblicket. Sverige har alltid varit ett land där fotbollen är störst och även om resultaten inte alltid varit av de mest positiva har svenskarna alltid följt sitt landslag. Med vacklande insatser har man ibland fått mindre bra resultat med sig, men ibland skiner det svenska landslaget till och står för överkliga mirakel som spelarna själva knappt trodde på. Det svenska folket har vant sig vid snygga mål av Zlatan Ibrahimovic och frisparkar av Kim Källström som tagit oss till ett och annat mästerskap.

Det senaste som gjorde att folk fick upp ögonen för landslaget var vinsten i playoff-mötet med Danmark där Sverige tog sig till EM efter att ha slagit ut grannlandet i ett dubbelmöte där Zlatan Ibrahimovic stått för tre mål, varav en delikat frispark.

Tio Svenska fotbollsklassiker

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort flertalet listor som uppskattats av våra läsare. Nedan finner ni ett axplock av de mest lästa listorna och ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom tio ögonblick i svensk fotbollshistoria.

 

 

 

10. SVERIGE – HOLLAND 3-2

I kvalet till EM 2012 var Sverige tvungna att vinna den sista gruppspelsmatchen, detta mot Holland som man tidigare förlorat mot med hela 4-1 på Amsterdam ArenaZlatan Ibrahimovic saknades på grund av avstängning och nu det var det upp till de andra att göra något som på förhand såg ut att vara näst intill omöjligt, vinna över Holland med alla sina stjärnor

Matchen spelades på Råsunda Solna och svenskarna vann tillslut med 3-2 efter svenska mål av Kim Källström, Sebastian Larsson och Ola Toivonen.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply