bet365

Rumäniens trupp EM 2024 – Rumänska fotbolls EM-truppen 2024!

Rumäniens trupp EM 2024 - Rumänska fotbolls EM-truppen 2024!

Rumänien spelartrupp Fotbolls-EM 2024

Rumäniens trupp EM 2024? Rumäniens väg till EM blev klar efter att man vann sin grupp före Schweiz som är ett lag som brukar vinna sin grupp och kvala in till denna typen av mästerskap. Edward Iordanescu har fått till ett väldigt bra landslag och det har gjort att man inte förlorade en enda match under kvalet och tog 22 poäng på 30 matcher.

I denna artikel kan du läsa mer om Rumäniens laguppställning inför EM 2024 i Tyskland och vilka spelare i Rumäniens herrlandslag i fotboll som ingår i Rumäniens trupp EM 2024.

Rumäniens trupp EM 2024

Förbundskapten Edward Iordanescu har nog inte haft några problem med att välja den Rumänska truppen till fotbolls-EM 2024 i Frankrike. Rumäniens trupp inför fotbolls-EM 2024 är nu fastställd. Rumäniens trupp EM innehöll några positiva överraskningar. Iordănescu trupp innehåller bland spelare från Premier League, Süper Lig och den inhemska ligan. I Rumäniens trupp EM 2024 hittar vi flertalet spelare från Rumänska ligan men i truppen finns även en del av utlandsproffs som utgör grunden i truppen. Dessa spelare blir nog de som i slutändan bildar startelvan.

  • Odds att Rumänien vinner EM (vinnarodds): 201.00
  • Odds att Rumänien går vidare från gruppen: 2.00
  • Odds att Rumänien vinner gruppen: 7.50
  • Odds att Rumänien kommer sist i gruppen: ?

Rumänska EM-truppen i fotboll 2024

EM-grupp: Grupp E
Ranking: 15 i UEFA-ranking.
Förbundskapten: Edward Iordanescu

Här är alla spelare som ingår i den Rumänska preliminära EM-truppen. Rumäniens trupp EM består av 20 fotbollsspelare och 3 målvakter. Det är nedanstående spelare som utgör Rumäniens bästa fotbollsspelare och som ska försöka vinna EM-guldet åt Rumänien:

Rumäniens trupp EM nedan är från tidigare mästerskap och uppdateras när nya truppen är presenterad.

Målvakter: Ciprian Tatarusanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra)

Försvarare: Cristian Sapunaru (Pandurii Targu-Jiu), Alexandru Matel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiriches (Napoli), Valerica Gaman (Astra), Dragos Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moti (Ludogorets), Razvan Rat (Rayo Vallecano), Steliano Filip (Dinamo Bucharest)

Mittfältare: Mihai Pintilii (Steaua Bucharest), Ovidiu Hoban (Hapoel Be’er Sheva), Andrei Prepelita (Ludogorets), Adrian Popa (Steaua Bucharest), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Chipciu (Steaua Bucharest), Nicolae Stanciu (Steaua Bucharest), Lucian Sanmartean (Al Ittihad)

Anfallare: Claudiu Keseru (Ludogorets), Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Florin Andone (Cordoba), Denis Alibec (Astra)

Detta var alltså Rumäniens trupp EM med flera spännande namn.

Rumäniens bästa målskytt i EM-kvalet (inklusive kval och Playoff):

Valentin Mihăilă: 3 mål

Rumäniens spelprogram i EM 2024

Rumäniens chanser att ta sig vidare från Grupp E som etta eller tvåa är ganska höga sett till oddsen, men förhoppningarna om att knipa en slutspelsplats är ändå ganska goda då även de 4 bästa treorna i EM tar sig vidare. En seger i premiären mot Rumänien är troligen helt avgörande för om det skall bli fortsatt spel eller inte för Iordănescu mannar.

Rumäniens EM-matcher i Tyskland

När spelar Rumänien sin första match i EM 2024? Rumäniens första EM match är mot en playoff-vinnare den 17 juni 2024 kl 15:00. Därefter ställs man mot Belgien den 22 juni klockan 21:00 och avslutar mot Slovakien den 26 juni klockan 18:00.

Vilka lag har Rumänien i sin EM-grupp? Rumänien spelar i EM-gruppen Grupp E. De lag som spelar i Grupp E utöver Rumänien är Belgien, Slovakien och en playoff-vinnare. För datum och speltider för Rumäniens matcher mot Rumänien är Belgien, Slovakien och en playoff-vinnare se Rumäniens spelprogram i gruppspelet. Där får du reda på all  information du behöver veta om Rumäniens matcher i fotbolls-EM 2024!

Här kan du se samtliga Fotbolls-EM 2024 grupper – ett bra sätt att få en överblick över alla grupper i fotbolls-EM 2024. Se även vår EM guide 2024 som är en bra sammanställning över sådant som är viktigt inför EM 2024, såsom spelschema för EM 2024, TV-tider fotbolls-EM 2024 och  vilka kanal som sänder matcherna i EM 2024, vart landslagen kommer att bo, Fotbolls-EM 2024 arenor som kommer att användas i Frankrike m.m

Vanliga frågor om Rumäniens EM trupp 2024

Ifall du har några frågor om Rumäniens EM-trupp 2024 så kan du enkelt droppa en kommentar så försöker vi besvara frågorna om den Rumänska truppen inför EM 2024 så gott det går. Denna artikel kommer även att löpande uppdateras med startelvor, fakta, odds, statistik om spelarna och Rumänska landslaget inför Rumäniens enskilda EM-matcher. Därutöver kommer vi att försöka besvara av de vanligaste frågorna du kan tänkas ha rörande Rumäniens EM-trupp 2024.

Flera andra länder har släppt sina trupper till sommarens EM-slutspel. Frankrike, Tyskland, SpanienItalien, Island och Sverige har alla gått ut med vilka spelare de kommer ha med sig till turneringen och det förstnämnda laget ses även som favoriter till att vinna turneringen. Du kan läsa mer om mästerskapet på EMs officiella hemsida.

Läs mer om EM-trupperna och Rumäniens förutsättningar inför sommarens EM-slutspel 2024

Svenska EM-truppen 2024

Bästa målvakterna i EM 2024

Bästa backarna EM 2024

Bästa anfallarna i EM 2024

Prispengar fotbolls EM 2024

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply