Officiellt: Neymar presenterad av Paris Saint-Germain

Neymar klar för PSG

Tillslut är transferkarusellen över. Neymar lämnar Barcelona och flyttar till Paris Saint-Germain som betalar otroliga 222 miljoner euro för spelarens tjänster.

2013 anslöt Neymar till Barcelona rån Santos i den brasilianska ligan. Tillsammans med Gareth Bale såg många duon som ersättarna till Cristiano Ronaldo och Leo Messi i framtiden och brassen anpassade sig bra på Camp Nou. Fyra år senare har spelaren vunnit allt som går att vinna på klubblagsnivå och nu väljer han att lämna den spanska storklubben efter fyra år.

Det har tidigare varit snack om flytt till bland annat Manchester United och Real Madrid men det är framför allt Paris Saint-Germain som pushar för ett köp av Neymar. Den franska huvudstadsklubben har alltid varit lockande med sina fantasisummor och nu står det klart att Neymar gjort sin sista match i Barcelona. Tidigare under torsdagen aktiverades Neymars utköpsklausul på 222 miljoner euro och det var endast en tidsfråga innan affären skulle bli klar. Ett par timmar senare presenterade Paris Saint-Germain sitt nyförvärv och affären är ett faktum. Han blir i och med flytten världens dyraste fotbollsspelare genom tiderna.

Officiellt: Neymar presenterad av Paris Saint-Germain

Får monsterlön i PSG

Neymar har skrivit på sitt kontrakt med sin nya klubb. Överenskommelsen sträcker sig till och med sommaren 2022 och brassen kommer tjäna drygt 515.000 euro, i veckan.

Neymars lön höjs därmed markant jämfört med lönen i Barcelona och han ska även bli klubbens ansikte utåt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365