Topp 10: Världens längsta fotbollsspelare

Världens längsta fotbollsspelare – vilka är de längsta fotbollsspelarna i världen?

Vilka är världens längsta fotbollsspelare? Vem är den längsta fotbollsspelaren i världen? Hur lång är världens längsta fotbollsspelare? Har du någonsin sett en fotbollsspelare som är väldigt lång eller långa fotbollsspelare över 2 meter som fortfarande är aktiva?

Frågan är vilka dessa långa spelare är och vilka som utgör världens längsta fotbollsspelare? Nu behöver du inte tänka på det längre, utan vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista med de 10 längsta fotbollsspelarna i världen. Trots att vi svenskar är kända för att vara långa så hittade vi tyvärr inte några tillräckligt långa svenska fotbollsspelare för denna lista då alla på listan är professionella fotbollsspelare som är över 2 meter.

Vem är den längsta fotbollsspelaren i världen? Lista med världens längsta fotbollsspelare!

Vi har tidigare skrivit om världens bästa fotbollsspelare där vi bland annat skrivit om världens bästa mittfältare, världens bästa dribblare och världens bästa målskyttar, men nu tänkte vi göra något annorlunda och fokusera på fotbollsspelarnas figurer istället. Denna lista med världens längsta fotbollsspelare är den första listan i en serie där vi kommer att avverka; världens kortaste fotbollsspelare, världens största fotbollsspelare, världens starkaste fotbollsspelare, världens tyngsta fotbollsspelare.

Vi kommer att börja med att ta en titt på de 10 längsta längsta fotbollsspelarna i världen. Senare ska vi försöka upprätta en lista med allsvenskans längsta spelare. Skulle du säga att längd och långa fotbollsspelare har en fördel när de är längre än sina medspelare eller utgör längden en nackdel i spelet? Ibland kan det vara lite av de båda eller inget alls men i vilket fall som helst ger vi er nu listan över världens längsta fotbollsspelare.

10. Kjell Petter Opheim – 2.03 m

Kjell Petter Opheim är en av världens längsta fotbollsspelare med 2,03 meter (203 cm). Kjell Petter Opheim är för tillfället tränare i Stryn (i tyska tredjedivisionen) och har tidigare spelat för flera olika klubbar, bland annat Lyn och Moss FKOpheim är inte någon av de mest kända spelarna men han får iallafall plats på denna listan med sina 2 meter och 3 centimeter.

9. Even Iversen – 2.03 m

Iversen är en norsk spelare som aldrig spelat för en klubb utanför sitt hemland. För tillfället är han klubblös men hans största framgång var när han säsongen 2006/2007 spelade för Bode/Glimt. Med en längd på 2,03m är norrmannen nummer nio på lista.

8. Øyvind Hoås – 2.03 m

På åttonde plats hittar vi ännu en norsk fotbollsspelare, Øyvind Hoås som inledde sin karriär i Molde FK. Anfallaren gick därefter vidare till Fredrikstad innan han skrev på för sin nuvarande klubb Hönefoss FK. Även Hoås mäts till 2.03 meter vilket gör honom till världens åttonde längsta fotbollsspelare.

7. Costel Pantilimon – 2.03 m

En annan spelare som även mäter 2,03m är den rumänska målvakten Costel Fane Pantilimon som för tillfället spelar i WatfordMed sina 2,03 är Pantilimon Premier Leagues längsta målvakt. Under ett tag tog han över förstaplatsen i Manchester City före Joe Hart men under den senaste tiden har rumänen fått sitta på bänken.

6. Lacina Traore – 2.03 m

Topp 10: Världens längsta fotbollsspelare

Lacina Traoré är en ivoriansk anfallare som spelar i Amiens men är utlånad från AS Monaco. Han kallas för ”den delikata jätten” då han med sina 2,03 meter är beroende av sin kroppsstorlek samt hans tempo och kraft i spelet. Traoré är en sjätte längsta av de professionella fotbollsspelarna i världen.

5. Tor Hogne Aaroy – 2.04 m (6 ft 8 1/2 in)

Tor Hogne Aaroy är en norsk anfallare. Med sina 2,04 meter är han världens femte längsta professionella fotbollsspelare. Han blev uttagen till det norska landslaget den 27 januari 2009, men fick tacka nej till platsen för att stanna hemma och invänta födseln av hans andra barn.

4. Yang Changpeng – 2.05 m (6 ft 8 1⁄2 in)

Yang är en kinesisk anfallare som är väl känd för sin längd i Bolton Wanderers, där han spelade 2006. Han blev kallad för ”den kinesiske Peter Crouch” när han var på en månads testperiod i England. Men spelaren misslyckades med att göra avtryck under den korta perioden och lämnade kort därefter. Idag spelar han för Henan Jianye. Med sina 2,05 meter är han världens fjärde längsta fotbollsspelare.

3. Vanja Ivesa är världens tredje längsta fotbollsspelare – 2.05 m (6 ft 9 in)

Vanja Ivesa, kroatisk målvakt, spelar för tillfället för NK Istra 1961 i hemlandet. Målvakten som tidigare även spelat för den australiensiska klubben Sydney United FC, kroatiska NK Zminj och även turkiska Eskişehirspor, är med sina 2,05 meter planetens tredje längsta professionella fotbollsspelare.

2. Paul Millar är världens näst längsta spelare – 2.07 m (6 ft 9 in)

Topp 10: Världens längsta fotbollsspelare

Paul Millar är en anfallare som senaste spelade i den brittiska tredjedivisionen för Elgin City FC, vilket gör honom till en av världens längsta fotbollsanfallare. Han är dessutom brandman på heltid och lever upp till sina förväntningar i skotska Moray. Elgin City FC behövde till och med förstora dörröppningen på grund av hans 2,07 meter långa kropp. Något som gör honom till världens nästa längsta professionella fotbollsspelare.

1. Kristof van Hout är världens längsta fotbollsspelare – 2.08 m (6 ft 10 in)

Vem är den längsta fotbollsspelaren i världen? Nu får du svar på frågorna ”Hur lång är världens längsta fotbollsspelare?” och ”Vem är världens längsta fotbollsspelare?”. Världens längsta fotbollsspelare är ingen mindre än den 26-årige målvakten,  Kristof van Hout, som når upp till massiva 2,08 meter. Detta gör honom givetvis även till världens längsta fotbollsmålvaktKristof van Hout är idag världens längsta professionella fotbollsspelare.

Kristof van Hout började sin professionella fotbollskarriär i Nederländerna för Willem II, Japp Stams klubb innan han lämnade för PSV Eindhoven. Han spelade dessutom i Belgien för K.V. Kortrijk.

Något vi funderat på efter denna lista är hur lång är världens längsta man och givetvis hur Kristof van Hout står sig mot världens längsta man, men detta får nog bli en egen lista.

Se även några av våra andra listor

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply