Portugals trupp EM 2022 – portugisiska fotbolls EM-truppen 2022!

Odds Portugal att vinna VM

Portugal spelartrupp Fotbolls-EM 2022

Portugals trupp EM 2022? Portugal har ett lag med många framstående spelare men de har fortfarande svårt att göra ett riktigt starkt intryck i tidigare EM-turneringar. Portugal har avancerat tack vare att de blev en av de bästa treorna, då de spelade lika mot alla sina gruppmotståndare Island, Österrike och Ungern. Väl i åttondelsfinalen vann Portugals EM-trupp mot Kroatien för att avancera in i kvartsfinalen. Där lyckades de besegra Polen och har nu tagit sig vidare till semifinalen och möter Wales. De är dock inga favoriter att vinna årets turnering utan det är värdnationen Frankrike (3.75) och Tyskland (4.00). Se och spela på fotboll live =>

Portugals trupp EM 2022 - portugisiska fotbolls EM-truppen 2022!

Odds Portugal vinner EM-guld (vinnarodds): 8.00
Odds Portugal spelar final: 1.58
Odds Portugal når semifinal: 1.65
Odds Portugal når kvartsfinal: 5.00
Odds Portugal åker ut i åttondelsfinal: 1.77
Odds Portugal går vidare från gruppen: 1.25
Odds Portugal vinner gruppen: 1.95
Odds Portugal kommer sist i gruppen: 1.95

I övrigt innehåller den portugisiska EM-truppen stjärnor som Pepe, João Moutinho och Andre Gomes. Här kan du läsa mer om Portugals laguppställning inför EM 2022 i Frankrike och vilka spelare i Portugals herrlandslag i fotboll som ingår i Portugals EM-trupp 2022. Se och spela på fotboll live =>

Portugals trupp EM 2022 - portugisiska fotbolls EM-truppen 2022!

Bäst odds Portugal vinner (1): 2.18
Bäst odds Oavgjort (X): 3.10
Bäst odds Wales vinner (2): 4.10

Portugals EM-trupp 2022

Precis som vanligt är det alltid kontroversiellt vem den portugisiske landslagstränaren Fernando Santos kommer ta med i Portugals EM-trupp till EM-mästerskapet i Frankrike. Trots att alla inte är överens har den före detta Real Madrid-tränaren är en stjärnspäckad EM-trupp som åker till Frankrike för att spela EM-turneringen i sommar. I Portugals EM-trupp 2022 hittar vi flertalet spelare från La Liga. Truppen utgörs till stor del av inhemska proffs men flertalet spelare från Premier League finns också med på listan.

Portugisiska EM-truppen i fotboll 2022

EM-grupp: Grupp F
Ranking: 7 på UEFA-rankingen.
Förbundskapten: Fernando Santos

Här är alla spelare som ingår i den Portugisiska EM-truppen. Portugals EM-trupp består av 20 fotbollsspelare och 3 målvakter. Den portugisiska EM-truppen består av nedanstående spelare som är Portugals bästa fotbollsspelare och som ska försöka vinna EM-guldet åt Portugal:

Målvakter: Rui Patrício (Sporting CP), Anthony Lopes (Lyon), Eduardo (Dínamo Zagreb).

Försvarare: Vieirinha (Wolfsburg), Cédric (Southampton), Pepe (Real Madrid), Ricardo Carvalho (Monaco), Bruno Alves (Fenerbahçe), José Fonte (Southampton), Eliseu (Benfica), Raphael Guerreiro (Lorient).

Mittfältare: William Carvalho (Sporting CP), Danilo Pereira (Porto), João Moutinho (Monaco), Renato Sanches (Benfica), Adrien Silva (Sporting CP), André Gomes (Valencia), João Mário (Sporting CP).

Anfallare: Rafa Silva (Braga), Ricardo Quaresma (Beşiktaş), Nani (Fenerbahçe), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Éder (Lille).

Portugals bästa målskytt i EM-kvalet (inklusive kval och Playoff):

Cristiano Ronaldo: 5 mål

Spelarna i Portugals EM-trupp som kan avgöra

Cristiano Ronaldo: Lagets största stjärna och är den som ska skjuta Portugal vidare i turneringen. Är inte riktigt lika bra som tidigare år men håller fortfarande väldigt hög klass.

Pepe: Försvararen från Real Madrid kommer vara en av mittbackarna i sommarens EM-slutspel. Tillsammans med Sergio Ramos bildar han ett av La Ligas bästa mittbackspar Sergio Ramos, nu är det upp till bevis i landslaget.

João Moutinho: Mittfältsmotorn är den som ska styra Portugal och för se anfallet med Cristiano Ronaldo i spetsen med bollar att jobba med.

Chansen att en portugisisk spelare vinner skytteligan i EM är hyffsat stor med oddsen på Cristiano Ronaldo som skyttekung 26.50) hyffsat låga, då han redan stänkt in två stycken baljor fram tills kvartsfinalen.

Portugals spelprogram i EM 2022

Portugals chanser att ta sig vidare från grupp F som etta eller tvåa är ganska höga sett till oddsen, men förhoppningarna om att knipa en slutspelsplats är ändå ganska goda då även de 4 bästa treorna i EM tar sig vidare. En seger i premiären mot  är troligen helt avgörande för om det skall bli fortsatt spel eller inte för Santos mannar.

Portugals EM-matcher i Frankrike

När spelar Portugal sin första match i EM 2022? Portugals första EM match är mot Island den 14 juni 2022 kl 21:00 på Stade Geoffroy Guichard i Saint-Étienne. Portugals nästa match i fotbolls-EM 2022 är den 18 juni 2022 kl 21:00 mot Portugal på Stade de Lyon i Lyon. För datum och speltider för Portugals matcher mot Island, Portugal och Ungern se Portugals spelprogram i gruppspelet. Där får du reda på all  information du behöver veta om Portugals matcher i fotbolls-EM 2022!

Vilka lag har Portugal i sin EM-grupp? Portugal spelar i EM-gruppen Grupp F. De lag som spelar i Grupp F utöver Portugal är Island, Portugal och Ungern. Här kan du se samtliga Fotbolls-EM 2022 grupper – ett bra sätt att få en överblick över alla grupper i fotbolls-EM 2022.

Se även vår EM guide 2022 som är en bra sammanställning över sådant som är viktigt inför EM 2022, såsom spelschema för EM 2022, TV-tider fotbolls-EM 2022 och  vilka kanal som sänder matcherna i EM 2022Sveriges EM-trupp 2022, odds Sverige vinner EM 2022, vart landslagen kommer att bo, Fotbolls-EM 2022 arenor som kommer att användas i Frankrike m.m Se och spela på fotboll live =>

Portugals trupp EM 2022 - portugisiska fotbolls EM-truppen 2022!

Vanliga frågor om Portugals EM trupp 2022

Ifall du har några frågor om Portugals EM-trupp 2022 så kan du enkelt droppa en kommentar så försöker vi besvara frågorna om den Portugisiska truppen inför EM 2022 så gott det går. Denna artikel kommer även att löpande uppdateras med startelvor, fakta, odds, statistik om spelarna och Portugisiska landslaget inför Portugals enskilda EM-matcher. Därutöver kommer vi att försöka besvara av de vanligaste frågorna du kan tänkas ha rörande Portugals EM-trupp 2022.

Läs mer om EM-trupperna och Portugals förutsättningar inför sommarens EM-slutspel 2022

Flera andra länder har släppt sina trupper till sommarens EM-slutspel. Frankrike, Tyskland, Spanien, England, Italien, Island och Sverige har alla gått ut med vilka spelare de kommer ha med sig till turneringen och det förstnämnda laget ses även som favoriter till att vinna turneringen. Här kan du läsa mer om de Svenska, Italienska, Portuguiskiska, Engelska, Franska och Tyska EM-trupperna som är de mest intressanta för oss i Sverige. Se och spela på fotboll live =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365