Uppgifter: Mbappé klar för Paris Saint-Germain

Uppgifter- Mbappé klar för Paris Saint-Germain

Mbappé går till PSG

Enligt fransk media är AS Monaco och Paris Saint-Germain överens om en övergång för supertalangen Kylian Mbappé. Affären är dock problematisk då UEFA kommer se över det hela på grund av reglerna i Financial Fair Play.

Även om Kylian Mbappé sades vara överens med Real Madrid om ett kontrakt valde han och hans pappa, tillika agent, tillslut att hoppa på erbjudandet som kom från Paris Saint-Germain. Redan i början av augusti rapporterade vi på Silly Season Sverige om att spelaren skulle ha bestämt sig för den franska huvudstadsklubben och nu har PSG och Monaco kommit överens om en affär.

I sin nya klubb kommer Kylian Mbappé ha en lön på 15 miljoner euro samtidigt som PSG betalar en otrolig summa för att köpa loss supertalangen. Enligt L’Équipe kommer klubben från Parc des Princes betala mellan 180 och 190 miljoner euro plus bonusar för spelaren som jagats av flera av Europas största fotbollsklubbar.

Det är dock ingen lätt affär som kommer att ske när anfallaren lämnar furstendömet för flytt till Sydvästra Paris. För att kringgå Financial Fair Play kommer PSG att låna in spelaren med en köpoption, en köpoption som sägs ligga mellan de tidigare nämnda summorna.

SE ÄVEN: LISTA: Åtta saker du kan köpa med Mbappés transfersumma

Uppgifter- Mbappé klar för Paris Saint-Germain

Övergången utreds av UEFA

Kylian Mbappes övergång från AS Monaco till Paris Saint-Germain väcker känslor då den franska huvudstadsklubben tidigare värvat Neymar för 222 miljoner euro samt sägs vara benägna att spendera ytterligare för fler värvningar.

Trots att PSG har tre år på sig att få rätt på siffrorna kommer UEFA utreda övergången. Efter värvningen av Neymar är fransmännen redan tvungna att sälja spelare för att få anpassa sig till Financial Fair Play och det mesta tyder på att spelare som Ángel di Maria, Javier Pastore, Serge Aurier och/eller Grzegorz Krychowiak kommer lämna inom kort.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply