Sveriges spelschema Nations League 2022: Sveriges matcher med datum, tid, kanal & TV-tider!

Sveriges spelschema Nations League

Sverige spelschema Nations League – så spelas alla matcher i Nations League!

Spelschema Nations League 2022? Snart är det dags för den första upplagan någonsin av Nations League. För svensk del så kommer det att bli spel i Division B samt Grupp 4, och vi ska därför titta på Sveriges spelschema Nations League. Det här gör vi för att se hur det blågula landslaget kommer att spela sina matcher i den här turneringen. Se och spela på fotboll live =>

Det är något som kommer vara viktigt. För faktum är att hur går Sverige till EM är något som faktiskt påverkas av det här. Förvisso inte till största delen, men det finns ändå lite hopp för framför allt de sämre lagen. Men det gäller också en extra livlina för de större nationer som inte lyckas att kvala in.

I övrigt ska vi säga att det är ett bra sätt för att få bättre matchning för de olika lagen. Det har ju länge varit så att vissa lag valt vänskapsmatcher enbart för att kunna höja sin egen ranking, nu blir det slutar på den saken. Istället får de även chansen att matchas i tävlingsmatcher mot jämnbra lag.

Sveriges spelschema Nations League - Sveriges matcher med datum, tid, kanal & TV-tider!

Sverige spelschema Nations League – här är alla Sveriges matcher i Nations League!

För svensk del så kommer det faktiskt att bli väldigt tuffa matcher. Nästan så tufft som det kan bli. För även om Sverige inte kommer att spela i samma division som de allra bästa lagen, så blir det ändå tufft motstånd i gruppen. Det svenska spelschemat i Nations League är viktigt att hålla reda på. För på det sättet kan du se alla matcher Sverige spelar i Nations League. Det är ju alltid kul att hålla koll på.

Det handlar nämligen om att Slovenien och Ryssland kommer att möta Sverige. Hur kommer det här då att gå? Ja, det blir tufft, och framför allt kommer omgång två och tre – där Sverige möter Ryssland respektive Slovenien på bortaplan – kommer att bli något att bita i. Bra resultat här och Sverige kan absolut komma att vinna gruppen. För så bra är trots allt det svenska laget. Inte minst med hjälp av den tydliga matchplan som förbundskapten Janne Andersson har satt upp.

Så förutom svenska landslaget spelschema Nations League så får vi ju även hoppas på att killarna göra ett bra jobb. Med tanke på att några av stjärnorna försvunnit så kan det bli extra intressant att se vad Janne lyckas åstadkomma. Se och spela på fotboll live =>

Sveriges matcher i Nations League

Datum Tid Sveriges matcher i Nations League Resultat Stream
2022-06-02 20:45 Slovenien vs Sverige 0-2 viaplay
2022-06-05 20:45 Sverige vs Norge Nations League spelschema 2018 viaplay
2022-06-09 20:45 Sverige vs Serbien Nations League spelschema 2018 viaplay
2022-06-12 20:45 Norge vs Sverige Nations League spelschema 2018 viaplay
2022-09-24 20:45 Serbien vs Sverige Nations League spelschema 2018 viaplay
2022-09-27 20:45 Sverige vs Slovenien Nations League spelschema 2018 viaplay

Sveriges matcher i Nations League 2022

Sveriges grupp i Nations League – här är alla grupper i turneringen!

Det finns alltså totalt fyra division, och fyra grupper i varje division. Vi vet ju nu att Sverige kommer spela i B-division och grupp 4. I den här divisionen får vi bland annat sällskap av länder så som Norge, Serbien och Slovenien.

A-divisionen

Grupp A1: Frankrike, Danmark, Kroatien, Österrike
Grupp A2: Spanien, Portugal, Schweiz, Tjeckien
Grupp A3: Italien, Tyskland, England, Ungern
Grupp A4: Belgien, Nederländerna, Polen, Wales

B-divisionen

Grupp B1: Ukraina, Skottland, Irland, Armenien
Grupp B2: Island, Ryssland *, Israel, Albanien
Grupp B3: Bosnien och Hercegovina, Finland, Rumänien, Montenegro
Grupp B4: Sverige, Norge, Serbien, Slovenien

C-divisionen

Grupp C1: Slovenien, Luxemburg, Litauen, Färöarna
Grupp C2: Nordirland, Grekland, Kosovo, Cypern
Grupp C3: Slovakien, Vitryssland, Azerbajdzjan, Kazakstan
Grupp C4: Bulgarien, Nordmakedonien, Georgien, Gibraltar

D-divisionen

Grupp D1: Liechtenstein, Moldavien, Andorra, Lettland
Grupp D2: Malta, Estland, San Marino

 

Den svåraste och bästa divisionen är Division A. Här finns ju lag som Spanien, England samt även Tyskland och Frankrike tillsammans med Italien, Belgien och många fler. Inte minst Nederländerna.

När vi tittar på den sista divisionen, som heter D, så ser vi lite mer blåbärsnationer. Det är då lag som i vanliga fall är slagpåsar, säg Moldavien, San Marino och Malta finns. Nu får de dock lite roligare motstånd då de ställs mot varandra. För ett komplett spelschema Nations League så kan du titta här. Se och spela på fotboll live =>

Sveriges grupp i Nations League 2022

Sveriges matcher i Nations League och förutsättningarna – Sverige kan gå till EM 2024!

Det är förstås svårt att säga exakt var Sverige står inför den här turneringen. Men det vi kan säga är att det ändå kunde sett värre ut. För hade Sverige hamnat i Division A hade det blivit betydligt svårare motstånd, men då hade det också varit enklare att ta sig till EM.

Nu gäller det till exempel att Sverige måste vinna Division B för att kunna ha en chans att gå till EM 2024. Det som först måste göras är att slå ut två bra länder. Det finns ett Norge och Slovenien som har exakt samma planer som Blågult.

Det svenska landslaget har, med tanke på att det här är Division B, hamnat i ett tufft läge. Men å andra sidan så vet en inte exakt var en har Slovenien. Fortsätter de sin svaga form? Då kan säkert Sverige vinna hemma och kryssa borta. Samma sak gäller för Norge, som aldrig imponerande särskilt mycket i VM 2018 på hemmaplan – även om de tog sig till åttondelsfinal.

När vi tittar på Sveriges spelschema Nations League så kan vi även se att truppen verkar innehåller ganska många spelare från VM 2018. Det trots att det samtidigt kommer att bli lite förändringar med förstås under resans gång. Att en som Granen kommer finnas med. Förutom en straffskytt av rang så är han ju också en riktig förebild i truppen, och jätte i bak i mittlåset och en ledare för hela den svenska truppen. Se och spela på fotboll live =>

Här spelar Sverige sina matcher i Nations League

Nu vet vi i alla fall Sveriges spelschema Nations League och kan titta på alla Sveriges matcher i Nations League.

Sveriges matcher mot Slovenien

Det kommer alltså att börja med en bortamatch mot Slovenien, något som kan bli avgörande direkt här. För blir det förlust här så kanske Sveriges chanser grusas direkt. Så för svensk del så gäller det att försvara för kung och fosterland. Kanske rent av satsa på att vinna också. En svensk trepoängare hade gjort susen här. Se och spela på fotboll live =>

Datum Tid Sveriges matcher i Nations League Resultat Stream
2022-06-02 20:45 Slovenien vs Sverige 0-2 viaplay
2022-09-27 20:45 Sverige vs Slovenien Nations League spelschema 2018 viaplay

Sveriges match mot Slovenien spelas borta på Stadion Stožice. Returmatchen spelas hemma på Nationalarenan, Friends Arena. 

Sveriges matcher mot Norge

Nu börjar det väldigt svåra. För Sverige ska spela mot Norge. Även om norrmännen tappa en del spelare sen dess, något som även Sverige gjort dock, så blir det tufft. Matcherna mot Norge är aldrig enkla av flera skäl. Tre poäng här hade dock varit guld värt här. Se och spela på fotboll live =>

Datum Tid Sveriges matcher i Nations League Resultat Stream
2022-06-05 20:45 Sverige vs Norge 1-2 viaplay
2022-06-12 20:45 Norge vs Sverige Nations League spelschema 2018 viaplay

Sveriges match mot Norge spelas hemma på Nationalarenan, Friends Arena. Returmatchen spelas borta på Ullevål Stadion.

Sveriges matcher mot Serbien

Ännu en tuff bortamatch för Sverige. Kan det bli en poäng eller vinst här så sätter det Sverige i förarsätet. Men det blir inte enkelt på något sätt. Men kanske kan Blågult ställa till med en skräll som borta mot Slovenien inför VM-kvalet 2002. Se och spela på fotboll live =>

Datum Tid Sveriges matcher i Nations League Odds Stream
2022-06-09 20:45 Sverige vs Serbien Nations League spelschema 2018 viaplay
2022-09-24 20:45 Serbien vs Sverige Nations League spelschema 2018 viaplay

Sveriges match mot Serbien spelas hemma på Nationalarenan, Friends Arena. Returmatchen spelas borta på Stadion Rajko Mitić.

Sveriges tidigare resultat i Nations League

Så här ser Sveriges tidigare resultat  i Nations League ut:

Säsong Så gick det för Sverige
2022/23 Sverige har hittills spelat 2 matcher där man vunnit mot Slovenien och förlorat mot Norge.
2020/21 Slutade sist gruppen, som innehöll Kroatien, Portugal och Frankrike, i A-divisionen.
2018/19 Vann gruppen i B-divisionen före Ryssland och Turkiet.

Varför skapade UEFA Nations League?

Det fanns förstås flera anledningar till varför UEFA valde att dra igång det här projektet som heter Nations League. Både officiella och inofficiella orsaker. En sak, som dock inte har nämnts, var nog att få ordning på världsrankingen. Till exempel så är Wales och Polen länder som utnyttjat det här systemet.

Bland annat gjordes det genom att spela träningsmatcher mot lågt rankade lag. Då vann de här länderna, och seglade snabbt upp på rankingen. Det här får det europeiska fotbollsförbundet nu bort genom Nations League.

Men en av de större anledningarna var ju förstås att försöka göra landslagssäsongerna mellan mästerskapen mer intressanta. Nu byts smått betydelselösa vänskapskamper ut mot tävlingsmatcher, något som faktiskt kan göra att laget i fråga går till EM. Ja, för via NL (Nations League) kan de olika landslagen kvalificera sig för EM-slutspelet 2024. Se och spela på fotboll live =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply