LISTA: Tio av de fysiskt största fotbollsspelarna

Bäst straffläggare Matt Le Tissier
bet365

Tio av de största och bredaste fotbollsspelarna

Nuförtiden är fotbollsspelare i princip så vältränade man kan bli, givetvis med undantag. Fysiken inom fotbollen har utvecklats något enormt de senaste 20 åren. Tidigare var det inte ovanligt med spelare som hade en kulmage, lite hull och såg inte ut att vara en professionell fotbollsspelare. Därför tänkte vi på Silly Season Sverige lista tio av de mest överviktiga fotbollsspelarna.

Listan är helt utan någon inbördes ordning utan det är bara tio av de största och mest överviktiga spelarna som spelade professionell fotboll under sin karriär. Spelaren ska ha varit så under sin karriär, alltså inte ha lagt på sig lite extra kilo efter sin karriär som en viss Ronaldo gjorde efter sin makalösa karriär. Se och spela på fotboll live =>

De fysiskt största fotbollsspelarna

Fotbollens tio fysiskt största spelare

Tidigare har vi bland annat skrivit om de snabbaste spelarna och de längsta fotbollsspelarna. Nu tänkte vi fokusera oss på de största fotbollsspelarna med betoning på de lite rundare fotbollsspelarna. Se om du känner igen någon av dessa tio namn på listan av de tio mest överviktiga spelarna. Några är mer kända en andra, men majoriteten är inte några av de absolut främsta genom tiderna. Men nu sätter vi igång listan på några av de fysiskt största spelarna i fotbollen.

Kevin Pressman

Kevin Pressman är något av en kultspelare i Premier League. Han gjorde över 400 matcher för Sheffield Wednesday och drygt 150 av de var i Premier League. Med sin enorma storlek var han inte den smidigaste, men han var en otroligt skicklig målvakt som även representerade Leeds, Leicester, Stoke, West Bromwich och ett antal mindre klubbar.

Tomas Brolin

Tomas Brolin må vara en av svensk fotbolls stora hjältar på grund av sina prestationer i VM-94, men han har även andra saker han är känd för. Framför allt i England är han ihågkommen för sin dåliga fysik och sin övervikt. I Leeds fick han bland annat ”Who ate all the pies” sjungen efter sig under matcherna. Se och spela på fotboll live =>

Jon Parkin

Jon ”The Beast” Parkin är en av de främsta målskyttarna i Englands lägre divisioner. Anfallaren har smällt in över 200 mål i allt från The Championship till den femte högsta divisionen i England. Han är oerhört skicklig på att utnyttja sina 193 cm och sin stora fysik. Parkin fortsatte spela ända till hösten 2019 då han la av som 38-åring.

Andy Reid

Andy Reid var lagkapten i Nottingham Forest dessutom en av The Championships absolut främsta offensiva mittfältare. Men under sin tid i Sunderland, 2006-2008, hade han problem med sin vikt. Han är fortfarande lite rund, men inte alls i samma grad som i Sunderland.

Sylvan Ebanks-Blake

Som ung var Sylvan Ebanks-Blake verkligen en stortalang. Han slog aldrig igenom i Manchester United, men i Plymouth och Wolverhampton bombade han in mål mellan åldrarna 20-23. Men sedan kom det lite skador och i samband med det lade han på sig en hel del kilo. Avslutade karriären 2019 efter en sejour i Walsall Wood.

De fysiskt största fotbollsspelarna

Benni McCarthy

Benni McCarthy var även han en stor talang under sina tidiga år. Han slog igenom i Ajax och hade därefter framgångsrika perioder i både Porto och Blacburn. Sydafrikanen började bli tung under sina sista år i Premier League och det syntes på tröjan när han skrev på för Orlando Pirates i hemlandet. Den 80-faldige landslagsmannen hade i alla fall en mycket fin karriär, både i klubblagen och i landslaget.

Neville Southall

Neville Southall är Evertons meste målvakt genom tiderna med över 600 matcher på kontot. Han var även en mycket duktig målvakt och vann årets spelare i den engelska högstaligan 1985, så det är inget tvivel om att Southall var en extremt duktig målvakt trots sin vikt. 92 landskamper för Wales hann han även med.

Adebayo Akinfenwa

Adebayo Akinfenwa är ett namn de flesta fotbollsintresserade känner igen och om man inte känner igen namnet så känner man säkerligen igen utseendet. Han har en oerhört mäktig fysik som innefattar både extrema muskler och en del annat. På planen är han en skicklig anfallare med över 200 mål under sin karriär. Slutade 2023 efter två matcher för Faversham Town. Se och spela på fotboll live =>

Matthew Le Tissier

Matt Le Tissier fysiskt största spelarna

Han är Southamptons bästa fotbollsspelare genom tiderna och kallas ofta Le God av supportrarna. Han var en anfallare av absolut högsta klass och var en spelare med finess i det mesta han gjorde. Trots sin storlek var han mer av en finlirare än en fysisk spelare. Le Tissier har gjort runt 200 mål för Southampton.

William Foulke

Det var en annan tid när William Foulke spelade fotboll och fysiken var inte lika viktigt som den är nu. Men målvakten var oerhört stor, men väldigt duktig eftersom han gjorde 300 matcher för Sheffield United och 39 matcher för Chelsea. Det skedde dock på 1890- och 1900-talet så det är ett bra tag sedan. Rapporter säger att Foulke vägde runt 150 kilo.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply